Uutiset

Yliopisto ei ollutkaan pelkkää teoriaa – englanninkielinen kandiohjelma ja opiskelijaelämä imaisivat Johan Sarpoman mukaansa

Ohjelmointi, elektroniikkarakentelu ja kansainvälisyys ovat Johanin mielestä parasta englanninkielisessä Science and Technology - Digital Systems and Design -kandidaattiohjelmassa. 
Johan Sarpoma standing in front of brick wall.
Johan Sarpoman mielestä ohjelmointi on kiinnostavaa, koska siinä pääsee haastamaan aivoja. Kuva: Veera Ihalainen

Toisen vuoden opiskelijaJohan Sarpoma on aina ollut kiinnostunut tekniikasta ja pitänyt asioiden rakentelusta, minkä vuoksi tekniikan ala tuntui hänestä luontevalta vaihtoehdolta. Johan yllättyi iloisesti, mitä kaikkea mielenkiintoista kursseilla pääsee tekemään ja miten paljon yliopistossa opiskelu eroaa lukio-opinnoista. Myös opiskelijaelämä, teekkarikulttuuri ja kiltatoiminta ovat tehneet Johaniin suuren vaikutuksen.

Miksi valitsit Science and Technology - Digital Systems and Design -kandidaattiohjelman?

Halusin valita englanninkielisen ohjelman, sillä englanniksi opiskeleminen on minulle luontevaa. Olen pyörinyt paljon kansainvälisissä piireissä, sillä asuin kolme vuotta Oslossa ja kävin englanninkielisen lukion.

Tekniikka on aina kiinnostanut minua, ja olen tykkään tutkia ja tehdä erilaisia tietokonehommia. Digital Systems and Design vaikutti monipuoliselta, eikä siinä tarvinnut tietää ihan tarkalleen, mitä haluaa tulevaisuudessa tehdä.

Mikä on ollut opinnoissa mielenkiintoisinta?

Koska lukio-opinnot olivat lähinnä teoriaa, olen yllättynyt, millaista yliopistossa opiskelu on ollut ja mitä kaikkea uutta olen päässyt tekemään. Yksi mielenkiintoisimmista aiheista on ollut ohjelmointi. Haluan syventyä siihen enemmänkin ja siksi hain tietotekniikan sivuaineeseen. Ohjelmointi on sopivan jännää ja siinä pääsee haastamaan aivoja. Myös konkreettinen tekeminen eli sähkörakentelu on ollut todella kiinnostavaa!

Opiskelijaelämä opintojen ulkopuolella on myös ollut iso ja positiivinen yllätys. Kiltatoiminta ja teekkarikulttuuri ovat imaisseet minut mukaansa. Toimin AS-killassa dokumentoijana, eli otan kuvia tapahtumistamme. Kuvaaminen on ollut pitkään kiinnostuksen kohteeni ja on ollut kiva päästä opintojen ohessa toteuttamaan myös sitä.

Mikä on ollut mieleenpainuvin kurssi? Miksi?

Käytännön kurssit ovat mielestäni parhaita, ja niistä mielenpainuvin kurssi on ollut ensimmäisen vuoden projektikurssi, nykyiseltä nimeltään Design Thinking and Electronic Prototyping. Se oli ensimmäinen kurssi, jossa tehtävänä oli rakentaa jotain toimivaa ja hyödyllistä Arduino-elektroniikka-alustoilla. Kurssissa parasta oli, että siinä pääsi koodailemaan, suunnittelemaan ja rakentamaan elektroniikkaa.

Opiskelijaelämä täällä on huikeaa, sillä Otaniemi on todella uniikki paikka.

Johan Sarpoma

Millaisia eväitä olet saanut työelämään?

Firmojen ja kanssaopiskelijoiden kanssa juttelemalla oppii enemmän siitä, millaisia yrityksiä alalla on. Opinnoissa tapaa erilaisia ihmisiä ja verkostoa tulee luotua huomaamatta. Koulu ja kilta järjestävät myös paljon erilaisia rekrytapahtumia, mutta en ole vielä itse ehtinyt niissä käydä.

Olen miettinyt, uskallanko hakea töitä, vaikka en osaa vielä kaikkea. Sain asiaan hyvän neuvon opinto-ohjaajaltani. Hän muistutti, että kun firmat hakevat opiskelijoita töihin, he investoivat ensisijaisesti henkilöihin. Tämä on ollut minulle tärkeä oppi työelämästä.

Miltä alan tulevaisuus näyttää?

Vaikka en itse tiedä tarkalleen, mitä haluan tulevaisuudessa tehdä, yleisesti ottaen tekniikan alan tulevaisuus on kirkas.

Suosittelen hakeutumaan tähän englanninkielisiin kandiohjelmaan, koska meillä on mukavan kansainvälinen ja jännä tunnelma. Aalto-yliopisto on lähtökohtaisesti hyvä paikka kaikelle tekemiselle ja täällä on hyvät resurssit toteuttaa vaikka mitä! Myös opiskelijaelämä täällä on huikeaa, sillä Otaniemi on todella uniikki paikka.

Kiinnostaako opiskelu Aallossa? Tilaa uutiskirje! 

Seuraa meitä

Lue lisää

Tutustu tarkemmin pääaineeseen tai katso kaikki Sähkötekniikan korkeakoulun tarjoamat koulutusohjelmat. 

Aalto University / students in the corridor / photography Aino Huovio

Digital Systems and Design, Bachelor of Science (Technology), Master of Science (Technology)

Digital Systems and Design -pääaine kouluttaa erilaisten digitaalisten järjestelmien asiantuntijoita. Pääaine antaa valmiudet tekniseen suunnittelutyöhön ja projektien suunnitteluun ja niiden hallintaan sekä sulautettujen järjestelmien, säätöteorian ja signaalinkäsittelyn työkalujen käyttöön.

Koulutustarjonta
Sähköinsinöörikillan lakkienjako/ Aalto-yliopisto / kuva: Essi Jukkala

Opiskele sähkötekniikkaa

Sähköä on kaikkialla, eikä yhteiskuntamme toimisi ilman sitä. Sähkötekniikan korkeakoulun opiskelijana pääset etsimään ratkaisuja esimerkiksi kestävään kehitykseen ja ihmisten hyvinvointiin liittyviin kysymyksiin. Tältä sivulla löydät tietoa kandidaatti-, maisteri- sekä tohtoriopinnoistamme.

Sähkötekniikan korkeakoulu
 Veera Ihalainen sitting on the stairs.

Opinnot avasivat Veera Ihalaiselle ohjelmoinnin maailman

Digital Systems and Design -pääaineen opiskelija on tykännyt erityisesti projektikursseista ja ohjelmoinnista, vaikka hänellä ei ollut aikaisempaa koodaustaustaa.

Uutiset
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Catwalkilla kävelevä malli esittelee muotisuunnittelijan luomaa asua, katsojat istuvat katsomassa näytöstä
Palkinnot ja tunnustukset, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Näytös24 oli luovuuden ja persoonallisuuden juhlaa

Aalto-yliopiston vuosittaisessa muotinäytöksessä jaettiin kaikkiaan seitsemän palkintoa muodin opiskelijoiden mallistoille ja projekteille. Palkintoperusteluissa korostuivat etenkin innovatiivisuus, korkea tekninen taso ja kestävyysarvot.
Noora Hautamäki
Opinnot Julkaistu:

Noora Hautamäki oli opiskelijavaihdossa Meksikossa ja kannustaa kaikkia lähtemään vaihtoon

Noora Hautamäki vietti puoli vuotta vaihdossa Meksikon Monterreyssa. Vaihtoaikansa jälkeen hän toimi vuoden Aallon vaihtoneuvojana ja toimii edelleen vapaaehtoisena vaihtojärjestössä, jonka kautta oli lukiovaihdossa.
Kuvassa näkyvät opiskelijat Anna Tran, Osama Nasir Iqbal ja Lana St t. James-Kautny Aalto-luentosalissa.
Opinnot Julkaistu:

Elämän tärkeät päätökset haltuun taloustaitojen avulla

Uusi Personal Finance -kurssi yhdistää viimeisintä tutkimustietoa käytännön esimerkkeihin, opettaa jokapäiväisessä elämässä tarvittavia taloustaitoja – ja auttaa toteuttamaan unelmia.
Opiskelijan opas uutinen, kuvitus
Opinnot Julkaistu:

Mentorihaku: Myötätuntomentorointia vertaisryhmissä tohtoriopiskelijoille syksyllä 2024

Haemme tohtoriopiskelijoita mentoreiksi myötätuntomentorointiryhmiin.