Holding an object requires smooth interaction between high and low brain frequencies
Researchers have identified a neuronal mechanism enabling people to maintain constant contraction force.
Ryhmässä tutkitaan sensorimotorisen järjestelmän rakennetta ja toimintaa sekä terveillä koehenkilöillä että erilaisilla potilasryhmillä. Tutkimuksessa hyödynnetään useita erilaisia menetelmiä: magnetoenkelografiaa (MEG), toiminnallista magneettikuvantamista (fMRI), diffuusiopainotettua magneettikuvantamista (dMRI), elektroenkefalografiaa (EEG), elektromyografiaa (EMG) ja erilaisia biomekaanisia signaaleja (voima, kiihtyvyys, kolmiulotteisen liikkeen seuraus jne.).
Tällä hetkellä ryhmässä keskitytään proprioseptiivisen järjestelmän eli liike- ja tuntoaistin toiminnan tutkimiseen. Sensorimotorinen järjestelmä on perusta ihmisen vuorovaikutukselle ympäristön kanssa, ja siksi joissakin tutkimuksissa keskitytään myös sosiaaliseen vuorovaikutukseen, kognitioon ja kehollistumiseen.
Tutkimuksessamme selvitämme aivojen sensorimotorisen järjestelmän rakenteen ja toiminnan yhteyttä motorisiin taitoihin terveillä lapsilla ja nuorilla, sekä sitä, mitä muutoksia tässä järjestelmässä on CP-vammaisilla lapsilla ja nuorilla.
Kehityksellinen koordinaatiohäiriö (DCD) on suhteellisen yleinen häiriö, jossa voi ilmetä mm. motorisia, sosiaalisia ja tarkkaavaisuuteen liittyviä ongelmia. Näiden ongelmien väliset yhteydet, sekä etenkin aivoperusta tunnetaan vielä puutteellisesti. Tutkimuksemme päätavoitteena on saada häiriöstä lisää perustavanlaatuista tietoa.
Researchers have identified a neuronal mechanism enabling people to maintain constant contraction force.
Aalto-yliopistoon 19 kärkihanketta.
Terveyden tutkimuksen toimikunta päätti kokouksessaan myöntää akatemiatutkijan palkkausrahoituksen 11 hakijalle ajalle 1.9.2016 - 31.8.2021.