MOOC-kurssit ja videoluennot
KURSSIT
Design Bits
Design Bits on innostava johdantokurssi luovaan ongelmanratkaisuun ja muotoilun menetelmiin. Pääasiassa yliopisto-opiskelijoille suunnattu kurssi on hyödyllinen kaikille, jotka ovat uteliaita ja kiinnostuneet uusista oppimisen tavoista sekä tulevaisuudessa tarvittavasta osaamisesta. Kahden opintopisteen kurssin suorittaminen vie noin 30–40 tuntia.
Design Bits
Miten talous toimii?
Kurssi kertoo talouden vaikutuksesta elämäämme. Se luo katsauksen taloustieteen perusteisiin, tarjoaa työkaluja hahmottaa maailmaa uudella tavalla ja hyödyttää kaikkia, jotka haluavat lisätä ymmärrystään talouden toiminnasta. talouskurssi.fi
Sosiaalisen median ilmiöt
Somekupla, verkkohäiriköinti, algoritmien manipulointi, someriippuvuus? Sosiaalisen median ilmiöt on Aalto-yliopiston Informaatioverkostojen koulutusohjelman kehittämä ilmainen ja kaikille avoin verkkokurssi. Kurssi on suunnattu erityisesti lukiolaisille, mutta halutessaan kurssin voi käydä kuka vain!
Sosiaalisen median ilmiöt
StartingUp
Kiinnostaako startupit ja yrittäjyys? Tämä kaikille avoin verkkokurssi tarjoaa johdannon yrittäjyyteen ja yleiskatsauksen startup-maailmaan. Kurssin jälkeen olet paremmin valmistautunut perustamaan oman yrityksen, esittelemään uuden tuotteen tai palvelun olemassa olevassa yrityksessä, ja osallistumaan keskusteluun yrittäjyydestä ja uusista liiketoimista.
StartingUp
FITech 101: Digi & Data
FITech 101 MOOC-sarjassa ensimmäiset kolme kurssia tässä kokonaisuudessa tarjoaa Aalto-yliopisto. Tarjottimella ovat 2 op kurssit: Johdatus ohjelmointiin, Data ja tieto sekä Internet ja selainohjelmointi. Kursseilla ei edellytetä aiempaa ohjelmointikokemusta ja ne sopivat hyvin myös lukiolaisille ja yläkoululaisille. https://fitech.io/fi/fitech-101-digi-data/
FITech:n kurssitarjonta
FITech (Finnish Institute of Technology) tarjoaa maksuttomia yliopistokursseja. FITechin kautta löydät esimerkiksi Aalto-yliopiston Ohjelmoinnin peruskurssin (Y1), jonka avulla voit ottaa haltuun ohjelmoinnin perusteet Python-kielellä. FITech -kurssit
Ohjelmoinnin MOOC Scala
Haluatko oppia ohjelmointia modernilla ohjelmointikielellä ja nähdä millaista yliopisto-opiskelu voi olla? Tervetuloa Ohjelmoinnin MOOC-kurssille! https://mooc.aalto.fi
Kiertotalous.nyt
Kiertotalous.nyt on viiden opintopisteen laajuinen kokonaisuus kiertotalouden perusteiden oppimiseen ja opettamiseen. Opintojaksoa voidaan hyödyntää joko suppeampana kolmen opintopisteen verkkokurssina, tai laajempana viiden opintopisteen monimuoto-opetuksena vastuuopettajan ohjauksessa osana korkeakoulujen omaa opetusta. Kurssilla ei ole esitietovaatimuksia ja se soveltuu kaikkien alojen opiskelijoille, sekä käytettäväksi muussa koulutuksessa esimerkiksi järjestöissä tai yrityksissä. Kiertotalous.nyt -kurssiaineisto valmistuu keväällä 2019 ja on kaikkien saatavilla verkossa syksystä 2019 lähtien.
http://kiertotalousnyt.fi/
https://circularnow.fi/ (In English)
Elements of AI – Tekoälyn perusteet
Mitä tekoäly on? Tekoälyn perusteet on maksuton verkkokurssi, joka on suunnattu kaikille, jotka haluavat tietää, mitä tekoäly on, mitä tekoälyllä voi (ja ei voi) tehdä ja miten tekoäly vaikuttaa elämäämme. Kurssit koostuvat teoriaosuuksista ja käytännön harjoituksista, ja voit suorittaa ne omaan tahtiisi. Kurssin ovat toteuttaneet Reaktor ja Helsingin yliopisto.
Elements of AI – Tekoälyn perusteet
Ohjelmoinnin MOOC 2022
Ohjelmoinnin alkeet kaikille, ilmaiseksi! Helsingin yliopiston Ohjelmoinnin MOOC on kaikille avoin ja ilmainen ohjelmoinnin perusteet opettava verkkokurssi. Kurssilla tutustutaan Java-ohjelmointikieleen. Kurssi sopii kaikille ohjelmoinnin oppimisesta kiinnostuneille, ennakkotietoja tai -taitoja ohjelmoinnista ei tarvita.
Ohjelmoinnin MOOC 2022
Ilmasto.nyt
Ilmasto.nyt on monialainen kokonaisuus ilmastonmuutoksen perusteiden oppimiseen ja opettamiseen. Se sisältää kirjallista materiaalia, videohaastatteluja ja -luentoja, tehtäviä, testejä sekä oppaan opettajalle. Materiaalien avulla kuka tahansa voi oppia, mitä ilmastonmuutos on luonnontieteellisenä ilmiönä sekä kuinka voimme hillitä sitä ja sopeutua siihen. Opintokokonaisuuden voi opiskella itsenäisesti tai osana ammattikorkeakoulu- tai yliopisto-opintoja. Kokonaisuus on 5 opintopisteen kurssin laajuinen. Opettajien ja opiskelijoiden lisäksi materiaalia voivat hyödyntää myös esimerkiksi yritykset, järjestöt ja media. Ilmasto.nyt on kaikkien käytettävissä, kurssialustalle pääset täältä.
http://www.ilmastonyt.fi/
LUENNOT
Manipulaation perusteet informaatioverkostoissa
Miten varautua informaatiosodankäyntiin? Aalto-yliopiston kaikille avoin luentosarja informaatiomanipulaation pimeistä ja valoisista puolista. Luentoja voi seurata Zoomin kautta.
Manipulaation perusteet informaatioverkostoissa
Filosofia ja systeemiajattelu
Professori Esa Saarisen Filosofia ja systeemiajattelu -luentosarjan tavoitteena on lisätä osallistujan kykyä omaehtoiseen, laaja-alaiseen, luovaan ja eteenpäinvirittyneeseen elämänfilosofiseen ajatteluun. Aalto-yliopiston suositun kurssin kevään 2020 aikana pidetyt luennot katsottavissa Youtubesta.
Filosofia ja systeemiajattelu -luentosarja
Sensors are everywhere – how can we transform this data into knowledge
Aalto-yliopiston Sähkötekniikan ja automaation laitoksen apulaisprofessori Simo Särkän luennon aiheena ovat anturit ja niiden hyödyntäminen. Mistä kaikkialla antureita käytetään ja kuinka antureiden tuottamaa tietoa voidaan hyödyntää nyt ja tulevaisuudessa?
Sensors are everywhere
Internet Forum -yleisöluentosarja: Digitalisaation eri puolet
Mitä digitalisaatio tarkoittaa käytännössä liiketoiminnalle, suomalaiselle yhteiskunnalle ja turvallisuudelle? Kuuntele huippuluennoitsijoiden puheenvuoroja aiheesta! Aalto-yliopiston järjestämässä Internet Forum -yleisöluentosarjassa käsitellään meitä jokaista koskettavaa digitalisaatiota uhkineen ja mahdollisuuksineen. Tarkempaa tietoa luentojen aiheista ja puhujista.
Internet forum – yleisöluentosarja
Aalto-satelliitit
Aalto-yliopiston professori Jaan Praks pitää luennon satelliiteista, kiertoradoista ja avaruuteen liittyvästä mekaniikasta. Sopii hyvin lukiofysiikkaan. Katso luento Lukema-verkoston kanavalta.
Aalto-yliopiston some-kanavat
Snapchat: Viikottain vaihtuvat snäppääjät kurkistavat opiskelijoiden arkeen.
TikTok: Aalto Squad -opiskelijalähettiläät kertovat opiskelusta ja opiskelijaelämästä Aallossa.
YouTube: Aallon kanavalla voit tutustua syvemmin esimerkiksi koulutusohjelmiimme ja opiskelijoidemme tarinoihin.
- Julkaistu:
- Päivitetty: