Uutiset

Uusi professori rakentaa tieteidenvälisiä yhteyksiä

Sebastian Schlecht aloittaa uutena professorina Sound in Virtual Reality -opinnoissa, rakentaen yhteyden Acoustics Labin ja Media Labin välille.
sebastianschlecht

Tässä syyskuussa syntyy uusi tieteiden välinen yhteys Sebastian Schlechtin aloittaessa professorina Sound in Virtual Reality -opinnoissa. Kyseessä on jaettu positio Sähkötekniikan korkeakoulun ja Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun välillä, joka muodostaa yhteyden Acoustics Labin ja Media Labin välille. Schlechtin taustalla vaikuttavat matematiikka ja tietotekniikka, joista hän on siirtynyt signaalinkäsittelyyn ja akustiikkaan. 

“Etenkin digitaalisten signaalien kohdalla ääni voidaan nähdä sarjana numeroita. Kun onnistut tässä, ymmärrät, että voit käyttää myös matematiikkaa äänenkäsittelyssä.”

Myös viulunsoittajana Schlecht on tuntenut paloa tuoda yhteen tekninen ja taiteellinen maailma. Akustiikka ja signaalinkäsittely ovat osoittautuneet hyviksi tavoiksi yhdistää nämä kaksi mielenkiinnon kohdetta.

“Tarkoituksenani tässä positiossa on aikaansaada rakentava prosessi, joka tuo nämä kaksi koulua lähemmäksi toisiaan ja rakentaa siltoja laitosten välille. Mielestäni tämä on läheisesti yhteydessä taustaani, sillä olen työskennellyt sekä teknisten tieteiden että taiteellisen työn parissa.”

Tällä hetkellä Schlechtin tutkimustyön erikoisalaa on huoneakustiikka. Se, miltä huoneet kuulostavat ja miten havainnoimme tämän on olennaista myös virtuaalisten maailmojen luonnissa. Tämä tulee olemaan yksi läsnäolevista näkökohdista Schlechtin kursseilla ensi vuodesta lähtien.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kolmeosainen kuva: vasemmalla keltainen kukka ja teksti Marsio,  keskellä kuva Aino-Marsio-Aallosta, oikealla Aallon logo o
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopiston kaikille avoin kohtaamispaikka Marsio avaa ovensa syyskuussa

Avajaisnäyttelyt esittelevät Aalto-yhteisön ratkaisuja kestävän tulevaisuuden rakentamiseen.
Robottien rakentelua Aalto-yliopisto Juniorin Robokylä-työpajassa
Yhteistyö Julkaistu:

Innostusta teknologiaan: Lähes 8000 lasta ja nuorta osallistui Aalto-yliopisto Juniorin Teknologiatuokioihin

Aalto-yliopisto Juniorin teknologiakasvatuksen lähettiläät kulkivat viime talvena ahkerasti peruskouluilla tarjoten oppilaille ja opettajille mahdollisuuden tutustua uusimpaan teknologiaan käytännönläheisesti. Jane ja Aatos Erkon säätiön sekä Svenska kulturfondentin rahoittamien hankkeiden tavoitteena oli innostaa lapsia ja nuoria teknologian pariin.
Poikkeustilanne-kuvitus
Kampus, Poikkeustilanteet, Yliopisto Julkaistu:

Kesä tuo muutoksia Aalto-yliopiston metroasemalle

Aalto-yliopiston metroaseman muutostyöt sulkevat sisäänkäyntejä kesällä 2024.
XX
Kampus Julkaistu:

PechaKucha- tilaisuus tarjosi Sähkötekniikan korkeakoulun tohtoriopiskelijoille uudenlaisen haasteen

Sähkötekniikan korkeakoulun ensimmäinen PechaKucha haastoi korkeakoulun tohtoriopiskelijat esittämään väitöskirjansa aiheet kuudessa minuutissa. Tilaisuus järjestettiin keskiviikkona 22. toukokuuta Otaniemen A Gridissä.