Uutiset

Aalto ARTSin alumni Vidha Saumyan teos esillä Venetsian biennaalissa 2024

Suomen paviljongissa Venetsian 60. kansainvälisessä taidebiennaalissa nähdään näyttely The pleasures we choose. Näyttely on esillä 24.11.2024 asti.
Vidha Saumyan teos, jossa groteskeja ihmishahmoja
Vidha Saumya, Easy Blossom, 2022 (osa teoksesta). Kuva: Vidha Saumya / Frame Contemporary Art Finland
Vidha Saumyan teos, jossa groteskeja ihmishahmoja
Vidha Saumya,To all the barricades...the rumour got you (yksityiskohta), 2024, Kuva: Vidha Saumya / Commercial Art Engravers Pvt. Ltd.

The pleasures we choose -näyttelyn työryhmän muodostavat taiteilijat Pia Lindman, Vidha Saumya ja Jenni-Juulia Wallinheimo-Heimonen, kuraattorit Yvonne Billimore ja Jussi Koitela ja näyttelyarkkitehti Kaisa Sööt.

Näyttely tuo yhteen kolme monialaista nykytaiteilijaa, joiden työskentelyssä taide, elämä ja aktivismi kietoutuvat tiiviisti yhteen. Näyttely on syntynyt yhteisöllisen prosessin ja keskusteluiden tuloksena. Kultakin taiteilijalta ensiesitetään taidebiennaalissa uudet teokset, joiden kautta he kuvittelevat ja luovat moninaisempaa ja moniarvoisempaa maailmaa. Näyttely rohkaisee katsojaa tarkastelemaan erilaisia yhteiskunnassa vallitsevia ja yksilöön kohdistuvia odotuksia ja oletuksia.

Taiteilija Vidha Saumyaon Aalto ARTSin alumni, joka valmistui Visual Culture and Contemporary Art (ViCCA) -koulutusohjelmasta vuonna 2018. Hän on myös yksi MiF:n (Museum of Impossible Forms) perustajajäsenistä ja NO NIIN -julkaisun perustaja ja päätoimittaja yhdessä Elham Rahmatin kanssa.

Vidha Saumyan teokset käsittelevät usein ihmisen läsnäolon ja ympäristön välistä monimutkaista suhdetta ja haastavat estetiikan, sukupuolen, akateemisen maailman ja kansallisvaltion normeja. Hänen teoksissaan katsojat kohtaavat halun, intiimiyden ja (koti)maan vuorovaikutuksen, jonka vastapainona ovat heteronormatiiviset vaatimukset hyödyllisyydestä, ajasta ja (epä)paikasta.

Suomen paviljonki Venetsian biennaalissa
Suomen paviljonki Venetsian Giardini-puistossa. Kuva: Ugo Carmeni

Venetsian taidebiennaali on maailman vanhin ja yksi tärkeimmistä nykytaiteen biennaaleista. Joka toinen vuosi järjestettävässä taidebiennaalissa nähdään lukuisien maiden edustusnäyttelyitä, jotka levittäytyvät ympäri Venetsian historiallista kaupunkia. Vuonna 2022 biennaaliin osallistui 80 maata. Suomi on yksi 29 maasta, jolla on oma paviljonki Giardinissa, biennaalin historiallisessa paviljonkipuistossa.

Suomen paviljonki Venetsian 60. kansainvälisessä taidebiennaalissa
Osoite: Pavilion of Finland, Giardini di Castello 30122
Näyttelyn on auki 24.11.2024 saakka

Vidha Saumyan verkkosivut

 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kuva, jossa esitellään Cyber Citizen -hankkeen lopputuotteet: SecPort-portaali sekä kyberturvallisuuteen keskittyvä peli.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Cyber Citizen -hanke kehittää eurooppalaisten kyberturvataitoja pelillistämisen avulla

Aalto-yliopisto ja liikenne- ja viestintäministeriö ovat toteuttaneet laajan Cyber Citizen -hankkeen, jonka tavoitteena on kehittää arkipäivän kyberturvataitojen osaamista Euroopan unionin alueella.
A woman wearing a black jacket sits by a table in room, with sunlight beaming down from the windows above. She sits by the table looking at her laptop while holding onto a pen. A tablet and notebook lay open near the laptop. Pic by Kalle Kataila / Aalto University
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tilintarkastajan kokemus ilmastoriskeistä vaikuttaa asiakkaan ilmastoriskitiedottamisen laatuun

Tutkimus tehtiin kansainvälisessä yhteistyössä usean eri maan yliopiston kanssa.
Valaistu moottoritie, merta, rakennuksia ja taivasta
Yhteistyö, Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Vahva sijoitus tekoälyyn – Suomeen perustetaan ELLIS-instituutti tehostamaan tutkimusta ja houkuttelemaan osaajia

Suomalainen tekoälytutkimus on saanut merkittävän tuen hallitukselta ja lahjoittajalta.
Samuel Girmay laboratoriossa, yllään valkoinen laboratoriotakki ja suojalasit.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Virtuaalilaboratoriot edistävät saavutettavaa ja kielitietoista luonnontieteen opetusta

Väitöskirjatutkija Samuel Girmay on saanut Jenny ja Antti Wihurin säätiöltä rahoituksen projektilleen, jonka tavoitteena on parantaa luonnontieteiden opetuksen saavutettavuutta ja kielitietoisuutta yläkouluissa virtuaalilaboratorioiden avulla.