Uutiset

Uramuotoilukurssilla pysähdytään oppimaan itsestä ja pohtimaan tulevaisuutta

Career Design Lab tukee opiskelijoiden siirtymää työelämään. Avain kestävään tulevaisuuden työhön on ennakkoluuloton ja luova tapa muotoilla uraa.
Tulevaisuuden uran pohtimisessa käytetään luovuutta.

Työelämä ja urat ovat muuttuneet entistä vaikeammin ennustettaviksi. Perinteistä nousujohteista ja suoraviivaista työuraa ei enää ole, vaan urat ovat pirstaloituneet ja niihin kuuluu paljon siirtymiä. Muuttuneessa työelämässä tarvitaan uudenlaisia metodeja myös uraohjaukseen. Tähän haasteeseen Aalto-yliopistossa on vastattu uramuotoilulla. Uramuotoilussa luovuus ja kokeilut ovat avainasemassa. 

Mikä on minun supervoimani?

Keväällä 2024 toteutettiin toisen kerran Career Design Labin koulutus Design a Meaningful Career. Koulutus pohjautuu samannimiseen verkkokurssiin (2 op). Koulutuksessa harjoiteltiin luovaa ja muotoiluun perustuvaa ajattelutapaa. Opiskelijat pohtivat omaa ammatti-identiteettiään ja sen kehittymistä. Identiteetin perusta ovat omat arvot, vahvuudet ja kiinnostuksen kohteet. Vahvuuksista puhutaan supervoimina, joita meillä kaikilla on. Identiteetin pohjalta opiskelijat ideoivat itselleen ammatillisia tulevaisuuksia ja niiden prototyyppejä. Prototyypit ovat tapoja kokeilla eri uravaihtoehtoja ja näin päästä testaamaan, mitkä vaihtoehdot tuntuvat omilta. Prototyyppi voi käytännössä tarkoittaa esimerkiksi kiinnostavan poikkitieteellisen kurssin valitsemista, hakeutumista kesätyöhön tai harjoitteluun tai kiinnostavassa tehtävässä olevan alumnin haastattelemista. 

Opiskelijat esittelevät omia tulevaisuuden uriaan toisilleen.

Uramuotoilu vaatii pysähtymistä 

Kiireisessä opiskelijaelämässä ei aina tule pysähdyttyä pohtimaan omaan identiteettiään ja omaa suuntaansa. Design a Meaningful Career -koulutus ja -verkkokurssi tarjoavat tilaisuuden pysähtyä näiden teemojen äärelle. Tämä nousi esiin myös opiskelijoiden palautteessa. 

"Minulla oli mahdollisuus pysähtyä, ajatella ja kirjoittaa ajatuksiani ylös. Elämä on ollut niin kiireistä, että tuntui luksukselta reflektoida tällä tavalla..." 

"Tilaa ja aikaa syvällisesti pohtia uraan liittyviä kysymyksiä!"

Uramuotoilua yhteistyössä 

Koulutus toteutettiin yhteistyössä Aalto Effective Altruismin (EA) -opiskelijajärjestön kanssa. Aalto EA on opiskelijajärjestö, joka auttaa jäseniään tekemään maailmasta paremman paikan ratkomalla tärkeitä ongelmia tutkitusti tehokkailla tavoilla.    

Career Design Labin toiminta ura- ja rekrytointipalveluiden seuraajana alkoi vuonna 2020. Career Design Lab tarjoaa tukea urapohdintoihin ja työnhakuun uraohjauksella, tarjoamalla materiaaleja ja työkaluja itsenäiseen uramuotoiluun sekä järjestämällä työpajoja ja koulutuksia. 

Design a Meaningful Career -verkkokurssi on mahdollista suorittaa vielä 31.7. asti. Uramuotoilun työkaluja löydät lisäksi Career Design Labin sivuilta. Opettajat voivat tilata Career Design Labin sisältöjä kursseilleen. Tutustu tarjontaan Uramuotoilun koulutukset -sivulla ja ole yhteydessä

OrangeCDL

Career Design Lab

Shaping sustainable and meaningful careers

a laughing woman in an art workshop

Design a Meaningful Career (ulkoinen linkki)

Tällä avoimella verkkokurssilla opit kuinka voit luovasti muotoilla merkityksellistä urapolkua radikaalisti muuttuvassa työelämässä.

Anna palautetta sivusta

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Poikkeustilanne-kuvitus
Kampus, Poikkeustilanteet, Yliopisto Julkaistu:

Kesä tuo muutoksia Aalto-yliopiston metroasemalle

Aalto-yliopiston metroaseman muutostyöt sulkevat sisäänkäyntejä kesällä 2024.
Piano Top Loungessa
Kampus, Yhteistyö, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Opiskelijat päättivät: kaksi yhteiskäyttöistä pianoa saapui kampukselle

Aalto-yliopiston opiskelijoiden osallistavan budjetoinnin projektin voittajaksi nousi yhteiskäyttöinen piano.
Student Guide illustration, news items
Opinnot Julkaistu:

Hae apurahaa kesäopintoihin ulkomailla (ELEC)

Sähkötekniikan korkeakoulu myöntää kandi- ja maisteriopiskelijoilleen apurahoja kesällä 2024 järjestettäviä kesäkouluja varten.
Aalto yliopisto, Squad opiskelijat, toukokuu-2023. Kuva: Aleksi Poutanen
Opinnot Julkaistu:

Master’s Award in Development Studies -palkinnon hakuaika käynnissä

Vuoden 2024 Master’s Award in Development Studies -palkinnon hakuaika on meneillään 15.8.2024 asti. Palkinnolla yliopistojen kehitysyhteistyöverkosto UniPID ja Kehitystutkimuksen seura FSDR antavat tunnustusta UniPID-jäsenyliopistojen poikkeuksellisen ansiokkaille maisterivaiheen opinnäytteille.