Industrial Energy Processes - Advanced Energy Solutions, Master of Science (Technology)
Tutkinto:
Hakuaika:
Opetuskieli:
Kesto:
Hakukelpoisuus:
Koulutusala:
Laajuus:
Korkeakoulu:
Lukuvuosimaksut:
Koulutuksen kuvaus
Advanced Energy Solutions -maisteriohjelma sisältää neljä pääainetta. Jokaisen pääaineen ensimmäisessä vaiheessa luodaan vankka teoriapohja, jonka varaan muu osaaminen rakennetaan. Myöhemmissä opinnoissa laajennat ja syvennät ymmärrystäsi yhteiskuntamme kohtaamista energiahaasteista.
Industrial Energy Processes -pääaine tarjoaa hyvän kokonaiskuvan energiaintensiivisestä prosessiteollisuudesta sekä siihen liittyvistä energian konversioprosesseista. Pääaineen keskeisiä teemoja ovat teollisuuden yksikköprosessit, energian varastointiin liittyvät kemialliset prosessit, energiakonversioprosessit, kierrätysteknologiat, energiatehokkuus ja kestävään kehitykseen, kuten hiilineutraaliuteen liittyvät teemat. Pääaineen oppimissisältöihin kuuluvat mm. termodynamiikka, kemiallinen tasapaino, katalyytit, rajapinnat sekä lämmön- ja aineensiirto. Pääaineen kursseilla hyödynnetään mallinnus- ja simulointityökaluja, joilla on tärkeä rooli todellisten prosessien suunnittelussa ja analysoinnissa.
Advanced Energy Solutions -maisteriohjelman muut pääaineet ovat:
- Energy in Buildings and Built Environment
- Energy Conversion Processes
- Energy Systems and Markets
Opetuskieli
Maisteriohjelman opetuskieli on englanti. Lisätietoa tutkinto- ja opetuskielistä Aalto-yliopistossa saatavissa yliopiston verkkosivuilta.
Lukuvuosimaksut ja apurahat
Tämän ohjelman lukuvuosimaksu on 17 000 euroa lukuvuodessa. Lukuvuosimaksua eivät maksa Euroopan unionin (EU) tai Euroopan talousalueen (ETA) jäsenmaiden kansalaiset eivätkä Sveitsin kansalaiset. Muiden maiden kansalaisten on maksettava lukuvuosimaksu.
Aalto-yliopisto tarjoaa pienen määrän apurahoja, jotka vapauttavat maksuvelvolliset opiskelijat lukuvuosimaksusta. Apurahat voidaan myöntää hakukohteen arvioinnissa parhaiten menestyville hakijoille. Hakijat asetetaan paremmuusjärjestykseen hakukohteen sivulla olevien arviointiperusteiden mukaisesti.
Lisätietoa lukuvuosimaksusta ja apurahoista Aalto-yliopistossa löytyy Lukuvuosimaksut ja apurahat sivulta.
Opintojen rakenne
Diplomi-insinöörin tutkinto on 120 opintopistettä. Tutkintoon kuuluu pääaineopinnot, diplomityö ja valinnaiset opinnot.
Pääaineen opinnot (60 op) koostuvat
- 15 op yhteisiä opintoja kaikille Advanced Energy Solutions -ohjelman pääaineille
- 20-25 op pääaineen yhteisiä opintoja
- 20-25 op pääaineen syventäviä opintoja
Ohjelman yhteisten opinnot varmistavat samat perustiedot kaikille opiskelijoille heidän taustastaan riippumatta. Pääaineen yhteiset opinnot antavat perustiedot pääaineen alaan. Erikoistuminen tapahtuu pääaineen syventävillä opinnoilla, johon opiskelija voi valita opintoja ehdotetuista opintopoluista. Industrial Energy Process -pääaineen opintopolut ovat: Chemical processes and energy, Industrial energy processes ja Energy automation and control.
Valinnaiset opinnot (30 op) voidaan valita täysin vapaasti tai ne voivat muodostaa sivuaineen. Tutkintoon kuuluu myös 30 opintopisteen laajuinen opinnäytetyö (diplomityö).
Lisätietoa saatavissa ohjelman sivuilta.
Suuntautumisvaihtoehdot
Industrial Energy Process -pääaineen opintopolut ovat: Chemical processes and energy, Industrial energy processes ja Energy automation and control.
Opiskelija hakee opiskelupaikkaa suoraan valitsemastaan Advanced Energy Solutions -ohjelman pääaineesta. Pääainetta ei voi vaihtaa myöhemmin.
Kansainvälistyminen
Ohjelman opiskeluympäristö on kansainvälinen ja opinnot suoritetaan monikulttuurisissa ryhmissä. Maisteriohjelma tarjoaa hyvät mahdollisuudet lähteä vaihtoon Aallon kumppanuusyliopistoihin.
Aalto-yliopiston opiskelija voi lisäksi kansainvälistyä monin muun eri tavoin, esimerkiksi:
- opiskelemalla kesäkurssilla tai -koulussa ulkomailla
- tekemällä työharjoittelun ulkomailla
- opiskelemalla englanninkielisillä kursseilla
- opiskelemalla kieliä ja kulttuurienvälistä viestintää
- toimimalla kv-ISOna Aalto-yliopiston ulkomaisille opiskelijoille ja osallistumalla AYY:n ja kiltojen kansainväliseen toimintaan
- tekemällä diplomityön ulkomailla
- hakemalla kansainväliseen kaksoistutkinto-ohjelmaan DI-vaiheessa
- suorittamalla kursseja Unite! -verkoston yliopistoissa virtuaalivaihdon kautta (Unite! (aalto.fi)).
Jatko-opintomahdollisuudet
Aalto-yliopiston Advanced Energy Solutions -maisteriohjelma antaa hyvän pohjan jatko-opinnoille. Lisätietoa saatavissa Aalto-yliopiston tohtoriohjelmista.
Uramahdollisuudet
Opiskelijat voivat toimia asiantuntijoina ainakin yhdessä seuraavista aloista, valitusta pääaineesta riippuen: energiajärjestelmät ja markkinat, energian tuotantoteknologiat, yhdyskuntien energiaratkaisut, bioenergia ja teollisuuden energiankäyttö.
Industrial Energy Processes –pääaineesta valmistuneet opiskelijat työskentelevät yleensä energiaintensiivisen teollisuuden parissa, konsulttitoimistoissa, energia-alan yrityksissä tai julkisella sektorilla. Tämä pääaine antaa myös hyvät valmiudet jatko-opintoihin. Lisäksi pääaine mahdollistaa yhteistyön tekemisen erilaisten toimijoiden ja sidosryhmien kanssa.
Tutkimuksen painopisteet
Tämän pääaineen tutkimus liittyy useisiin kemian tekniikan korkeakoulun ja insinööritieteiden korkeakoulun tutkimusalueisiin. Aalto University Energy Platform on tiiviisti yhteydessä tähän ohjelmaan. Lisätietoa pääaineen tutkimuksesta löytyy myös Kemian tekniikan ja metallurgian laitoksen sivuilta: https://www.aalto.fi/fi/kemian-tekniikan-ja-metallurgian-laitos
Yhteistyö muiden toimijoiden kanssa
Aalto-yliopisto ja ohjelman laitokset tekevät yhteistyötä monien korkeatasoisten yliopistojen kanssa ympäri maailmaa. Opiskelijat tekevät diplomityönsä yleensä yhteistyössä teollisuusyrityksen kanssa. Ohjelmaan kuuluu Advanced Energy Project kurssi (AAE-E3000), jossa opiskelijat harjoittelevat konsultointitaitoja ratkaisemalla teollisuuteen liittyviä ongelmia.
Juttele Aallon opiskelijoiden kanssa!
Oletko pohtinut, millaista opiskelu ja opiskelijaelämä Aalto-yliopistossa mahtaa olla? Tule juttelemaan opiskelijalähettiläidemme kanssa!
Arviointikriteerit 2025
Hakijat, jotka täyttävät Aalto-yliopiston maisteriopintoja koskevat yleiset hakukelpoisuusvaatimukset, arvioidaan ja asetetaan paremmuusjärjestykseen hakukohteelle etukäteen määriteltyjen arviointiperusteiden mukaisesti.
Hakemukset Master’s Programme in Advanced Energy Solutions -maisteriohjelmaan (kaikkiin sen hakukohteisiin) arvioidaan seuraavien arviointiperusteiden mukaisesti:
Mitä arvioidaan? | Aiemman tutkinnon / aiempien tutkintojen arvosanat |
Mitä toivomme hakijalta? |
Arvosanojen on oltava pääosin erittäin hyviä tai erinomaisia. Hakijan aiempaa opintomenestystä (hakukelpoisuuden antavassa tutkinnossa) arvioidaan opintopisteillä painotetun keskiarvon perusteella. Hakijan opintopisteillä painotetun arvosanojen keskiarvon on oltava vähintään 3 (asteikolla 1–5, jossa 1 on alin hyväksytty arvosana). |
Osaamisen osoittamisen tapa | Opintosuoritusote/-otteet, tutkintotodistukset |
Mitä arvioidaan? | Aiempien opintojen sisältö ja laajuus verrattuna hakukohteen vaatimuksiin/sisältöihin |
Mitä toivomme hakijalta? |
Kandidaatin tutkintoa tai vastaavaa tutkintoa joltakin soveltuvalta alalta. Sisällöltään erittäin hyvin tai erinomaisesti hakukohteeseen soveltuvia aiempia opintoja: Industrial Energy Processes: kemian tekniikka, energiatekniikka, ympäristötekniikka, prosessi- ja systeemitekniikka Hakukelpoisuuden antavien opintojen lisäksi arvioidaan myös mahdollisia muita opintoja. Hakukohteessa opiskelun pitää antaa aidosti uutta tietoa hakijalle ja parantaa tämän uranäkymiä. Näin ollen hakija, jolla on jo maisterin tutkinto samankaltaiselta alalta, voidaan hyväksyä ohjelmaan vain, jos hän on esittänyt hyvät perustelut hakemiselleen motivaatiokirjeessään. |
Osaamisen osoittamisen tapa | Opintosuoritusote/-otteet, tutkintotodistukset |
Mitä arvioidaan? | Aiemman oppilaitoksen tunnettuus ja laatu |
Mitä toivomme hakijalta? | Hakijan aiemman oppilaitoksen (jossa hakukelpoisuuden antava tutkinto on suoritettu) laatua ja tunnettuutta arvioidaan. |
Osaamisen osoittamisen tapa | Kansainväliset ja kansalliset korkeakouluvertailut |
Mitä arvioidaan? | Hakijan tarkempi soveltuvuus hakukohteeseen, motivaatio ja sitoutuminen opintoihin |
Mitä toivomme hakijalta? |
Hakijan täytyy olla motivoitunut opiskelemaan valittua alaa ja sitoutunut päätoimiseen opiskeluun ja tutkinnon suorittamiseen kahdessa vuodessa. Toivomme hakijoita, jotka osaavat selkeästi eritellä syynsä hakea hakukohteeseen ja kuvailla, miksi heidät pitäisi valita hakukohteeseen. Lisää ohjeita motivaatiokirjeen kirjoittamiseen annetaan alempana. Opintojen on annettava aidosti uutta tietoa hakijalle. Jos hakijalla on jo maisterin tutkinto, hänen tulee osoittaa selvästi, miksi hän hakee suorittamaan toista maisterin tutkintoa. |
Osaamisen osoittamisen tapa | Motivaatiokirje (pakollinen) |
Mitä arvioidaan? | Työkokemus ja muu hankittu osaaminen/saavutukset, esim. julkaisut, ei-muodollinenkoulutus, kilpailut |
Mitä toivomme hakijalta? | Hakijan ansioluettelosta arvioidaan seuraavia osa-alueita, jos näistä on todistukset hakemuksen liitteenä: - hakukohteen alaan liittyvä työkokemus - julkaisut tai posterit - hakukohteen alaan liittyvät kilpailut - ei-muodollinen koulutus |
Osaamisen osoittamisen tapa |
Hakijan ansioluettelo |
Hakukohdekohtaiset vaadittavat liitteet
Kaikkien hakijoiden on toimitettava Aalto-yliopiston verkkosivuilla (Haku maisterikoulutukseen) luetellut hakuliitteet. Lisäksi Industrial Energy Processes -hakukohteeseen on toimitettava seuraavat hakukohdekohtaiset liitteet:
- tämän hakuliitteen puuttuminen vaikuttaa hakemuksen arviointiin kielteisesti
- korkeintaan yksi (1) sivu
- kirjoitetaan englanniksi
- Motivaatiokirjettä kirjoittaessasi voit pohtia mm. seuraavia kysymyksiä:
- Miksi haet tähän maisteriohjelmaan?
- Mitä hyötyä arvelet ohjelman opinnoista olevan itsellesi?
- Miksi sinut pitäisi mielestäsi valita tähän maisteriohjelmaan?
- Miten aiempi koulutuksesi, työkokemuksesi ja tiedot ja taidot tukevat menestystäsi maisteriohjelman opinnoissa?
- Kuvaa ammatillisia tavoitteitasi. Miten maisteriohjelma, johon haet, tukisi ammatillisen profiilisi kehitystä?
- Millä alalla haluaisit työskennellä tulevaisuudessa? Minkälaista uraa toivot?
- Miksi haluat opiskella Aalto-yliopistossa ja Suomessa? - Jos sinulla on jo maisterin tutkinto samankaltaiselta alalta tai opiskeluoikeus toisessa maisteri- tai tohtoriohjelmassa, sinun tulee perustella, miksi haet opiskelemaan toista maisterin tutkintoa.
- korkeintaan kaksi (2) sivua
-
kirjoitetaan englanniksi
Koulutusohjelman johtaja
Yhteystiedot
Sanni Hallén
Koulutusohjelman suunnittelija (ohjelman sisältö ja opinnot)
Kemian tekniikan korkeakoulu
Kemian tekniikan korkeakoulun tarjoamia opintoja koskevat kysymykset
Aalto-yliopiston hakijapalvelut
Hakuprosessiin, pakollisiin hakuasiakirjoihin tai englannin kielen taitoon liittyvissä tiedusteluissa ota yhteyttä Aalto-yliopiston hakijapalveluihin.