Opiskele sähkötekniikkaa
Sähkötekniikan korkeakoulusta valmistuneet työskentelevät yhteiskunnan keskeisimmillä aloilla esimerkiksi automaation, ohjelmistosuunnittelun, terveysteknologian, hallinnon, avaruustekniikan ja energiaratkaisuiden parissa. Tältä sivulla löydät tietoa opiskelusta Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulun kandidaatti-, maisteri- sekä tohtoriohjelmissa.
Aalto-yliopiston monialaiset opiskelumahdollisuudet ja kansainvälinen ympäristö tarjoavat erinomaiset lähtökohdat tulevaisuuden urallesi! Arvostetun koulutuksen lisäksi Sähkötekniikan korkeakoulusta saat myös paljon muuta: eläväinen Otaniemen kampuskulttuuri, maailmanlaajuiset vaihto-opiskelumahdollisuudet ja tiiviin teekkariyhteisön pitkät perinteet takaavat sinulle unohtumattoman opiskeluajan.
Lue alta lisää hakukohteistamme ja tutustu opiskelija- ja alumnitarinoihimme!
Sähkötekniikan korkeakoulun kandidaattikoulutukset
Sähkötekniikan korkeakoulussa on tarjolla neljä suomen- ja ruotsinkielistä kandidaattihakukohdetta.
Diplomi-insinöörin koulutus koostuu kahdesta osasta eli kandidaatti- ja maisterivaiheesta. Keskimäärin kolme vuotta kestävän kandivaiheen jälkeen siirrytään maisterivaiheeseen, jossa syvennytään opiskelijan valitsemaan aiheeseen. Maisteriohjelma valitaan kandiopintojen aikana, joten lukion jälkeen ei vielä tarvitse tietää, mihin aiheeseen haluaa maisterivaiheessa syventyä.
Sähkötekniikan korkeakoulun tarjoamat maisteriohjelmat löytyvät alempaa tältä sivulta.
Automaatio ja robotiikka, tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri
Automaatiota tarvitaan kaikkialla, jokaisesta kodista teollisuuteen, ja se luo edellytyksiä ympäristöystävälliselle, laadukkaalle, turvalliselle ja hyvin toimivalle yhteiskunnalle. Automaatioalan insinöörinä olet eturintamassa mukana kehityksessä!
Informaatioteknologia, tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri
Tiedätkö mitä tapahtuu taustalla mobiiliverkossa ja Internetissä, kun ostat puhelimellasi verkkokaupasta uuden tuotteen, katsot videoita YouTubesta tai kun käytät Snapchatia tai Instagramia? Oletko miettinyt miten puheohjaus tai radioteknologia toimii, mikä on tekniikka itseohjautuvien autojen takana tai miten internetin viihdeteknologian energiankulutus minimoitaisiin?
Bioinformaatioteknologia, tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri
Poikkitieteellinen pääainekokonaisuus kouluttaa tulevaisuuden huippuosaajia, jotka pyrkivät löytämään ratkaisuja esimerkiksi sairauksien diagnosointiin, niiden hoitoon ja ehkäisyyn, ympäristön puhdistamiseen sekä elämän laadun parantamiseen!
Elektroniikka ja sähköfysiikka, tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri
Tulevaisuuttamme rakentavat sähkötekniikan osaajat. Elektroniikan ja sähköfysiikan pääaineessa pääset hyödyntämään potentiaaliasi monien mahdollisuuksien alalla.
Sähköenergiatekniikka, tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri
Sähköenergiatekniikan opinnot tarjoavat sinulle valmiudet kehittyä tulevaisuuden energiajärjestelmien ja -teknologioiden huippuosaajaksi.
Englanninkielinen kandidaattikoulutus
Sähkötekniikan korkeakoulu tarjoaa myös englanninkielistä kandidaattikoulutusta. Hakuaika englanninkielisiin kandidaattikoulutuksiin on 8.1. – 23.1.2025.
Lue lisää hakukohteiden sivuilta:
Sähkötekniikan korkeakoulun maisteriohjelmat
Sähkötekniikan korkeakoulu tarjoaa opetusta seuraavissa maisteripääaineissa. Kaikki maisteriohjelmamme ovat kansainvälisiä ja englanninkielisiä. Seuraava haku Aalto-yliopiston maisteriohjelmiin on 28.11.2024 – 27.12.2024.
Acoustics and Audio Technology - Computer, Communication and Information Sciences, Master of Science (Technology)
The major in Acoustics and Audio Technology equips students with a fundamental understanding of human hearing, audio perception, and physics of sound. The skills they acquire enable, for example, reducing noise pollution, planning harmonic environments and designing coherent sound experiences.
Automation and Electrical Engineering, Master of Science (Technology)
Automation and Electrical Engineering -ohjelmassa opiskelijat saavat valmiuden toimia laitteistojen ja ohjelmistojen rajapinnassa valitsemallaan alalla: sähkötekniikassa ja energiasektorilla, lääketieteellisessä tekniikassa tai säätötekniikan ja robotiikan aloilla. Vahvan matemaattis-luonnontieteellisen teorian ja perustutkimuksen pohjalta ohjelma keskittyy soveltavaan tekniikkaan kuten autonomisiin järjestelmiin, terveysteknologiaan, älykkäisiin verkkoihin ja uusiutuviin energialähteisiin liittyviin ratkaisuihin.
Communications Engineering - Computer, Communication and Information Sciences, Master of Science (Technology)
Digitaalisen murroksen maailmassa verkkojen kehittämisen, rakentamisen ja ylläpidon osaaminen on halutumpaa kuin koskaan aiemmin.
Electronics and Nanotechnology, Master of Science (Technology)
Uutta laiteteknologiaa kehittävät sähkötekniikan ja nanoteknologian osaajat ovat avainasemassa tulevaisuuden muovaamisessa.
Energy Systems and Markets - Advanced Energy Solutions, Master of Science (Technology)
Energiajärjestelmien kehityksessä tähdätään tällä hetkellä kestävyyteen, älykkyyteen ja joustavuuteen. Muutoksessa tarvitaan uudenlaista ajattelua energian lähteiden, tuotannon, markkinoiden, siirtämisen ja käytön suhteen. Master's Programme in Advanced Energy Solutions on erinomainen keino aloittaa tulevaisuuden energiajärjestelmän muovaaminen.
Pääaineen opinnoissa hahmotetaan energiajärjestelmien perusteet, nykyisten energiaratkaisujemme haasteet ja mahdollisia tapoja rakentaa kestävää tulevaisuutta.
Health Technology Engineering, Master of Science (Technology)
Health Technology Engineering on koulutusohjelma insinöörihenkisille opiskelijoille, jotka haluavat innovoida ja muuttaa terveydenhuoltoalaa.
Hydrogen and Electric Systems, Master of Science (Technology)
Vetyratkaisujen integrointi energiajärjestelmiin on tärkeimpiä askelia kohti hiilineutraaliutta.
International Design Business Management, Master of Science (Technology)
IDBM-maisteriohjelma on uraauurtava ja tunnettu koulutusohjelma, joka on malliesimerkki Aalto-yliopiston visiosta, sillä se yhdistää muotoilun ja tekniikan globaalin liiketoiminnan kehittämiseen. IDBM-maisteriohjelmassa opiskelijoista koulutetaan seuraavan sukupolven luovia ammattilaisia monialaisen tiimityön ja alan merkittävien kumppaneidemme tarjoamien todellisten liiketoimintahaasteiden avulla. Ainutlaatuinen IDBM-maisteriohjelma on tarjolla kaikissa kuudessa Aalto-yliopiston korkeakoulussa, minkä ansiosta ohjelmassa voi suorittaa joko kauppatieteiden, taiteen tai tekniikan maisterin tutkinnon.
Life Science Technologies - Master of Science (Technology)
Master’s Programme in Life Science Technologies -maisteriohjelma kouluttaa uuden sukupolven insinöörejä, tutkijoita ja yrittäjiä, jotka ovat sitoutuneet parantamaan ihmisten terveyttä ja lisäämään hyvinvointia kehittämällä innovatiivisia tieteellisiä ja teknisiä ratkaisuja. Ohjelma keskittyy life science -alan teknisiin näkökulmiin ja on kiinteästi yhteydessä Aalto-yliopiston huippututkimukseen seuraavilla aloilla: biologisen datan analysointi ja mallintaminen, bioinformatiikka, bioelektroniikka ja bioanturit, biolääketieteen tekniikka, neurotieteet ja -teknologia, biomateriaalitekniikka ja synteettinen biologia.
Signal Processing and Data Science - Computer, Communication and Information Sciences, Master of Science (Technology)
Signal Processing and Data Science -pääaineessa opit kehittämään tilastollisia malleja fyysisen maailman ilmiöistä, louhimaan hyödyllistä tietoa ja piirteitä, ja tekemään ennusteita suurista signaali- ja datajoukoista. Voit soveltaa tietämystäsi eri aloilla, ja tehdä laitteista ja järjestelmistä älykkäämpiä ja ympäristöystävällisempiä.
Speech and Language Technology - Computer, Communication and Information Sciences, Master of Science (Technology)
Aalto-yliopiston Speech and Language Technology -pääaine hyötyy johtavasta koneoppimisen ja puheteknologian tutkimuksesta, ja alan tutkijat osallistuvatkin opettamiseen aktiivisesti. Ohjelmasta valmistuneilla on hyvät valmiudet käynnistää uransa nopeasti kasvavalla alalla.
Kaksoistutkinto-ohjelmat Sähkötekniikan korkeakoulussa
Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulussa on mahdollista suorittaa kaksoistutkinto useissa eri ohjelmissa. Katso tarkemmat hakuajat ohjelmien sivuilta.
Autonomous Systems and Intelligent Robots - ICT Innovation (EIT Digital Master School), Master of Science (Technology)
Itseohjautuvista autoista robottiavustajiin, esineiden internetiin ja tekoälypohjaisiin ohjelmistoratkaisuihin – tulevaisuus on autonominen. Koska autonomiset järjestelmät ovat kuitenkin vielä kehittyvää teknologiaa, niihin liittyy sekä mahdollisuuksia että riskejä. Tällä mahdollisella miinakentällä liikkumisen kannalta on keskeistä paitsi ymmärtää itse teknologiaa myös ennen kaikkea pystyä luotettavasti arvioimaan autonomisia prosesseja ja löytämään paras kompromissi liiketoimintavaikutusten ja käytettyjen resurssien välillä.
Space Science and Technology, Master of Science (Technology)
SpaceMaster V is a continuation of the original Erasmus Mundus Joint Master Degree programmes launched in 2004 and implemented by a consortium of leading European universities in close collaboration with research and industrial organizations.
Smart Systems Integrated Solutions SSIs, (Erasmus Mundus), Master of Science (Technology)
SSIs is a two-year joint master programme, with full student mobility between Aalto University, University of South-Eastern Norway (USN) and Budapest University of Technology and Economics (BME) with leading expertise in the academic fields of Smart Systems and Microsystems Technology.
Communications and Data Science, Master of Science (Technology)
The Communications and Data Science Double Degree Programme covers a range of timely, industry topics relevant to modern fields of engineering. Communications and Data Science is a two-year master's programme, with student mobility between Aalto University, Grenoble INP Graduate schools of Engineering and Management at Université Grenoble Alpes, or Técnico Lisboa at Universidade de Lisboa.
Tutustu tohtoriopintoihin Sähkötekniikan korkeakoulussa
Tohtorikoulutus valmistaa sinut alasi vaativimpiin asiantuntijatehtäviin niin akateemisen tutkimuksen kuin yritysten ja julkishallinnon palvelukseen. Aloita tältä sivulta, jos olet kiinnostunut tohtoriopinnoista!
Miksi valita sähkötekniikka?
Miltä tuntuu opiskella Sähkötekniikan korkeakoulussa? Millaisissa työelämän tehtävissä meiltä valmistuneet työskentelevät? Tutustu alta inspiroiviin opiskelija- ja uratarinoihin. Lue lisää tarinoita täältä: Tutustu meihin. Lisätietoa opiskelusta, opiskelijaelämästä ja opiskelijoidemme kokemuksia löydät myös Instagram-tililtämme @aaltoelec sekä TikTokista @aallonteekkarit!
Opiskelija Leevi Hormaluoma: Tekniikan alalla polkuja on niin monta kuin tekijöitäkin
Informaatioteknologiaa opiskeleva Leevi on ollut aktiivisesti mukana opiskelijaelämässä, mikä antaa hänen mukaansa hyvää vastapainoa opiskelulle. "Yhtenä päivänä saatan koodata koulutehtäviä kotona ja seuraavana olla mukana järjestämässä ilmaisfestareita tuhannelle osallistujalle", hän kertoo.
Opiskelija Venla Kaislo: Odotan innolla kaikkea siistiä, mitä pääsen tulevaisuudessa tekemään
Bioinformaatioteknologiaa ensimmäistä vuotta opiskeleva Venla on ollut yllättynyt siitä, kuinka aktiivinen opiskelijaelämä Aalto-yliopistossa on.
Opiskelija Zachary Burda haluaa kehittää ihmisten arkea helpottavia robotteja
Automaation ja robotiikan pääaineessa opiskeleva Zachary ihastui lukiossa Aallon nykyaikaisuuteen ja yrittäjähenkisyyteen.
”Sähkötekniikan alalla saa rakentaa vastuullisempaa ja älykkäämpää tulevaisuutta”
Opiskelija Emmaleena Ahosen mielestä alan tulevaisuus näyttää aurinkoiselta, koska osaamista tarvitaan yllättävilläkin aloilla.
Opiskelija Janne Pietilä: Akustiikan opinnot ovat antaneet uusia näkökulmia myös musiikkiharrastukseen
Janne Pietilän mielestä akustiikan ja audioteknologian työllisyysnäkymät ovat hyvät, sillä osaajia tarvitaan niin virtuaalitodellisuuden tuotannossa kuin rakennusalalla.
Virtuaalinen kampuskokemus Aalto-yliopistosta
Virtuaalinen kampuskokemus 360 Aalto-yliopistosta
Opiskelijaelämä Sähkötekniikan korkeakoulussa
Killat eli ainejärjestöt ovat tärkeä osa opiskelijaelämää. Killat kokoavat opiskelijat yhteen järjestämällä esimerkiksi erilaisia tapahtumia ja edistävät opiskelijan asemaa yliopistossa ja yhteiskunnassa. Sähkötekniikan korkeakoulussa toimii kolme kiltaa:
Tutustu myös
Kansainvälistyminen – Sähkötekniikan korkeakoulu
Aalto-yliopiston toimintaperiaatteena on kansainvälisyys. Koulutustarjonnan tavoitteena on olla kansainvälisesti houkuttelevaa ja tutkintokoulutuksen sisällön sellaista, että se antaa opiskelijoille valmiudet toimia kansainvälisissä työtehtävissä, monikulttuurisissa ympäristöissä ja globaalien haasteiden ratkaisemisessa.
Career Design Lab: ura- ja rekrytointipalvelut
Ura- ja rekrytointipalvelut opiskelijoille.
Tutustu meihin
Tällä sivulla Sähkötekniikan korkeakoulun opiskelijat, opettajat ja alumnit kertovat, miksi he valitsivat sähkötekniikan, millaista opiskelu käytännössä on ja millaisia urapolkuja koulustamme valmistuneille on auennut.
- Julkaistu:
- Päivitetty: