Juttele Aallon opiskelijoiden kanssa!
Oletko pohtinut, millaista opiskelu ja opiskelijaelämä Aalto-yliopistossa mahtaa olla? Tule juttelemaan opiskelijalähettiläidemme kanssa!
Kestävyys on systeeminen haaste, joka edellyttää eri alojen välistä yhteistyötä. Creative Sustainability (CS) -maisteriohjelma perustettiin vuonna 2010 korjaamaan aidosti monialaisen oppimisympäristön puutetta. Ohjelma kehottaa opiskelijoita lähestymään käsillä olevia haasteita toisistaan eroavien näkökulmiensa ja parhaiden ideoidensa kautta. Ohjelma tarjoaa kansainvälisen alustan liiketoiminnan, muotoilun, materiaalien ja kemian tekniikan alojen väliseen yhteistyöhön.
Kestävän kehityksen suurimpia kehityshaasteita ovat ilmastokriisi, luonnon monimuotoisuuden väheneminen sekä maailmanlaajuinen köyhyys ja sosiaalinen ja taloudellinen eriarvoisuus. Maailmanlaajuiset ja paikalliset haasteet sekä tulevaisuudennäkymien hankaluudet edellyttävät entistä enemmän monialaista osaamista. Tämä edellyttää koulutusta, jolla voidaan puuttua kestävään kehitykseen liittyvien ympäristö-, talous- ja sosiokulttuuristen seikkojen välisiin systeemisiin yhteyksiin. Liiketoiminnan ja kestävän kehityksen väliset yhteydet ovat erittäin tärkeitä liiketoiminnan ja johtamisen kannalta nykyaikaisissa organisaatioissa, oli kyse sitten liiketoiminnan kestävän kehityksen asiantuntijasta tai jollain muulla alalla toimivasta johtamisen ammattilaisesta.
Maisterin tutkinto antaa nykyisille ja tuleville muutoksentekijöille perusteelliset akateemiset tiedot ja soveltavat taidot kestävän kehityksen edistämiseen liiketoiminnan avulla. Ohjelman oppimistavoitteet ovat:
Minna Halme, ProfessorBusiness can be harnessed for sustainability - students learn to build profitable businesses that drive environmental and social improvement
Opetuskielenä on englanti.
Tämän ohjelman lukuvuosimaksu on 17 000 euroa lukuvuodessa. Lukuvuosimaksua eivät maksa Euroopan unionin (EU) tai Euroopan talousalueen (ETA) jäsenmaiden kansalaiset eivätkä Sveitsin kansalaiset. Muiden maiden kansalaisten on maksettava lukuvuosimaksu.
Aalto-yliopisto tarjoaa pienen määrän apurahoja, jotka vapauttavat maksuvelvolliset opiskelijat lukuvuosimaksusta. Apurahat voidaan myöntää hakukohteen arvioinnissa parhaiten menestyville hakijoille. Hakijat asetetaan paremmuusjärjestykseen hakukohteen sivulla olevien arviointiperusteiden mukaisesti.
Lisätietoa lukuvuosimaksusta ja apurahoista Aalto-yliopistossa löytyy Lukuvuosimaksut ja apurahat sivulta.
Kauppakorkeakoulun kaksivuotinen Creative Sustainability -maisteriohjelma koostuu 120 opintopisteestä, jotka on jaettu pakollisiin yhteisiin Creative Sustainability -opintoihin, johtamisen opintoihin, vapaasti valittaviin sivuaineopintoihin ja pro gradu -tutkielmaan.
Pedagoginen lähestymistapa perustuu opetuksen ja tutkimuksen integrointiin, haastepohjaiseen oppimiseen sekä vahvaan kytkökseen käytännön tulosten kanssa. Opetustavat vaihtelevat interaktiivisista luennoista ryhmätöihin ja organisaatiokumppaneiden kanssa tehtäviin käytännön projekteihin.
Creative Sustainability -maisteriohjelma sisältää kolme opintopolkua, joihin suuntaudutaan Kauppakorkeakoulun, Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun sekä Kemian tekniikan korkeakoulun erillisten sisäänottojen kautta.
Opintopolun sisällä opiskelija voi räätälöidä tutkinnon itselleen kiinnostavimpiin suuntiin. Opiskelijalla voi valita kursseja muualta Aalto-yliopistosta tai muista yliopistoista Suomessa tai ulkomailla. Lisätietoa kurssitarjonnasta löydät ohjelman verkkosivuilta.
Esimerkkejä laajasta kurssivalikoimastamme:
Creative Sustainability -ohjelma on aidosti kansainvälinen. Oppimiskokemus tapahtuu monimuotoisessa ryhmässä, joka koostuu samanmielisistä, kannustavista ja motivoituneista opiskelijoista ja tiedekunnasta.
Creative Sustainability -ohjelman opiskelijoilla on mahdollisuus osallistua opiskelijavaihtoon ja suorittaa lukuvuosi jossakin Aalto-yliopiston monista korkeatasoisista kansainvälisistä yliopistokumppaneista. Kursseilla tutkittavat tosielämän tapaukset voivat avata kenttätyömahdollisuuksia Afrikassa ja Aasiassa kehittyvien maiden kestävyysratkaisuista kiinnostuneille opiskelijoille.
Aalto-yliopisto on kansainvälinen yliopisto, jonne tulee vuosittain tuhansia tutkinto- ja vaihto-opiskelijoita ulkomailta. Nämä opiskelijat liittyvät monipuoliseen Aalto-yhteisöön paitsi opintojen kautta myös osallistumalla lukuisiin vapaa-ajan tapahtumiin, juhliin ja koulun ulkopuoliseen toimintaan kampuksella. Tutkinto-ohjelmavastaavien, aktiivisten opiskelijatuutoreiden ja opiskelijoiden tukipalveluiden ansiosta kansainväliset opiskelijat pääsevät osaksi pohjoismaista kulttuuria ja tuntevat olonsa kotoisaksi Suomessa.
Capstone in Creative Sustainability course studentThis course confirmed that I can put my business knowledge at the service of a better world.
Tutkinto antaa kelpoisuuden tohtorikoulutukseen.
Kestävä kehitys on suuri haaste ympäristön kannalta ja humanitaarisesti. Se tarjoaa lisäksi valtavasti mahdollisuuksia yrityksille ja organisaatioille. Pääset työskentelemään nopeasti kasvavalla alalla vaikuttaen samalla sosiaalisiin ja ympäristöön liittyviin asioihin. Henkilökohtaisten kiinnostuksen kohteidesi mukaan voit suuntautua erilaisiin ammatillisiin profiileihin. Haluatko muuttaa yritysmaailmaa kestävämmäksi? Siinä tapauksessa uran aloittaminen kestävän kehityksen asiantuntijana on sinulle oikea seuraava askel. Haluatko olla mukana käynnistämässä muutosta ja yhdistää kestävästä kehityksestä kiinnostuneet ihmiset? Siinä tapauksessa saatat löytää kutsumuksesi startup-yrittäjänä tai asiantuntijana ruohonjuuritason liikkeessä tai yhteiskunnallisessa mikroyrityksessä. Haluatko antaa neuvoja kestävään kehitykseen liittyen ja luoda kestäviä ratkaisuja? Siinä tapauksessa täydellisiä vaihtoehtoja sinulle on työskentely joko liikkeenjohdon konsultointiyrityksessä tai oman kestävän kehityksen konsulttiyrityksen perustaminen. Haluatko vaikuttaa kestävyyteen liittyviin toimintaperiaatteisiin? Siinä tapauksessa voisit työskennellä julkishallinnossa poliittisena päättäjänä. Jos viestintä on vahvuutesi, voit auttaa kestävää kehitystä saamaan lisää näkyvyyttä tiedotusvälineissä ja julkisuudessa. Vaihtoehtoja on monia.
Yleisesti ottaen Kauppakorkeakoulun Creative Sustainability -ohjelmasta valmistuneet voivat työskennellä konsultteina monikansallisissa yrityksissä ja muissa suurissa organisaatioissa, startup-yrittäjinä tai perinteisinä yrittäjinä, tai ratkaista liiketoiminnan kestävään kehitykseen liittyviä kysymyksiä kansalaisjärjestöjen tai julkisen sektorin tehtävissä. Ohjelma valmistaa opiskelijoita myös akateemiseen uraan.
Aalto-yliopisto tarjoaa vakiintuneet urapalvelut, jotka tukevat opiskelijoiden ja valmistuneiden työllistymistä Suomessa ja ulkomailla. Opintojen joustavuus mahdollistaa sen, että monet Aallon opiskelijoista ovat töissä jo opiskeluaikanaan ja varmistavat siten itselleen ensimmäisen oman alan työpaikkansa jo ennen valmistumistaan. Aallossa on myös erittäin aktiivinen yrittäjyyskulttuuri, joka toimii ponnahduslautana uusille yrityksille.
Creative Sustainability -opinnot perustuvat tutkimukseen kestävän kehityksen, kestävän kulutuksen, kestävän kehityksen innovaatioiden ja hallinnan sekä uusien materiaalien ja kiertotalouden suunnittelun alalla.
Creative Sustainability -ohjelmasta vastaavat Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu, Kauppakorkeakoulu ja Kemian tekniikan korkeakoulu.
Eri taustoista tulevat aktiiviset Creative Sustainability -opiskelijat muodostavat tiiviin yhteisön ja verkoston, ja kanssakäyminen tiedekunnassa on ystävällistä ja vapaamuotoista.
Aalto-yliopiston yleiset hakukelpoisuusvaatimukset täyttävät hakijat arvioidaan ja astetetaan järjestykseen hakukohteen etukäteen määrittämien arviointiperusteiden mukaisesti.
Master’s Programme in Creative Sustainability -maisteriohjelman hakijat arvioidaan seuraavien arviointiperusteiden mukaisesti.
Suomalainen alempi yliopistotutkinto (kandidaatin tutkinto)
Mitä arvioidaan? | Aiemmat opinnot |
---|---|
Valintaperusteet |
Vaadittavat aiemmat opinnot Soveltuvilla hakijoilla on oltava vähintään 18 opintopisteen laajuiset opinnot, jotka liittyvät liiketoimintaan, kestävyyteen tai niitä tukeviin aloihin (esim. sosiologia, kasvatustieteet, ympäristöpolitiikka, kuluttajaekonomia tai viestintä). Harjoitteluista saatuja opintopisteitä ei huomioida. Ohjelman edustaja arvioi hakijan aiemmat opinnot. Aiempia opintoja koskevat hakuehdot täyttävät hakijat laitetaan paremmuusjärjestykseen alla olevien kriteerien perusteella. |
Arvioitavat liitteet | Opintosuoritusote/-otteet, tutkintotodistukset |
Kriittisyys | Kriittinen (0 pistettä = hylätty) |
Huom! Muista toimittaa kurssikuvaukset vaadituista aiemmista opinnoista.
Jos aiemmat opintosi on arvioitu jollain muulla kuin ECTS-arviointiasteikolla, tulee sinun liittää hakemukselle vapaamuotoinen kuvaus arviointiasteikosta.
Mitä arvioidaan? | Aiemman tutkinnon arvosanat |
---|---|
Valintaperusteet | Aiemman tutkinnon opintopisteillä painotettu keskiarvo Hakijan aiemman tutkinnon opintopistemäärällä painotetun keskiarvon tulee olla vähintään 3,5. |
Arvioitavat liitteet | Opintosuoritusote/-otteet, tutkintotodistukset |
Kriittisyys | Kriittinen (0 pistettä = hylätty) |
Mitä arvioidaan? |
Motivaatiokirje ja ansioluettelo |
---|---|
Valintaperusteet |
Hakijan täytyy tuoda ilmi motivaationsa Master’s Programme in Creative Sustainability -maisteriohjelmassa opiskeluun motivaatiokirjeessä. Motivaatiokirje kirjoitetaan englanniksi ja sen maksimipituus on 800 sanaa. Motivaatiokirjeessä tulee vastata ainakin seuraaviin kysymyksiin:
*Jos aiempiin opintoihisi ei kuulu opinnäytettä, voit kirjoittaa vastaavasta loppuprojektista, tehtävästä tai tutkielmasta. Jos olet ollut töissä yli kolme vuotta, voit kirjoittaa työprojektista tai vastaavasta työhön liittyvästä tilanteesta. Ansioluettelo: Kestävään kehitykseen liittyvä ammatillinen toiminta, työkokemus, tutkimustoiminta, taiteellinen toiminta ja muut kiinnostuksenkohteet laajasti tarkasteltuna. |
Arvioitavat liitteet | Motivaatiokirje ja ansioluettelo |
Kriittisyys | Kriittinen (0 pistettä = hylätty) |
Mitä arvioidaan? | Hakijan tarkempi soveltuvuus |
---|---|
Valintaperusteet | Vaiheen 1 arvioinnin perusteella parhaat hakijat valitaan haastatteluun. Haastattelut suoritetaan verkon välityksellä. Haastatteluraati arvioi hakijan tarkemman soveltuvuuden hakukohteeseen, motivaation, sitoutumisen opiskeluun ja viestintätaidot. |
Arvioitavat liitteet | Haastattelu |
Kriittisyys | Kriittinen (0 pistettä = hylätty) |
Suomalainen alempi ammattikorkeakoulututkinto (AMK) tai ulkomainen alempi korkeakoulututkinto
Mitä arvioidaan? | Aiemmat opinnot |
---|---|
Valintaperusteet |
Vaadittavat aiemmat opinnot Soveltuvilla hakijoilla on oltava vähintään 18 opintopisteen laajuiset opinnot, jotka liittyvät liiketoimintaan, kestävyyteen tai niitä tukeviin aloihin (esim. sosiologia, kasvatustieteet, ympäristöpolitiikka, kuluttajaekonomia tai viestintä). Harjoitteluista saatuja opintopisteitä ei huomioida. Ohjelman edustaja arvioi hakijan aiemmat opinnot. Aiempia opintoja koskevat hakuehdot täyttävät hakijat laitetaan paremmuusjärjestykseen alla olevien kriteerien perusteella. |
Arvioitavat liitteet | Opintosuoritusote/-otteet, tutkintotodistukset |
Kriittisyys | Kriittinen (0 pistettä = hylätty) |
Huom! Muista toimittaa kurssikuvaukset vaadituista aiemmista opinnoista.
Jos aiemmat opintosi on arvioitu jollain muulla kuin ECTS-arviointiasteikolla, tulee sinun liittää hakemukselle vapaamuotoinen kuvaus arviointiasteikosta.
Mitä arvioidaan? | Aiemman tutkinnon arvosanat |
---|---|
Valintaperusteet | Aiemman tutkinnon opintopisteillä painotetun keskiarvon täytyy vastata hyvää opintomenestystä. |
Arvioitavat liitteet | Opintosuoritusote/-otteet, tutkintotodistukset |
Kriittisyys | Kriittinen (0 pistettä = hylätty) |
Mitä arvioidaan? | Analyyttiset ja kvantitatiiviset taidot |
---|---|
Valintaperusteet | GMAT- tai GRE-testi on pakollinen valintaryhmässä 2 (saatava vähintään 550 pistettä GMAT-testissä tai 515 pistettä GMAT Focus Edition -testissä tai GRE-testissä 154 pistettä Verbal Reasoning -osioista ja 155 pistettä Quantitative Reasoning -osiosta). |
Arvioitavat liitteet | GMAT/GRE-testitulos |
Kriittisyys | Kriittinen (0 pistettä = hylätty) |
Mitä arvioidaan? |
Motivaatiokirje ja ansioluettelo |
---|---|
Valintaperusteet |
Hakijan täytyy tuoda ilmi motivaationsa Master’s Programme in Creative Sustainability -maisteriohjelmassa opiskeluun motivaatiokirjeessä. Motivaatiokirje kirjoitetaan englanniksi ja sen maksimipituus on 800 sanaa. Motivaatiokirjeessä tulee vastata ainakin seuraaviin kysymyksiin:
*Jos aiempiin opintoihisi ei kuulu opinnäytettä, voit kirjoittaa vastaavasta loppuprojektista, tehtävästä tai tutkielmasta. Jos olet ollut töissä yli kolme vuotta, voit kirjoittaa työprojektista tai vastaavasta työhön liittyvästä tilanteesta. Ansioluettelo: Kestävään kehitykseen liittyvä ammatillinen toiminta, työkokemus, tutkimustoiminta, taiteellinen toiminta ja muut kiinnostuksenkohteet laajasti tarkasteltuna. |
Arvioitavat liitteet | Motivaatiokirje ja ansioluettelo |
Kriittisyys | Kriittinen (0 pistettä = hylätty) |
Mitä arvioidaan? | Hakijan tarkempi soveltuvuus |
---|---|
Valintaperusteet | Vaiheen I arvioinnin perusteella parhaat hakijat valitaan haastatteluun. Haastattelut suoritetaan verkon välityksellä. Haastatteluraati arvioi hakijan tarkemman soveltuvuuden hakukohteeseen, motivaation, sitoutumisen opiskeluun ja viestintätaidot. |
Arvioitavat liitteet | Haastattelu |
Kriittisyys | Kriittinen (0 pistettä = hylätty) |
Akateeminen arviointi Master’s Programme in Creative Sustainability -ohjelmassa tehdään seuraavien dokumenttien perusteella
Muistathan tarkistaa myös yleiset kaikkia hakijoita koskevat dokumenttivaatimukset.
Oletko pohtinut, millaista opiskelu ja opiskelijaelämä Aalto-yliopistossa mahtaa olla? Tule juttelemaan opiskelijalähettiläidemme kanssa!
Täältä löydät Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun alumnitarinoita. Tarinoista löydät esimerkkejä koulumme alumnien urapoluista. Alumnitarinat on jaoteltu pääaineen mukaan. Uusimmat julkaisut ovat pääaineryhmissä ensimmäisinä.
Teemme työtä paremman liiketoiminnan ja yhteiskunnan puolesta.
Kauppakorkeakoulu
Ohjelmaan ja opintoihin liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä kauppakorkeakouluun.
Aalto-yliopiston hakijapalvelut
Hakuprosessia, hakuasiakirjoja ja kielitestejä koskevat tiedustelut voi lähettää osoitteeseen Aalto-yliopiston hakijapalveluille.