Opiskelija Pranava Pakala: Aallossa koko maailma on avoinna!
Pranava opiskelee elektroniikkaa ja nanoteknologiaa ja uskoo, että ala pystyy ratkaisemaan suurimman osan maailman nykyisistä ongelmista.
Opi lisää Electronics and Nanotechnology -maisteriohjelmasta! Tässä webinaarissa ohjelman edustajat kertovat opintojen sisällöstä ja vastaavat kysymyksiisi.
Mobiililaitteiden lisääntymisen myötä langatonta tekniikkaa käytetään nykyään kaikkialla, avaruustekniikan merkitys kasvaa huimasti pienten satelliittien kehityksen myötä, ja nanotekniikka mahdollistaa merkittäviä läpimurtoja monilla aloilla, kuten uudenlaisessa laskennassa ja aurinkoenergian keräämisessä. Master’s Programme in Electronics and Nanotechnology -maisteriohjelmassa keskitytään luomaan uusia tekniikoita, joilla kehitetään kestäviä ja energiatehokkaita ratkaisuja nykymaailman tarpeisiin.
Kehityksen mahdollistajia ovat mm. puolijohteet, joita käytetään erityisesti mikrosiruissa. Suomessa on suuri määrä puolijohteiden suunnitteluun ja valmistamiseen erikoistuneita yrityksiä. Nämä yritykset sijoittavat merkittävästi alaan, jotta ne voivat edistää Suomen ja EU:n omavaraisuutta mikrosirujen suhteen. Samaan aikaan puolijohteiden suunnittelun ammattilaisista on kasvavaa kysyntää.
Master’s Programme in Electronics and Nanotechnology -maisteriohjelma on erittäin teknologiasuuntautunut ja tarjoaa kaikille opiskelijoilleen tiedot ja taidot kehittää sähkölaitteita ja niiden komponentteja jotta voimme muokata yhteiskuntaa paremmaksi. Opintojen aikana opiskelijat pääsevät käyttämään uusimpia ohjelmistoja ja pääainevalinnan mukaan tekemään kokeita huippututkimuslaitoksiin kuten Metsähovin radio-observatorioon ja Micronovaan, jossa on Pohjoismaiden suurin puhdastila.
Master’s Programme in Electronics and Nanotechnology -maisteriohjelmasta valmistuneilla on:
Master’s Programme in Electronics and Nanotechnology -maisteriohjelman opetuskieli on englanti.
Tämän ohjelman lukuvuosimaksu on 17 000 euroa lukuvuodessa. Lukuvuosimaksua eivät maksa Euroopan unionin (EU) tai Euroopan talousalueen (ETA) jäsenmaiden kansalaiset eivätkä Sveitsin kansalaiset. Muiden maiden kansalaisten on maksettava lukuvuosimaksu.
Aalto-yliopisto tarjoaa pienen määrän apurahoja, jotka vapauttavat maksuvelvolliset opiskelijat lukuvuosimaksusta. Apurahat voidaan myöntää hakukohteen arvioinnissa parhaiten menestyville hakijoille. Hakijat asetetaan paremmuusjärjestykseen hakukohteen sivulla olevien arviointiperusteiden mukaisesti.
Lisätietoa lukuvuosimaksusta ja apurahoista Aalto-yliopistossa löytyy Lukuvuosimaksut ja apurahat sivulta.
Kaksivuotisen Master’s Programme in Electronics and Nanotechnology -maisteriohjelman laajuus on 120 opintopistettä:
Pääaine valitaan opintojen alussa. Ensimmäisenä syyslukukautena opiskellaan yhteisiä johdantokursseja ja ensimmäinen kevätlukukausi keskittyy jokaisen pääaineen omiin pakollisiin opintoihin. Toinen opiskeluvuosi sisältää pääasiassa vapaasti valittavia opintoja sekä diplomityön. Voit yhdistellä tutkintoosi mitä tahansa vapaavalintaisia opintoja joko Aallosta tai muista kotimaisista tai ulkomaisista yliopistoista, kunhan opinnot sopivat tutkintoosi ja mielenkiinnon kohteisiisi.
Lisätietoa ohjelmasta ja sen opetussuunnitelmasta löytyy englanniksi Opiskelijan oppaasta.
Opetusmenetelmät
Opintoja voi lähestyä joko teollisuuden tai tutkimuksen näkökulmasta. Opiskelija voi suunnata opintojaan joko teoriaan tai enemmän käytännön työhön. Näin ollen ohjelma on yhdistelmä teoria- ja käytännönläheisiä kursseja, joilla käytetään eri menetelmiä: luentoja, yksilötehtäviä, tietokonesimulointeja, ryhmätehtäviä ja laboratoriotyöskentelyä. Valmistuessaan opiskelijoilla on paljon käytännön kokemusta eri ohjelmistoista sekä – pääaineesta riippuen – työskentelystä laboratoriossa, puhdastiloissa ja tähtitieteellisessä radio-observatoriossa.
Ohjelmassa tehdään tiivistä yhteistyötä yritysten kanssa: kursseilla on vierailevia luennoitsijoita ja opiskelijat tekevät projekteja yrityksille. Lisäksi noin 50 % opiskelijoistamme tekee diplomityönsä jollekin yritykselle.
Pranava opiskelee elektroniikkaa ja nanoteknologiaa ja uskoo, että ala pystyy ratkaisemaan suurimman osan maailman nykyisistä ongelmista.
Uusi prosessori soveltuu esimerkiksi 6G-lähetinvastaanottimiin ja salausteknologiaan.
Aallon opiskelijat ovat aiemmin toteuttaneet yksinkertaisen prosessorin, jonka rakennetta on edelleen kehitetty ja prosessoriin on yhdistetty tekoälykiihdytin.
Tässä ohjelmassa opiskelijat voivat valita kiinnostuksensa ja tavoitteidensa perusteella neljästä pääaineesta, jotka liittyvät kiinteästi Aallossa tehtävään tutkimukseen. Pääaineemme ovat:
1. Microelectronic Circuit Design
Microelectronic Circuit Design -pääaineessa opiskelijat oppivat suunnittelemaan mikroelektroniikkajärjestelmiä RF-analogivahvistimista prosessorijärjestelmiin, joita käytetään esimerkiksi nykyaikaisissa langattomissa laitteissa ja järjestelmissä, kaukokartoitusjärjestelmien antureissa ja autonomisissa autoissa. Koska sovellukset vaativat aina elektronisen laitealustan, tässä pääaineessa pohditaan myös, miten voimme vähentää laitteiden energian käyttöä ja tehdä niistä ekologisempia. Valmistuttuaan opiskelijamme osaavat integroida digitaalisia ja analogisia radiotaajuuspiirejä pienimpiinkin langattomiin antureihin, kuten esineiden internetiin tai implantoitaviin lääketieteellisiin laitteisiin ja suunnitella digitaalisia järjestelmiä kuten RISC-V-mikroprosessoreita.
2. Microwave Engineering
Microwave Engineering -pääaineessa opit suunnittelemaan mikroaaltokomponentteja nykyajan langattomiin laitteisiin ja ymmärtämään langattomien yhteyksien kehityskulkuja. Pääaineessa käsitellään mielenkiintoisia nykytrendejä, kuten uudelleen ohjelmoitavia älypintoja, joilla voidaan ohjata mikroaaltoja. Erityisesti opitaan suunnittelemaan antenneja nykyaikaisiin langattomiin laitteisiin ja verkkoihin sekä ennustamaan aaltojen etenemistä erilaisissa ympäristöissä.
Mikroaaltotekniikka on ala, josta valmistuneilla tulee olemaan keskeinen rooli kestävän kehityksen edistämisessä. Heitä haastetaan kehittämään uusia ratkaisuja pitäen keskiössä energiatehokkuuden, kestävyyden, kierrätettävyyden, kestävämmät elinkaaret, jätteen vähentämisen ja ympäristövaikutusten minimoimisen. Tämä tarkoittaa esimerkiksi antennien tehokkuuden parantamista ja sähkömagneettisen häiriön vähentämistä.
3. Photonics and Nanotechnology
Photonics and Nanotechnology -pääaineessa perehdyt valon ja aineen ominaisuuksia ja vuorovaikutusta sääteleviin fysiikan lakeihin. Keskeistä on kuitenkin aina näiden teorioiden soveltaminen käytännössä uusien, ympäristöystävällisten ja tehokkaiden laitteiden valmistukseen käyttäen mm. nanohiiliyhdisteitä ja 2D-materiaaleja. Tulevaisuudessa puolijohdealan yritykset tulevat tarvitsemaan enenevässä määrin ammattilaisia, jotka voivat kehittää alaa kestävämmäksi, ja tämä pääaine antaa opiskelijoille siinä tarvittavat taidot.
Puolijohteiden valmistustekniikkaa ja uusia nanovalmistusmenetelmiä, joihin opiskelijat perehtyvät, voidaan käyttää monilla aloilla, kuten antureiden, optoelektronisten laitteiden (aurinkokennot, LEDit, laserit), fotonilaitteiden ja jopa kvanttifysiikkaan perustuvien nanoelektronisten laitteiden kehittämisessä. Opintojensa aikana opiskelijamme pääsevät kehittämään puolijohteisiin perustuvia komponentteja Pohjoismaiden suurimmissa puhdastiloissa Micronovassa, joka on Suomen kansallinen mikro- ja nanoteknologian tutkimusinfrastruktuuri.
4. Space Science and Technology
Space Science and Technology -pääaineeseen kuuluu neljä painopistealaa: avaruusteknologia, maapallon havainnointi, avaruusfysiikka ja radioastronomia. Sen alaan kuuluu esimerkiksi satelliittijärjestelmien ja avaruusinstrumenttien rakentaminen, mikroaaltotutkan ja säteilymittausmenetelmien kehittäminen Maan havainnointia varten, avaruussääsatelliittihavaintojen analysointi, numeeristen simulointien suorittaminen Maasta ja muista aurinkokunnan kohteista ja radioastronomisten tekniikoiden hyödyntäminen auringon ja galaktisten sekä ekstragalaktisten kohteiden tutkimisessa. Opiskelijat voivat valita opiskeluaiheensa tieteellisten tai uraan liittyvien kiinnostustenkohteidensa mukaisesti.
Ohjelmasta valmistuttuaan opiskelijoilla on tarvittavat taidot erittäin kansainvälisen avaruusteollisuuden piirissä työskentelyyn, avaruusjärjestössä työskentelyyn tai tieteellisen tutkimuksen tekemiseen. Opiskelijoilla on valmiudet työskennellä ESA-johtoisessa avaruusmissioiden kehityksessä, ymmärtää avaruusmission luomisen ja datatieteellisen analyysin perusvaiheet, ymmärtää avaruusympäristöä ja sen vuorovaikutusta teknologian kanssa sekä ymmärtää avaruusteknologian merkityksen avaruus- ja planetaaristen ympäristöjen kestävyyden kannalta.
5. Wireless and RF Engineering
Wireless and RF Enginering -pääaineen opiskelijat perehtyvät antennien välityksellä tapahtuvaan radioaaltojen lähettämiseen ja vastaanottamiseen. He perehtyvät syvällisesti siihen, miten lähetetyt aallot etenevät ja ovat vuorovaikutuksessa erilaisten ympäristöjen kanssa. Lisäksi he saavat taitoja, joita tarvitaan radioaaltojen manipulointiin tietojen välittämiseksi tehokkaasti, ja hyödyntävät niitä ympäristön havainnointisovelluksissa, kuten tutkajärjestelmissä.
Langatonta teknologiaa on kiistatta kaikkialla, ja uusia sovelluksia tulee jatkuvasti lisää. Alan insinöörit ovat jatkuvasti saman haasteen edessä: kuinka luoda innovatiivisia ratkaisuja, jotka käyttävät vähän energiaa ja materiaaleja ja ovat näin kestävän kehityksen mukaisia, mutta samalla aiempia järjestelmiä tehokkaampia?
Aalto-yliopisto tunnetaan kansainvälisestä opiskelu- ja tutkimusympäristöstään. Aaltoon tulee vuosittain tuhansia tutkinto- ja vaihto-opiskelijoita eri puolilta maailmaa. Master’s Programme in Electronics and Nanotechnology -maisteriohjelma käsittelee maailmanlaajuisesti merkittäviä teknologioita ja tarjoaa viimeisintä teknologiaa edustavan tutkimusympäristön, minkä vuoksi se kiinnostaa kansainvälisiä opiskelijoita. Opintoja suoritetaan monikulttuurisissa ryhmissä. Lisäksi monet professorimme ja tutkijamme ovat taustaltaan ja kokemukseltaan kansainvälisiä ja tuovat globaalit verkostonsa opiskelijoiden käyttöön.
Aallossa opiskelijat voivat kehittää kansainvälisiä valmiuksiaan mm. seuraavilla tavoilla:
Master’s Programme in Electronics and Nanotechnology -maisteriohjelma antaa erinomaisen pohjan tohtoriopinnoille.
Vastavalmistuneiden työllistymisprosentti on erittäin hyvä, koska elektroniikka ja nanoteknologia ovat nopeasti kasvavia aloja maailmanlaajuisesti. Opiskelijoiden saama vankka käytännön kokemus eri ohjelmistoista sekä laboratorio- ja puhdastilatyöskentelystä antaa heille etulyöntiaseman työmarkkinoilla. Lisäksi monet alan yritykset ovat aktiivisesti ohjelmassa mukana, mikä antaa opiskelijoille mahdollisuuden verkostoitua työnantajien kanssa. Aalto-yliopistolla on myös vakiintuneet urapalvelut, jotka auttavat työllistymään Suomeen ja ulkomaille.
Tällä alalla on monia suomalaisia ja kansainvälisiä työnantajia. Meiltä viime aikoina valmistuneita on työllistynyt mm. seuraaville aloille ja yrityksiin:
Valmistuneet aloittavat usein kansainvälisen uransa tutkimus- ja kehitystehtävissä, siirtyen vähitellen erilaisiin teollisuuden asiantuntija- ja johtotehtäviin mieltymystensä mukaan. Koska ohjelma keskittyy tutkimukseen, moni jatkaa tohtoriopintoihin. Jotkut perustavat yrityksiä tai työllistyvät voimakkaasti kasvaviin laitevalmistajien startupeihin.
Tyypillisiä tehtävänimikkeitä valmistuneilla ovat:
Lena Mielke opiskeli avaruustiedettä ja -teknologiaa elektroniikan ja nanotekniikan maisteriohjelmassa. Opintojensa aikana Lena pääsi myös toteuttamaan yhden lapsuusajan unelmansa.
Alumni Maria Hieta valmistui avaruustekniikan pääaineesta.
Palkittu avaruustekniikan diplomityö ratkoo radioaaltojen etenemisen ongelmaa ilmakehän ylemmissä kerroksissa.
Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulusta valmistuneet työllistyvät hyvin koulutustaan vastaaviin tehtäviin. Tältä sivulta löydät tietoa valmistuneidemme työllistymisestä sekä urakehityksestä.
Elektroniikan ja nanotekniikan laitoksella tehdään tutkimusta sähkömagneetiikan, mikro- ja nanoteknologian, radiotekniikan ja avaruustekniikan aloilla. Laitoksen tutkimusryhmillä on aktiivista kansallista ja kansainvälistä yhteistyötä useiden instituutioiden ja yritysten kanssa.
Lisätietoa elektroniikan ja nanotekniikan laitoksen tutkimuksesta löytyy täältä.
Aalto-yliopisto on arvioitu yhdeksi maailman johtavista yliopistoista yritysyhteistyön saralla. Ohjelma tekee yritysyhteistyötä projektien, vierailevien luennoitsijoiden ja diplomitöiden muodossa. Aallosta valmistuneena opiskelijana pääset hyötymään verkostoistamme. Aalto-yliopiston teollisen internetin kampus (AIIC) tarjoaa sinulle tilaisuuden verkostoitua muiden teknisten alojen opiskelijoiden ja nimekkäiden yrityskumppaneiden kanssa.
Aallossa tieteenalojen välinen yhteistyö on tehty helpoksi – opiskelijat voivat valita vapaasti valittavina opintoina tutkintoonsa yhdistelmän tiedettä, tekniikkaa, taloutta ja taidetta. Opiskelijat voivat täydentää opintojaan esimerkiksi Aallon muiden korkeakoulujen ja ohjelmien opinnoilla ja muiden, myös ulkomaisten yliopistojen tarjoamilla opinnoilla. Tämä monialaisuus synnyttää uusia ideoita ja luo ystävyyssuhteita, verkostoja ja toisinaan myös startup-yrityksiä.
Teemme Elektroniikan ja nanotekniikan laitoksella laaja-alaista tutkimusta sähkömagneettisen, mikro- ja nanoteknologian, radiotekniikan ja avaruusteknologian aloilla. Ensimmäinen suomalainen satelliitti Aalto-1 toteutettiin laitoksella opiskelijahankkeena.
Micronova is Finland's national research infrastructure for micro- and nanotechnology, jointly run by VTT Technical Research Centre of Finland and Aalto University.
Oletko miettinyt, mitä tapahtuu Micronovassa, Suomen johtavassa mikro- ja nanoteknologian tutkimuskeskuksessa?
Oletko pohtinut, millaista opiskelu ja opiskelijaelämä Aalto-yliopistossa mahtaa olla? Tule juttelemaan opiskelijalähettiläidemme kanssa!
Ohjelmaan hakevien on täytettävä Aalto-yliopiston kaikille maisteriohjelmille yhteiset yleiset hakukelpoisuus- ja kielivaatimukset. Hakijat, jotka täyttävät Aalto-yliopiston maisteriopintoja koskevat yleiset hakukelpoisuusvaatimukset, arvioidaan ja asetetaan paremmuusjärjestykseen hakukohteelle etukäteen määriteltyjen arviointiperusteiden mukaisesti.
Hakemukset Master’s Programme in Electronics and Nanotechnology-maisteriohjelmaan arvioidaan seuraavien arviointiperusteiden mukaisesti:
Mitä arvioidaan? | Aiempien opintojen sisältö ja määrä verrattuna hakukohteen vaatimuksiin. |
Valintaperusteet / Mitä toivomme hakijalta? |
Hakijoilta edellytetään korkeatasoista kandidaatin tutkintoa sähkötekniikasta, fysiikasta tai näihin liittyviltä aloilta. Erinomaiset hakijat, joilla on tutkinto muilta aloilta, kuten tietojärjestelmistä, insinööritieteestä, luonnontieteistä tai matematiikasta otetaan huomioon, jos he voivat osoittaa riittävät tiedot ja taidot vaadituilta aloilta. Esitietovaatimukset riippuvat ohjelmassa valitusta suuntautumisvaihtoehdosta. Hakijalla tulee olla riittävä osaaminen seuraavilla aloilla:
Maisteriohjelman opintojen on annettava aidosti uutta tietoa hakijalle. Ohjelmaan ei hyväksytä hakijoita, joilla on jo laadultaan ja sisällöltään vastaava tutkinto Master’s Programme in Electronics and Nanotechnology -maisteriohjelman aloilta tai jotka aikovat suorittaa sellaisen tai joilla on voimassa oleva opinto-oikeus tässä hakukohteessa, ellei hyväksyntään ole erityisiä perusteita. Motivaatiokirjeestä tulee käydä selvästi ilmi, miksi hakija hakee toiseen maisteriohjelmaan. Yleensä näissä tapauksissa suositellaan erillisopintoja. |
Arvioitavat liitteet | Opintosuoritusote/-otteet, tutkintotodistukset |
Mitä arvioidaan? | Aiemman tutkinnon / aiempien tutkintojen arvosanat |
Valintaperusteet / Mitä toivomme hakijalta? |
Ohjelma etsii hakijoita, jotka ovat menestyneet erinomaisesti aiemmissa opinnoissaan. Opintomenestystä arvioidaan keskiarvon ja olennaisten kurssien tulosten perusteella. Lisäksi huomioidaan aiempiin opintoihin kulunut aika. Aiemman kandidaatin tutkinnon aikaista opintomenestystä painotetaan. Muutkin aiemmat opinnot huomioidaan, mutta arviointi perustuu pääasiassa kandidaattitason opintoihin. Niitä hakijoita, jotka ovat aiemmin opiskelleet Aalto-yliopistossa, esim. vaihto-opiskelijoina, arvioidaan myös Aallossa suoritettujen arvosanojen ja opintopistemäärän sekä Aallon opintoihin käytetyn ajan perusteella. Hakijat, joilla on alempi korkeakoulututkinto (kandidaatin tutkinto) muusta kuin suomalaisesta korkeakoulusta Hakijalta edellytetään erinomaista opintomenestystä, esimerkiksi mainesanalla ”erinomaisesti” suoritettua tutkintoa (engl. with Distinction tai First-Class Honours) tai muuta osoitusta siitä, että hakijan arvosanat ovat keskitasoa selvästi paremmat. Pelkkä korkea keskiarvo ei takaa valituksi tulemista. Muut soveltuvuuskohdassa mainitut erityisansiot voidaan katsoa eduksi. Hakijat, joilla on suomalainen alempi ammattikorkeakoulututkinto (AMK) Suomalaisella alemmalla ammattikorkeakoulututkinnolla hakevien arvosanojen keskiarvon on oltava vähintään 3,80. Keskiarvorajan saavuttaminen ei takaa ohjelmaan valituksi tulemista. Alle keskiarvorajan jääviä hakijoita ei valita, ellei heillä ole muuta poikkeuksellista osaamista. Eduksi voidaan katsoa ohjelmaan kuuluvien kurssien tai vastaavien kurssien suorittaminen avoimessa yliopistossa tai erillisopintoina erinomaisin arvosanoin. |
Arvioitavat liitteet | Opintosuoritusote/-otteet, tutkintotodistukset |
Mitä arvioidaan? | Hakijan aiemman oppilaitoksen tunnettuus ja laatu |
Valintaperusteet / Mitä toivomme hakijalta? | Hakijan aiempaa tutkintoa arvioidaan tarkastellen tutkinnon myöntäneen korkeakoulun ja suoritetun ohjelman kansainvälistä mainetta ja akateemista laatua. |
Arvioitavat liitteet / Osaamisen osoittamisen tapa | Kansainväliset ja kansalliset korkeakouluvertailut ARWU-, THE- ja QS-vertailuja (sekä globaaleja että aluekohtaisia vertailuja) käytetään. |
Mitä arvioidaan? | Hakijan tarkempi soveltuvuus hakukohteeseen, motivaatio ja sitoutuminen opintoihin |
Valintaperusteet / Mitä toivomme hakijalta? |
Hakijan täytyy olla motivoitunut opiskelemaan valittua alaa ja sitoutunut päätoimiseen opiskeluun ja tutkinnon suorittamiseen kahdessa vuodessa. Toivomme hakijoita, jotka osaavat selkeästi eritellä syynsä hakea Master’s Programme in Electronics and Nanotechnology -maisteriohjelmaan ja sen tiettyyn pääaineeseen ja kertoa, miksi heidät tulisi valita ohjelmaan. Soveltuvuuden osoituksena toimivat esimerkiksi erityiset saavutukset aiemmalla uralla tai yrittäjänä, kilpailusta saadut palkinnot, julkaisut tai patentit. Akateemisia ansioita, kuten osallistumista tieteelliseen tutkimukseen, arvostetaan enemmän. |
Arvioitavat liitteet | motivaatiokirje, ansioluettelo |
Arviointiprosessi kuvataan kohdassa Hakijoiden arviointiprosessi. Pakollisten hakuliitteiden lisäksi tähän hakukohteeseen hakijoiden tulee toimittaa myös Vaadittavat hakuliitteet -otsikon alla luetellut liitteet.
Hakijat arvioidaan ensin Aalto-yliopiston yleisten hakukelpoisuusvaatimusten perusteella. Hakijat, jotka täyttävät maisteriopintoja koskevat yleiset hakukelpoisuusvaatimukset, arvioidaan ja asetetaan paremmuusjärjestykseen hakukohteelle etukäteen määriteltyjen arviointiperusteiden mukaisesti.
Seuraavassa kuvataan yleiset hakukelpoisuusvaatimukset täyttävien hakijoiden valintaprosessi. Ensin hakemukset arvioidaan seuraavien (kriittisten) arviointiperusteiden mukaisesti:
Vain kriittiset arviointiperusteet täyttäviin hakijoihin sovelletaan kaikkia arviointiperusteita.
Alla mainittujen arviointiperusteiden soveltamisen jälkeen valitaan parhaat kokonaisarvion perusteella.
Kaikilta hakijoilta vaadittavat hakuliitteet ovat:
Lisäksi tähän Master’s Programme in Electronics and Nanotechnology -maisteriohjelmaan on toimitettava seuraavat hakukohdekohtaiset liitteet: Hakijoiden tulee lukea alla olevat ohjeet tarkasti ja sisällyttää molemmat liitteet. Hakijat, joilta puuttuu jokin alla olevista liitteistä, hylätään.
Liitä mukaan myös virallinen opintosuoritusote mahdollisista muista kandidaatin tutkinnon lisäksi suorittamistasi yliopisto-opinnoista.
Älä liitä mukaan ylimääräisiä liitteitä, sillä niitä ei huomioida arvioinnissa.
Motivaatiokirje voi täydentää hakijan henkilöhistorian kuvausta. Motivaatiokirjeessä tulee kertoa, miksi hakija hakee ohjelmaan ja miksi hän olisi hyvä valinta siihen. Hakijoiden tulee eritellä, mistä Master’s Programme in Electronics and Nanotechnology -maisteriohjelman pääaineesta he ovat ensisijaisesti kiinnostuneita.
Motivaatiokirje kirjoitetaan englanniksi. Motivaatiokirjeen enimmäispituus on yksi sivu. Enimmäispituuden ylittäminen vaikuttaa hakemuksen arviointiin kielteisesti. Kirjoita erillinen motivaatiokirje jokaiseen hakukohteeseen, johon haet.
Ansioluettelosta tulee käydä ilmi henkilöhistoria, saavutukset, tavoitteet ja muut hakemuksen kannalta tärkeät seikat. Ansioluettelon suosituspituus on 1–3 sivua, ja sen olisi mieluiten oltava Europass-muodossa (https://europa.eu/europass/en/create-europass-cv).
Hakijoiden ei tule liittää hakemukseen muita asiakirjoja vaan tuoda henkilökohtaiset ansionsa ilmi ansioluettelossa. Hakijan on kuitenkin oltava valmis esittämään todisteet tai dokumentaatio ansioluettelossa luetelluista seikoista.
Kaikki edellä kuvatut hakemuksen liitteet on toimitettava mieluiten englanniksi. Jos niissä käytetään jotain muuta kieltä kuin englantia, suomea tai ruotsia, hakijan on toimitettava niistä tarkat, sanatarkat käännökset.
Lataa dokumentit sähköiseen hakemukseesi pdf-tiedostona. Nimeä tiedostot seuraavasti: dokumentin nimi-sukunimi-etunimi (eg. CV-sukunimi-etunimi). Tiedostojen maksimikoko on 1.0 GB.
Hakukohdekohtaiset dokumentit tulee lisätä jokaiseen hakukohteeseen erikseen myös silloin, kun käytät samaa dokumenttia kahteen eri hakukohteeseen. Tarkista huolellisesti jokaisen hakukohteesi hakukohdekohtaisten dokumenttien ohjeet.
Aalto-yliopiston hakijapalvelut
Hakuprosessia, hakuasiakirjoja ja kielitestejä koskevat tiedustelut voi lähettää Aalto-yliopiston hakijapalveluille.
Sähkötekniikan korkeakoulu
Ohjelman sisältöön ja opintoihin sekä hakukohdekohtaisiin hakudokumentteihin liittyvissä kysymyksissä ota yhteyttä