Kauppakorkeakoulu
Teemme työtä paremman liiketoiminnan ja yhteiskunnan puolesta.
Laskentatoimella on keskeinen rooli jokaisen yhtiön strategisessa ja operatiivisessa päätöksenteossa. Sen tehtävänä on tuottaa ja hyödyntää taloudellista ja ei-taloudellista tietoa, joka mahdollistaa oikeiden valintojen ja strategisten muutosten tekemisen turbulentissa globaalissa yritysmaailmassa. Accounting-ohjelmasta valmistuvilla on:
Accounting-ohjelmasta valmistuneilla opiskelijoilla on laskentatoimeen kuuluvan taloudellisen osaamisen lisäksi huippuluokan taidot soveltaa kyseistä osaamista liiketoimintaongelmien ratkaisemiseen, operatiivisen ja strategisen päätöksenteon johtamiseen ja yritysten toimintatapojen parantamiseen.
Opetuskielenä on englanti.
Tämän ohjelman lukuvuosimaksu on 15 000 euroa lukuvuodessa. Lukuvuosimaksua eivät maksa Euroopan unionin (EU) tai Euroopan talousalueen (ETA) jäsenmaiden kansalaiset eivätkä Sveitsin kansalaiset. Muiden maiden kansalaisten on maksettava lukuvuosimaksu.
Aalto-yliopisto tarjoaa pienen määrän apurahoja, jotka vapauttavat maksuvelvolliset opiskelijat lukuvuosimaksusta. Apurahat voidaan myöntää hakukohteen arvioinnissa parhaiten menestyville hakijoille. Hakijat asetetaan paremmuusjärjestykseen hakukohteen sivulla olevien arviointiperusteiden mukaisesti.
Lisätietoa lukuvuosimaksusta ja apurahoista Aalto-yliopistossa löytyy Lukuvuosimaksut ja apurahat sivulta.
Accounting-maisteriohjelmasta vastaa Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu, ja sen laajuus on 120 opintopistettä. Kaksivuotinen ohjelma muodostuu seuraavista osista:
Opiskelijalla on mahdollisuus suorittaa sivuaineopinnot (24 op) Aalto-yliopiston viralliseen vaihto-ohjelmaan kuuluvassa kumppaniyliopistossa.
Opintojen alussa opiskelijat suunnittelevat henkilökohtaisen opintosuunnitelman (HOPS) yhdessä akateemisen ohjaajan kanssa. HOPSin pääasiallinen tarkoitus on varmistaa, että valitut opinnot vastaavat sisällöltään opiskelijan mielenkiinnon kohteita ja tulevat suoritetuksi loogisessa järjestyksessä.
Cindy Svetkow, Consultant, EYThe key takeaways from my years at Aalto include critical thinking, networking and problem-solving skills.
Ohjelman opetusmenetelmät hyödyntävät case-pohjaista oppimista ja analyyttisia harjoituksia: tosielämän liiketoimintaongelmia ratkotaan oikeiden taloudellisten tietojen ja analyysityökalujen avulla. Teoreettisia luentoja tasapainotetaan itsenäisillä käytännön tehtävillä, case-opetuksella ja ryhmätyöskentelyllä. Laskentatoimen laitos ottaa mielellään vastaan opiskelijapalautetta ja hyödyntää sitä tarjotakseen opiskelijoille entistä paremman oppimiskokemuksen. Laskentatoimen alalla on kaksi painopistealuetta:
Johdon laskentatoimessa opiskelijat oppivat tuottamaan ja käyttämään taloudellista ja ei-taloudellista tietoa johtamisen ja päätöksenteon tarpeisiin.
Erikoistumisalue koostuu seuraavista keskeisistä aihealueista:
Financial Accounting
Rahoittajien laskentatoimessa opiskelijat oppivat tuottamaan ja käyttämään tilinpäätöstietoja ulkopuolisten sidosryhmien tarpeisiin, joihin kuuluvat erityisesti vieraan ja oman pääoman haltijoiden päätöksentekoprosessit.
Erikoistumisalue koostuu seuraavista keskeisistä aihealueista:
Lisäksi opiskelijoille kertyy Accounting-ohjelman aikana tietoa muun muassa data-analytiikkaan, kestävyysteemoihin, yritysjuridiikkaan, yritysten hallintotapaan ja tutkimusmenetelmiin liittyvistä asioista.
Esimerkkejä laajasta kurssivalikoimastamme:
Laskentatoimi on yleismaailmallinen ala, joka luo erityisen suotuisan pohjan kansainväliselle uralle. Kaikkia koulutusohjelmassa opittuja taitoja voi soveltaa maailmanlaajuisesti ja kaikilla teollisuuden aloilla. Kansainvälistymisen edistämiseksi laskentatoimen professoreilla on erilaiset taustat ja suurin osa kursseista käsittelee globaaleja aiheita.
Aalto-yliopisto on kansainvälinen yliopisto, jonne tulee vuosittain tuhansia tutkinto- ja vaihto-opiskelijoita ulkomailta. Opiskelijat pääsevät osaksi monimuotoista Aalto-yhteisöä paitsi opintojensa myös kampuksella järjestettävän vapaa-ajan toiminnan ja tapahtumien sekä juhlien kautta. Tutkinto-ohjelmavastaavien, aktiivisten opiskelijatuutoreiden ja opiskelijoiden tukipalveluiden ansiosta kansainväliset opiskelijat pääsevät osaksi pohjoismaista kulttuuria ja tuntevat olonsa kotoisaksi Suomessa.
Tutkinto antaa hakukelpoisuuden tohtorikoulutukseen.
Accounting-ohjelmasta valmistuneilla opiskelijoilla on laajat uramahdollisuudet. Tyypillisiä tehtävänimikkeitä ovat esimerkiksi talousjohtaja, business controller, talousanalyytikko, tilintarkastaja ja yrityskonsultti. Tavallinen reitti yliopistosta näihin tehtäviin kulkee usein yritysyhteistyön kautta. Opiskelijat voivat verkostoitua yritysten kanssa erityisesti opintojaksojen aikana (esim. Capstone-kurssi), Aalto Accountingin (laskentatoimen opiskelijoiden ainejärjestö) järjestämässä opiskelijatoiminnassa ja opinnäytetyön yhteydessä. Useimmilla laskentatoimen opiskelijoilla on työpaikka valmiina jo ennen ohjelmasta valmistumista.
Aalto-yliopistolla on vakiintuneet urapalvelut, jotka auttavat työllistymään Suomeen ja ulkomaille. Aalto-yliopiston opiskelijat löytävät yleensä helposti hyviä työtehtäviä valmistumisensa jälkeen. Aalto-yliopistossa on myös erittäin aktiivinen yrittäjyyskulttuuri, joka toimii ponnahduslautana uusille yrityksille. Jos olet kiinnostunut tutkijan urasta, Accounting-maisteriohjelma antaa hyvän pohjan tohtorikoulutukseen hakeutumiseen ja postdoc-tutkijan työlle.
Teemme Laskentatoimen laitoksella korkealuokkaista laskentatoimen tutkimusta, jota julkaistaan kansainvälisissä huippulehdissä. Tutkimuksen painopisteitä ovat tilinpäätösanalyysit, investointien suunnittelu ja päätöksenteko, tilintarkastus, suorituksen mittaus, johdon ohjausjärjestelmät, riskien johtaminen, kestävyysraportointi ja hyvä hallinnointitapa.
Laskentatoimen laitos vaikuttaa akateemisen panoksen lisäksi yhteiskuntaan laajemminkin. Laitoksen opettajat osallistuvat aktiivisesti yhteiskunnalliseen keskusteluun ja tekevät läheistä yhteistyötä yritysten, muiden organisaatioiden ja Aalto-yliopiston yksiköiden kanssa. Monet osallistuvat yritysten ja muiden organisaatioiden johdon kouluttamiseen.
Monitieteiset mahdollisuudet
Laskentatoimea tarvitaan kaikkien alojen yrityksissä ja sen soveltaminen ei rajoitu pelkästään kauppatieteelliseen alaan. Laskentatoimen pääaineopiskelijana sivuaineen ja vapaasti valittavat opinnot voi valita laajasta valikoimasta omien kiinnostusten ja tavoitteiden mukaan.
Aalto-yliopisto tunnetaan yliopistona, jossa tiede ja taide yhdistyvät tekniikkaan ja talouteen. Vilkas kampusalue ja vapaus valita kursseja laajasti yliopistosta tuovat eri alojen opiskelijat yhteen. Aalto-yliopistossa on tilaa spontaanille monitieteisyydelle, joka synnyttää uusia ideoita, tuo inspiroituneita ihmisiä yhteen ja saa aikaan ystävyyssuhteita, verkostoja ja lopulta startup-yrityksiä.
Aalto-yliopiston yleiset hakukelpoisuusvaatimukset täyttävät hakijat arvioidaan ja astetetaan järjestykseen hakukohteen etukäteen määrittämien arviointiperusteiden mukaisesti.
Master's Programme in Accounting -maisteriohjelman hakijat arvioidaan seuraavien arviointiperusteiden mukaisesti.
Suomalainen alempi yliopistotutkinto (kandidaatin tutkinto)
Mitä arvioidaan? | Aiemmat opinnot |
---|---|
Valintaperusteet |
Vaadittavat aiemmat opinnot Hakijan on osoitettava soveltuvuutensa aiempien opintojen perusteella. Valituksi tulemiseen vaaditaan yleensä vähintään 18 opintopisteen opinnot laskentatoimessa (mukaan lukien sekä liikekirjanpito että johdon laskentatoimi). Lisäksi laskentatoimeen läheisesti liittyvien alojen opinnot (esim. yritysrahoitus tai yritysoikeus) katsotaan eduksi. Ohjelma pidättää itsellään oikeuden arvioida aiempien opintojen soveltuvuutta ja riittävyyttä. Hakemuksessa on oltava kurssikuvaukset vaadittavista aiemmista opinnoista. Hakijan vastuulla on antaa riittävät tiedot kurssien sisällöstä, opintopisteistä ja arvostelusta. Jos aiempien opintojen arvosteluasteikko poikkeaa ECTS-järjestelmän asteikosta, hakijan on liitettävä hakemukseen vapaamuotoinen kuvaus arvosteluasteikosta. |
Arvioitavat liitteet | Opintosuoritusote/-otteet, tutkintotodistukset, kurssikuvaukset |
Kriittisyys | Kriittinen (0 pistettä = hylätty) |
Huom! Muista toimittaa kurssikuvaukset vaadituista aiemmista opinnoista.
Jos aiemmat opintosi on arvioitu jollain muulla kuin ECTS-arviointiasteikolla, tulee sinun liittää hakemukselle vapaamuotoinen kuvaus arviointiasteikosta.
Mitä arvioidaan? | Aiemman tutkinnon / aiempien tutkintojen arvosanat |
---|---|
Valintaperusteet |
Hakijat arvioidaan hakukelpoisuuden antavan tutkinnon keskiarvon perusteella. Tutkintoon kuulumattomia opintoja ei huomioida keskiarvoa laskettaessa. Hakijan aiemman tutkinnon keskiarvon tulee olla vähintään 3,5, jotta hän on hakukelpoinen. Jos opintojen arvosteluasteikko poikkeaa ECTS-järjestelmän asteikosta, hakijan vastuulla on antaa riittävät tiedot kurssien opintopisteistä ja arvostelusta. |
Arvioitavat liitteet | Opintosuoritusote/-otteet, tutkintotodistukset |
Kriittisyys | Kriittinen (0 pistettä = hylätty) |
Mitä arvioidaan? | Motivaatiokirje (tai -video) ja ansioluettelo |
---|---|
Valintaperusteet |
Motivaatiokirje (tai -video) englanniksi Motivaatiokirjeen enimmäispituus on 300 sanaa. Vaihtoehtoisesti hakija voi tehdä motivaatiovideon, jonka enimmäiskesto on 2 minuuttia. Motivaatiokirjeessä tai -videossa tulee vastata ainakin seuraaviin kysymyksiin:
Motivaatiovideon tapauksessa hakijan on liitettävä hakemukseensa videotiedosto tai videostriimin osoite (URL). Videotiedosto tai -striimi on voitava toistaa VLC-sovelluksessa tai verkkoselaimella. Hakijan vastuulla on varmistaa, että osoite toimii. |
Arvioitavat liitteet | Motivaatiokirje (tai -video) ja ansioluettelo |
Kriittisyys | Kriittinen (0 pistettä = hylätty) |
Suomalainen alempi ammattikorkeakoulututkinto (AMK) tai ulkomainen alempi korkeakoulututkinto
Mitä arvioidaan? | Aiemmat opinnot |
---|---|
Valintaperusteet |
Vaadittavat aiemmat opinnot Hakijan on osoitettava soveltuvuutensa aiempien opintojen perusteella. Valituksi tulemiseen vaaditaan yleensä vähintään 18 opintopisteen opinnot laskentatoimessa (mukaan lukien sekä liikekirjanpito että johdon laskentatoimi). Lisäksi laskentatoimeen läheisesti liittyvien alojen opinnot (esim. yritysrahoitus tai yritysoikeus) katsotaan eduksi. Ohjelma pidättää itsellään oikeuden arvioida aiempien opintojen soveltuvuutta ja riittävyyttä. Hakemuksessa on oltava kurssikuvaukset vaadittavista aiemmista opinnoista. Hakijan vastuulla on antaa riittävät tiedot kurssien sisällöstä, opintopisteistä ja arvostelusta. Jos aiempien opintojen arvosteluasteikko poikkeaa ECTS-järjestelmän asteikosta, hakijan on liitettävä hakemukseen vapaamuotoinen kuvaus arvosteluasteikosta. |
Arvioitavat liitteet | Opintosuoritusote/-otteet, tutkintotodistukset, kurssikuvaukset |
Kriittisyys | Kriittinen (0 pistettä = hylätty) |
Huom! Muista toimittaa kurssikuvaukset vaadituista aiemmista opinnoista.
Jos aiemmat opintosi on arvioitu jollain muulla kuin ECTS-arviointiasteikolla, tulee sinun liittää hakemukselle vapaamuotoinen kuvaus arviointiasteikosta.
Mitä arvioidaan? | Aiemman tutkinnon / aiempien tutkintojen arvosanat |
---|---|
Valintaperusteet |
Hakijat arvioidaan hakukelpoisuuden antavan tutkinnon keskiarvon perusteella. Tutkintoon kuulumattomia opintoja ei huomioida keskiarvoa laskettaessa. Hakijan aiemman tutkinnon keskiarvon tulee olla vähintään 3,5, jotta hän on hakukelpoinen. Jos opintojen arvosteluasteikko poikkeaa ECTS-järjestelmän asteikosta, hakijan vastuulla on antaa riittävät tiedot kurssien opintopisteistä ja arvostelusta. |
Arvioitavat liitteet | Opintosuoritusote/-otteet, tutkintotodistukset |
Kriittisyys | Kriittinen (0 pistettä = hylätty) |
Mitä arvioidaan? | Analyyttiset ja kvantitatiiviset taidot |
---|---|
Valintaperusteet | Hakijat arvioidaan GMAT/GRE-testin tuloksen perusteella. GMAT- tai GRE-testi on pakollinen valintaryhmässä 2 (saatava vähintään 550 pistettä GMAT-testissä tai 515 pistettä GMAT Focus Edition -testissä tai GRE-testissä 154 pistettä Verbal Reasoning -osioista ja 155 pistettä Quantitative Reasoning -osiosta). |
Arvioitavat liitteet | GMAT/GRE-testitulos |
Kriittisyys | Kriittinen (0 pistettä = hylätty) |
Mitä arvioidaan? | Motivaatiokirje (tai -video) ja ansioluettelo |
---|---|
Valintaperusteet |
Motivaatiokirje (tai -video) englanniksi Motivaatiokirjeen enimmäispituus on 300 sanaa. Vaihtoehtoisesti hakija voi tehdä motivaatiovideon, jonka enimmäiskesto on 2 minuuttia. Motivaatiokirjeessä tai -videossa tulee vastata ainakin seuraaviin kysymyksiin:
Motivaatiovideon tapauksessa hakijan on liitettävä hakemukseensa videotiedosto tai videostriimin osoite (URL). Videotiedosto tai -striimi on voitava toistaa VLC-sovelluksessa tai verkkoselaimella. Hakijan vastuulla on varmistaa, että osoite toimii. |
Arvioitavat liitteet | Motivaatiokirje (tai -video) ja ansioluettelo |
Kriittisyys | Kriittinen (0 pistettä = hylätty) |
Akateeminen arviointi Master’s Programme in Accounting -ohjelmassa tehdään seuraavien dokumenttien perusteella:
Muistathan tarkistaa myös yleiset kaikkia hakijoita koskevat dokumenttivaatimukset.
Teemme työtä paremman liiketoiminnan ja yhteiskunnan puolesta.
Täältä löydät Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun alumnitarinoita. Tarinoista löydät esimerkkejä koulumme alumnien urapoluista. Alumnitarinat on jaoteltu pääaineen mukaan. Uusimmat julkaisut ovat pääaineryhmissä ensimmäisinä.
Laskentatoimen laitos on yksi Pohjoismaiden johtavista tutkimuslaitoksista.
Oletko pohtinut, millaista opiskelu ja opiskelijaelämä Aalto-yliopistossa mahtaa olla? Tule juttelemaan opiskelijalähettiläidemme kanssa!
Tutustu uramahdollisuuksiin, joita Aalto-yliopiston eri alojen opinnot avaavat ja lue lisää siitä, miten Aalto tukee opiskelijoita oman urapolun löytämisessä.
Aallon Otaniemen kampus tarjoaa monipuoliset puitteet asumiseen, opiskeluun ja vapaa-ajanviettoon. Tutustu kampukseen!
Kauppakorkeakoulu
Ohjelmaan ja opintoihin liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä kauppakorkeakouluun.
https://www.aalto.fi/fi/koulutustarjonta/masters-programme-in-accounting
Aalto-yliopiston hakijapalvelut
Hakuprosessia, hakuasiakirjoja ja kielitestejä koskevat tiedustelut voi lähettää osoitteeseen Aalto-yliopiston hakijapalveluille.