Water and Environmental Engineering, Master of Science (Technology)
Tutkinto:
Hakuaika:
Opetuskieli:
Kesto:
Hakukelpoisuus:
Koulutusala:
Laajuus:
Korkeakoulu:
Lukuvuosimaksut:
Koulutuksen kuvaus
Luonnonvarojen kestävä käyttö jatkuvasti muuttuvassa ilmastossa on planeettamme suurin haaste. Vesitalous on keskeisessä osassa ruokaturvan varmistamisessa ja liittyy kiinteästi maankäytön muutoksiin, ravinteiden kiertokulkuun ja luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseen. Lisäksi ilmastonmuutoksen odotetaan tuovat lisää äärimmäistä kuivuutta ja tulvia, joihin yhteiskuntien on pakko sopeutua.
Toimivien ja kestävien vesihuoltojärjestelmien luominen on yhteiskuntamme tärkeimpiä tehtäviä. Tarkoituksena ei ole vain taata puhtaan veden saanti ja suojella ympäristöä jätevesikuormitukselta, vaan myös vähentää ympäristövaikutuksia kiertotalouden avulla ottamalla talteen ravinteita ja energiaa.
Water and Environmental Engineering -maisteriohjelmassa (WAT) keskitytään veteen ja vesitekniikan ratkaisuihin. Opiskelijat saavat tietoja ja taitoja, joilla he voivat kehittää ratkaisuja veteen liittyviin nykyajan haasteisiin. Ohjelma on ainutlaatuisen kansainvälinen ja yhdistää vahvan teknisen osaamisen syvälliseen yhteiskunnallisten kontekstien ymmärtämiseen.
Ohjelmasta valmistuttuasi osaat:
- tunnistaa ja analysoida tärkeimpiä kestävän vedenkäytön suunnittelu-, toteutus-, ja johtamisprosesseja
- veden kiertokulun periaatteet rakennetuissa ja luonnonympäristöissä
- soveltaa keskeisiä laskennallisia ja koemenetelmiä ja data-analyysia vesi- ja ympäristötekniikkaan
- suunnitella ja kehittää yhdyskuntien vesihuoltoa vahvistamaan kriittisten toimintojen kestävyyttä ja kiertotaloutta
- tunnistat veden ja ympäristön kannalta oleelliset yhteiskunnalliset kontekstit ja ymmärrät vesi- ja ympäristötekniikan eri tasot ja siihen vaikuttavat keskeiset tekijät.
Opetuskieli
Maisteriohjelman opetuskielenä on englanti. Lisätietoa tutkinto- ja opetuskieliä koskevista linjauksista Aalto-yliopistossa yliopiston verkkosivuilla.
Lukuvuosimaksut ja apurahat
Tämän ohjelman lukuvuosimaksu on 17 000 euroa lukuvuodessa. Lukuvuosimaksua eivät maksa Euroopan unionin (EU) tai Euroopan talousalueen (ETA) jäsenmaiden kansalaiset eivätkä Sveitsin kansalaiset. Muiden maiden kansalaisten on maksettava lukuvuosimaksu.
Aalto-yliopisto tarjoaa pienen määrän apurahoja, jotka vapauttavat maksuvelvolliset opiskelijat lukuvuosimaksusta. Apurahat voidaan myöntää hakukohteen arvioinnissa parhaiten menestyville hakijoille. Hakijat asetetaan paremmuusjärjestykseen hakukohteen sivulla olevien arviointiperusteiden mukaisesti.
Lisätietoa lukuvuosimaksusta ja apurahoista Aalto-yliopistossa löytyy Lukuvuosimaksut ja apurahat sivulta.
Opintojen rakenne
Water and Environmental Engineering -maisteriohjelman laajuus on 120 opintopistettä (ECTS):
- pääaineopinnot (60 op)
- vapaasti valittavat opinnot (30 op)
- diplomityö (30 op)
Voit suorittaa yhteiset ja syventävät opinnot ensimmäisenä opiskeluvuonna, jolloin toinen vuosi jää vapaasti valittaville opinnoille ja diplomityölle. Voit yhdistellä tutkintoosi mitä tahansa vapaavalintaisia opintoja joko Aallosta tai muista kotimaisista tai ulkomaisista yliopistoista, myös ympäristötekniikkaan keskittyviä kursseja, kunhan opinnot sopivat tutkintoosi ja mielenkiinnon kohteisiisi. Opintojen rakenne mahdollistaa myös vaihto-opiskelun toisena opiskeluvuonna.
Opetuksessamme yhdistyy teoria ja käytäntö ja se sisältää käytännön mallinnusta, tapaustutkimuksia, ryhmätöitä ja projekteja. Monilla kursseillamme tehdään yhteistyötä yritysten ja muiden sidosryhmien kanssa projektitöissä sekä mentoroinnin ja vierailuluentojen muodossa.
Lisätietoa ohjelmasta ja sen opetussuunnitelmasta löytyy englanniksi Opiskelijan oppaasta.
Webinaari | Water and Environmental Engineering
Haluatko kuulla lisää Water and Environmental Engineering -maisteriohjelmastamme? Tässä webinaarissa ohjelmajohtaja ja ohjelman suunnittelija kertovat lisää opinnoista, sekä vastaavat katsojien kysymyksiin.
Suuntautumisvaihtoehdot
Tässä ohjelmassa voit valita tutkintoosi parhaiten kiinnostuksen kohteisiisi ja tavoitteisiisi sopivat opinnot. Ohjelmassa on kolme toisiaan täydentävää opintopolkua, joilla on kullakin omat temaattiset ja metodologiset painotuksensa. Opintopolkujen avulla voit rakentaa omaa profiiliasi ammattilaisena. Kaikki opiskelijat suorittavat kursseja vähintään kahdelta opintopolulta saadakseen laajan ymmärryksen alasta. Opintopolut on eritelty alla.
1. Water Resources Management and Environmental Hydraulics (vesitalous ja luonnonmukainen vesirakentaminen)
Tällä opintopolulla keskitytään vesitalouteen, hydrologiaan ja luonnonmukaiseen vesirakentamiseen:
- pintavesi, pohjavesi ja valumavesien hallinta
- kaupunkivesien ja hulevesien suunnittelu
- kestävä vedenkäyttö kaupungeissa, maataloudessa ja metsissä
- ekohydrauliikka, hydrologian laskennalliset menetelmät ja hydrauliikan sovellukset
- ihmisen toiminnan aiheuttamien muutosten mittaaminen vedessä ja vesiympäristössä
2. Water and Wastewater Engineering (vesihuoltotekniikka)
Tällä opintopolulla tutkitaan yhteiskunnan kannalta kriittistä vesihuoltoa, jonka on toimittava aina ja kaikissa olosuhteissa. Kestävä vesihuolto suojelee ihmisten terveyttä ja ympäristöä. Se on kehityksen lähtökohta. Pääaiheita ovat muun muassa seuraavat:
- talousveden valmistus ja veden puhdistaminen
- ympäristön suojelu jäteveden käsittelyn avulla
- kiertotalous ja resurssien talteenotto jätevedestä ja lietteistä
- vesihuollon vaikutukset ilmastonmuutokseen
- veden käsittelyprosessien ja vesihuollon järjestelmien mallintaminen ja optimointi.
3. Water and Development (vesi ja kehitys)
Vesi on kestävän kehityksen keskiössä paikallisella ja maailmanlaajuisella tasolla. Tällä opintopolulla tutkitaan veden ja kehityksen välisiä yhteyksiä eri tasoilla ja opitaan mm. seuraavista aiheista:
- globaalit veteen liittyvät haasteet ja niiden monitieteiset ratkaisut
- ilmastonmuutoksen vaikutukset veteen
- veden ja muiden keskeisten luonnonvarojen käyttö ruuantuotannossa
- vesivarojen hallinta, mukaan lukien rajat ylittävä vesiyhteistyö
- kestävyys ja kestävät globaalit teknologiat.
Kansainvälistyminen
Monet tämän ohjelman kurssit ovat kansainvälisiä. Yksi niistä (SGT Studio) tarjoaa mahdollisuuden osallistua kansainväliseen opiskelijaprojektiin, jonka voi suorittaa eri puolilla maailmaa yhdessä eri alojen opiskelijoiden kanssa. Viimeaikaisia SGT-projektin suorituspaikkoja ovat olleet mm. Meksiko, Uganda, Kenia, Tansania ja Nepal.
Water and Environmental Engineering -maisteriohjelma tekee yhteistyötä monien kansainvälisten yliopistojen kanssa, ja opiskelijoilla on mahdollisuus suorittaa osa tutkintoaan kansainvälisessä opiskelijavaihdossa. Ohjelma tekee yhteistyötä myös Aalto Global Impactin kanssa, mikä mahdollistaa globaalien kestävyysaiheisten projektien tekemisen tutkimusryhmien ja muiden maisteriohjelmien kanssa. Moni rakennetun ympäristön laitoksen tutkimusaiheista on globaaleja.
Aalto-yliopisto tunnetaan kaiken kaikkiaan kansainvälisestä opiskelu- ja tutkimusympäristöstään. Aaltoon tulee vuosittain tuhansia tutkinto- ja vaihto-opiskelijoita eri puolilta maailmaa. Lisäksi monet professorimme ja tutkijamme ovat taustaltaan ja kokemukseltaan kansainvälisiä ja tuovat verkostonsa opiskelijoiden käyttöön.
Jatko-opintomahdollisuudet
Water and Environmental Engineering -maisteriohjelma antaa erinomaisen pohjan tohtoriopinnoille. Aallossa vesi- ja ympäristötekniikan tutkimusryhmä kehittää tohtorinkoulutustaan aktiivisesti Majakka-projektissa saamiensa kokemusten pohjalta. Tutkimusryhmä antaa tohtoriopiskelijoille inspiroivan tutkimusympäristön jatko-opintojen tekemiseen.
Uramahdollisuudet
Vesi- ja ympäristötekniikan opinnot antavat monenlaisia uramahdollisuuksia. Alan osaajille on jatkuvaa kysyntää ja etenemismahdollisuudet urallasi ovat hyvät ja vaihtelevat. Meiltä valmistuneet työllistyvät pääosin Suomeen, mutta maisteriohjelmasta saatava osaamisprofiili sopii myös kansainväliselle uralle esimerkiksi YK-järjestöissä.
Tyypillisesti meiltä valmistuneet työskentelevät vesihuollon ja vesitekniikan parissa suunnittelijoina, teknisinä asiantuntijoina tai johtajina. Heidän työnkuvansa on laaja-alainen ja voi sisältää esim. vedenhankinnan ja -käsittelyn suunnittelua tai ympäristö- tai tulvariskien hallintaa. Meiltä valmistuneiden työnantajia ovat esimerkiksi konsulttifirmat, alueelliset ympäristökeskukset, kaupungit ja kunnat, tutkimuslaitokset (esimerkiksi Suomen ympäristökeskus), laite- ja prosessitoimittajat sekä vesihuoltolaitokset. Osa valmistuneista jatkaa opintojaan tohtorinkoulutusohjelmassamme.
Lisätietoja alan uramahdollisuuksista saat Aalto Career Design Labistä.
Tutkimuksen painopisteet
Vesi- ja ympäristötekniikan tutkimusryhmän pääasialliset tutkimusalat ovat samat kuin maisteriohjelman suuntautumisvaihtoehdot: vesitalous ja luonnonmukainen vesirakentaminen (Water Resources Management and Environmental Hydraulics), vesihuoltotekniikka (Water and Wastewater Engineering) sekä vesi ja kehitys (Water and Development). Lisätietoa aiheista löydät täältä.
Yhteistyö muiden toimijoiden kanssa
Ohjelma tekee tiivistä yritysyhteistyötä ja käyttää koulutuksessa apuna sekä julkisen että yksityisen sektorin toimijoita. Ohjelmassa käy näin ollen vierailevia luennoitsijoita, joiden kautta pääset tutustumaan ja saat yhteyksiä työelämään. Ohjelma tekee yhteistyötä myös muiden Aallon ohjelmien kanssa.
Tutustu meihin
Opiskelija Aino Ahvo työskentelee Itämeren saasteiden biologisten vaikutusten parissa
Aino Ahvo uskoo, että vesi- ja ympäristötekniikan opinnot antavat hänelle työkaluja Itämeren saasteongelman ratkaisemiseksi.
Kiinnostus ympäristöasioita kohtaan johdatti Maria Kososen vesi- ja ympäristötekniikan opintoihin
Opintojensa aikana hän on kerryttänyt kansainvälistä kokemusta Australiassa, Keniassa ja pian myös Espanjassa.
Opiskelija Artem Makarov löysi unelmiensa työn teollisen vesihuollon parista
Venäjältä kotoisin oleva Artem Makarov työskentelee täyspäiväisesti opintojensa viimeistelyn ohella.
Vesi- ja ympäristötekniikka
Vesi- ja ympäristötekniikan tutkimus Aalto-yliopistossa pyrkii kokonaisvaltaiseen ympäristön resurssien säästämiseen. Tutkimus on jakautunut kahteen strategisen painopistealueeseen, globaaleihin vesikysymyksiin ja kestävään materiaalien kiertoon. Näitä laajoja kokonaisuuksia tutkitaan kolmen eri tutkimuskokonaisuuden alla.
Juttele Aallon opiskelijoiden kanssa!
Oletko pohtinut, millaista opiskelu ja opiskelijaelämä Aalto-yliopistossa mahtaa olla? Tule juttelemaan opiskelijalähettiläidemme kanssa!
Ohjelman arviointikriteerit 2025
Valinta ylempään tutkintoon johtaviin maisteriohjelmiin perustuu pääsääntöisesti aiempien opintojen perusteella saatuun näyttöön ja toteutetaan todistusvalintana, ilman pääsykoetta. Valintaprosessissa tarkistetaan ensin yleinen hakukelpoisuus, minkä jälkeen kelpoiset hakemukset arvioidaan hakukohteissa.
Master's Programme in Water and Environmental -maisteriohjelmaan käytetään keväällä 2025 seuraavia akateemisen arvioinnin valintakriteerejä:
Mitä arvioidaan? | Aiemman tutkinnon / aiempien tutkintojen arvosanat |
Mitä toivomme hakijalta? | Arvosanojen on oltava pääosin erittäin hyviä tai erinomaisia. Hakijan aiempaa opintomenestystä (hakukelpoisuuden antavassa tutkinnossa) arvioidaan opintopisteillä painotetun keskiarvon perusteella. |
Osaamisen osoittamisen tapa | Opintosuoritusote/-otteet, tutkintotodistukset |
Mitä arvioidaan? | Hakijan aiemman oppilaitoksen tunnettuus ja laatu |
Mitä toivomme hakijalta? | Hakijan aiemman oppilaitoksen (jossa hakukelpoisuuden antava tutkinto on suoritettu) laatua ja tunnettuutta arvioidaan. |
Osaamisen osoittamisen tapa | Kansainväliset ja kansalliset korkeakouluvertailut |
Mitä arvioidaan? | Aiempien opintojen sisältö ja laajuus verrattuna Master’s Programme in Water and Environmental Engineering -maisteriohjelmaan |
Mitä toivomme hakijalta? |
Kandidaatin tutkintoa tai vastaavaa tutkintoa joltakin soveltuvalta alalta. Aiempaa tutkintoa varten käytyjen kurssien täytyy tukea erinomaisesti Master’s Programme in Water and Environmental Engineering -maisteriohjelman opintoja. Hakukelpoisuuden antavien opintojen lisäksi arvioidaan myös mahdollisia muita opintoja. |
Osaamisen osoittamisen tapa | Opintosuoritusote/-otteet, tutkintotodistukset |
Mitä arvioidaan? | Hakijan tarkempi soveltuvuus hakukohteeseen, motivaatio ja sitoutuminen opintoihin. Lisäksi arvioidaan työkokemusta, muuta hankittua kokemusta ja saavutuksia (esim. julkaisuja, ei-muodollista koulutusta, kilpailuja) hakuliitteiden perusteella (ml. motivaatiokirje ja ansioluettelo) |
Mitä toivomme hakijalta? | Hakijan täytyy olla motivoitunut opiskelemaan valittua alaa ja sitoutunut päätoimiseen opiskeluun ja tutkinnon suorittamiseen kahdessa vuodessa. Toivomme hakijoita, jotka osaavat selkeästi eritellä syynsä hakea tähän hakukohteeseen ja kuvailla, miksi heidät pitäisi valita hakukohteeseen. Valintaperusteisiin kuuluu myös kielitaito (ml. suomen ja ruotsin kieli). Motivaatiokirje on pakollinen. Lisää ohjeita motivaatiokirjeen kirjoittamiseen annetaan alempana. Hakukelpoisuuden antavien opintojen lisäksi arvioidaan myös mahdollisia muita opintoja. Hakukohteessa opiskelun pitää kuitenkin antaa aidosti uutta tietoa hakijalle ja parantaa tämän uranäkymiä. Näin ollen hakija, jolla on jo maisterin tutkinto samankaltaiselta alalta, voidaan hyväksyä ohjelmaan vain, jos hän on esittänyt hyvät perustelut hakemiselleen motivaatiokirjeessään. |
Osaamisen osoittamisen tapa | Motivaatiokirje |
Hakemuksen liitteet
Kaikkien hakijoiden on toimitettava Aalto-yliopiston verkkosivuilla (Haku maisterikoulutukseen) luetellut hakuliitteet. Näiden lisäksi Water and Environmental Engineering -maisteriohjelmaan hakevien on toimitettava seuraavat ohjelmakohtaiset liitteet:
Näiden hakuliitteiden puuttuminen vaikuttaa hakemuksen arviointiin kielteisesti.
1) MOTIVAATIOKIRJE - pakollinen liite
- korkeintaan 1 sivu
- kirjoitetaan englanniksi
- jäsennä motivaatiokirjeesi alla olevien kolmen teeman/otsikon mukaisesti ja vastaa kaikkiin kysymyksiin:
Odotuksesi maisteriohjelmaa kohtaan
- Miksi haet Water and Environmental Engineering (WAT) -maisteriohjelmaan?
- Mitä hyötyä arvelet WAT-maisteriohjelman opinnoista olevan itsellesi?
- Miksi haluat opiskella Aalto-yliopistossa ja Suomessa? Minkälaisia yhteyksiä sinulla on jo nyt Aaltoon ja/tai Suomeen?
Sinun osaaminen ja motivaatio
- Miksi olisit mielestäsi oikea henkilö opiskelemaan WAT-maisteriohjelmassa?
- Miten aiempi koulutuksesi, työkokemuksesi ja tiedot ja taidot tukevat menestystäsi WAT-maisteriohjelman opinnoissa?
Tulevaisuudensuunnitelmasi
- Kuvaa ammatillisia tavoitteitasi. Miten WAT-maisteriohjelma tukisi ammatillisen profiilisi kehitystä?
- Millä alalla haluaisit työskennellä tulevaisuudessa? Minkälaista uraa toivot? Missä haluat työskennellä tulevaisuudessa?
HUOM! Jos sinulla on jo maisterin tutkinto samankaltaiselta alalta tai opiskeluoikeus toisessa maisteri- tai tohtoriohjelmassa, sinun tulee perustella selkeästi, miksi haet opiskelemaan toista maisterin tutkintoa ja miten tämä täydentäisi osaamistasi.
2) ANSIOLUETTELO (CV) - pakollinen liite
- korkeintaan 2 sivua, kirjoitetaan englanniksi
- maininnat kaikista korkeakoulututkinnoistasi, soveltuvasta työkokemuksesta ja kielitaidosta.
- maininnat mahdollisista muista asiaankuuluvista ansioista, kuten julkaisuista, muu kokemuksesta, kilpailuista, ei-muodollisesta oppimisesta jne.
- Huom! Luettele kaikki matematiikan ja laskennallisten menetelmien kurssit, jotka olet käynyt, siten, että niistä käy ilmi kurssin nimi, laajuus ECTS-opintopisteinä ja arvosana.
- On myös suositeltavaa laittaa linkkejä nettisivuille, joista käy ilmi osaamisesi (esim. LinkedIn, henkilökohtainen osaamiskansio)
Nämä lisäliitteet voivat antaa lisäarvoa hakemuksellesi:
- suosituskirjeet
- työtodistukset
Maisteriohjelman johtaja
Yhteystiedot
Minna Marin
koulutusohjelman suunnittelija (lisätietoja ohjelman sisällöstä ja opinnoista)
Aalto-yliopiston Hakijapalvelut
Ohjelmaan hakemiseen ja hakuasiakirjoihin liittyvät kysymykset
- Julkaistu:
- Päivitetty: