Master's Programme in Information Networks on monitieteinen tekniikan alan koulutusohjelma, joka keskittyy tietotekniikkaan ja liikkeenjohtoon. Siinä yhdistyvät yhteiskuntatieteet, edistyneet digitaaliset teknologiat ja talous. Maisteriopiskelijat yhdistävät opinnoissaan tietotekniikan, tuotantotalouden ja liiketoiminnan ihmiskeskeiseen lähestymistapaan.
Näin ollen ohjelmaamme ei pitäisi ajatella tietoliikenneteknologian maisteriohjelmana. Ohjelmamme pyrkii antamaan opiskelijoilleen kokonaisvaltaisen ymmärryksen tietotekniikan, liiketoiminnan ja ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta.
Hakijat, jotka täyttävät Aallon yleiset kelpoisuuskriteerit maisteriopintoihin arvioidaan ja asetetaan paremmuusjärjestykseen etukäteen päätettyjen arviointikriteerien mukaan kunkin opintosuunnan osalta. Hakemukset Master’s Programme in Information Networks -maisteriohjelmaan arvioidaan seuraavien arviointiperusteiden mukaisesti:
Opintomenestys
Mitä arvioidaan? |
Aiemman tutkinnon/tutkintojen arvosanat ja opintoihin käytetty aika |
Mitä toivomme hakijalta? |
Hyväksytyiltä hakijoilta vaaditaan erittäin hyvää aiempaa opintomenestystä koko tutkinnon ajalta.
- Hakija on esimerkiksi saanut erittäin hyviä arvosanoja koko tutkinto-opintojen ajan (erittäin korkea opintopisteillä painotettu keskiarvo tai GPA), jolloin yleensä tutkintotodistuksessa on maininta erinomaisesti suorittamisesta.
- Esimerkiksi suomalaisella yliopistotutkinnolla hakevilla keskiarvon pitää olla vähintään 4 arvosteluasteikolla 1–5.
Opintomenestyksen arvioinnissa erityistä painoarvoa on hakukelpoisuuden antaneen tutkinnon arvosanoilla.
|
Osaamisen osoittamisen tapa |
Opintosuoritusote/-otteet, tutkintotodistukset |
Aiempien opintojen soveltuvuus
Mitä arvioidaan? |
Aiempien opintojen sisältö ja laajuus |
Mitä toivomme hakijalta? |
Hakijalla tulee olla kandidaatin tutkinto, joka mahdollistaa maisteriksi valmistumisen kahdessa vuodessa. Näin ollen tietotekniikan, tai tuotantotalouden tutkinto tai jokin näitä yhdistelevä tekniikan tutkinto on esimerkiksi soveltuva tutkinto. Kannustamme kuitenkin myös muuta kuin tekniikkaa opiskelleita hakemaan, jos heillä on akateemista näyttöä alla lueteltujen aihealueiden taidoista.
Seuraavat opinnot otetaan huomioon arvioitaessa hakijan aikaisempien opintojen sisältöä ja määrää:
- 20 op asti yliopistotason perusmatematiikkaa, mukaan lukien differentiaali- ja integraalilaskenta sekä lineaarialgebra (esimerkiksi lukujonot, sarjat, derivaatat ja integraalit, differentiaaliyhtälöiden perustyypit, vektorilaskelmat, lineaariset yhtälöryhmät ja matriisit, ominaisarvot), todennäköisyys ja tilastotiede
- 20 op asti ohjelmointia ja tietotekniikkaa (esim. ohjelmoinnin, verkko-ohjelmoinnin, ohjelmistotekniikan, koneoppimisen tai datatieteen perusteet)
- 20 op asti ihmiskeskeisen teknologian opintoja ja/tai yhteiskuntatieteitä, (esimerkiksi mediatutkimus, ihmisen ja tietotekniikan vuorovaikutus, muotoilu, liiketalous, taide tai filosofia)
Hakijan aiemman tutkinnon tai aiempien tutkintojen sisältöä arvioidaan virallisessa opintosuoritusotteessa näkyvien kurssien perusteella. Asiaankuuluva työkokemus, oman alan todistukset ja/tai verkkokurssit voidaan arvioida tapauskohtaisesti, mutta niiden ei yleensä katsota korvaavan osaamisalueiden teoreettisten perusteiden yliopistotasoisia opintoja.
|
Osaamisen osoittamisen tapa |
Tutkintotodistus/todistukset, opintosuoritusotteet. |
Soveltuvuus
Mitä arvioidaan? |
Hakijan soveltuvuus ohjelmaan, motivaatio ja sitoutuminen opiskeluun ja kirjalliset viestintätaidot. |
Mitä toivomme hakijalta? |
Etsimme hakijoita, jotka 1) osoittavat selkeää kiinnostusta ihmisiin yksilöinä, ryhminä, yhteisöinä tai organisaatioina ja yhteiskuntana tieto- ja viestintätekniikan käyttäjinä, 2) osaavat selkeästi perustella hakukohteeseen hakemisensa, 3) kertovat, miksi olisivat hyviä hakijoita hakukohteeseen ja 4) sitoutuvat opiskelemaan 30 opintopistettä lukukaudessa.
Maisteriohjelman opintojen on annettava aidosti uutta osaamista hakijalle. Jos hakijalla on jo maisterin tutkinto joltakin alalta, motivaatiokirjeestä tulee käydä selvästi ilmi, miksi hän hakee toiseen maisteriohjelmaan.
|
Osaamisen osoittamisen tapa |
Motivaatiokirje |
Aiemman oppilaitoksen tunnettuus ja laatu
Mitä arvioidaan? |
Hakijan aiemman oppilaitoksen tunnettuus ja laatu |
Mitä toivomme hakijalta? |
Edellytämme, että hakijan aiempi tutkinto on suoritettu korkeatasoisessa korkeakoulussa ja ohjelmassa. Hakijan kotikorkeakoulun tunnettuus vaikuttaa myös lopulliseen opintomenestyksen tulkintaan. |
Osaamisen osoittamisen tapa |
Kansainväliset ja kansalliset korkeakouluvertailut |
Muu osaaminen
Mitä arvioidaan? |
Työkokemus ja muu hankittu osaaminen/saavutukset, esimerkiksi julkaisut, ei-muodollinen koulutus, kilpailut |
Mitä toivomme hakijalta? |
Etsimme hakijoita, jotka osoittavat selkeää kiinnostusta ihmisiin yksilöinä, ryhminä, yhteisöinä tai organisaatioina ja yhteiskuntana tieto- ja viestintätekniikan käyttäjinä. Hakijalle on etua seuraavista:
- ansioluettelo ja/tai työnäytekansio (portfolio), jossa kuvataan
- työkokemus yllä kuvatuilta aloilta, kuten esimerkiksi käyttäjätutkimuksesta, muotoilusta/suunnittelusta, liikkeenjohdosta, ohjelmistokehityksestä tai yrittäjyydestä
- muu kuin työhön liittyvä toiminta (vapaaehtoinen) edellä mainituilla aloilla, esimerkiksi vapaaehtoistyö yksilöiden, ryhmien, organisaatioiden tai yhteisöjen parissa
- suosituskirje, josta käy ilmi hakijan soveltuvuus hakukohteen alalle tai aloille.
|
Osaamisen osoittamisen tapa |
Ansioluettelo ja/tai työnäytekansio (portfolio), todistukset soveltuvasta työkokemuksesta, suosituskirje |
Huomioithan, että yllä olevat arviointikriteereiden kuvaukset ovat käännöksiä alkuperäisestä englanninkielisestä tekstistä.
Hakemusten on ensin täytettävä Aallon yleiset kelpoisuusvaatimukset. Master’s Programme in Information Networks -maisteriohjelmaan hakijat, jotka täyttävät maisteriopintoja koskevat yleiset hakukelpoisuusvaatimukset, arvioidaan ja asetetaan paremmuusjärjestykseen alla kuvatun prosessin mukaisesti.
Ensin hakemukset arvioidaan seuraavien kriittisten arviointiperusteiden mukaisesti:
- opintomenestys
- aiempien opintojen soveltuvuus
- soveltuvuus
Vain hakemukset, joissa on vaaditut hakuliitteet/jotka täyttävät yllä mainitut kriittiset ehdot, etenevät arvioinnissa ja laitetaan paremmuusjärjestykseen.
Tämän jälkeen lisätään seuraavat ei-kriittiset arviointiperusteet, jolloin saadaan lopullinen arvio:
- aiemman oppilaitoksen tunnettuus ja laatu
- muu osaaminen.
Hakijoita kehotetaan liittämään hakemukseensa kaikki hakukohdekohtaiset liitteet hakemuksensa tueksi (ks. vaadittavat hakukohdekohtaiset liitteet).
Parhaat hakijat valitaan yllä olevien viiden arviointiperusteen kokonaistuloksen perusteella. Ohjelmassa ei ole vähimmäiskiintiötä, eivätkä kaikki hakuehdot täyttävät hakijat tule välttämättä valituiksi.
Pakollisten hakuliitteiden lisäksi Master’s Programme in Information Networks -maisteriohjelmaan hakijoilta pyydetään seuraavat hakukohdekohtaiset liitteet:
- motivaatiokirje (ks. arviointiperustetta soveltuvuus)
- Motivaatiokirje kirjoitetaan englanniksi. Motivaatiokirjeen enimmäispituus on noin 4 000 merkkiä. Motivaatiokirjeestä on käytävä ilmi hakijan kiinnostus, soveltuvuus ja motivaatio nimenomaan Information Networks -maisteriohjelmassa opiskelua kohtaan.
- virallinen opintosuoritusote yliopisto-opinnoista, jotka eivät käy ilmi hakemuksen pakollisista osista (esimerkiksi keskeneräiset tutkinnot, vaihto-opinnot, erillisopinnot), jos tällaisia on.
- ansioluettelo ja/tai työnäytekansio (portfolio)
- todistukset mahdollisesta soveltuvasta työkokemuksesta
- suosituskirjeet
Näiden liitteiden puuttuminen vaikuttaa hakemuksen arviointiin kielteisesti.