Uutiset

Uusi professori rakentaa tieteidenvälisiä yhteyksiä

Sebastian Schlecht aloittaa uutena professorina Sound in Virtual Reality -opinnoissa, rakentaen yhteyden Acoustics Labin ja Media Labin välille.
sebastianschlecht

Tässä syyskuussa syntyy uusi tieteiden välinen yhteys Sebastian Schlechtin aloittaessa professorina Sound in Virtual Reality -opinnoissa. Kyseessä on jaettu positio Sähkötekniikan korkeakoulun ja Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun välillä, joka muodostaa yhteyden Acoustics Labin ja Media Labin välille. Schlechtin taustalla vaikuttavat matematiikka ja tietotekniikka, joista hän on siirtynyt signaalinkäsittelyyn ja akustiikkaan. 

“Etenkin digitaalisten signaalien kohdalla ääni voidaan nähdä sarjana numeroita. Kun onnistut tässä, ymmärrät, että voit käyttää myös matematiikkaa äänenkäsittelyssä.”

Myös viulunsoittajana Schlecht on tuntenut paloa tuoda yhteen tekninen ja taiteellinen maailma. Akustiikka ja signaalinkäsittely ovat osoittautuneet hyviksi tavoiksi yhdistää nämä kaksi mielenkiinnon kohdetta.

“Tarkoituksenani tässä positiossa on aikaansaada rakentava prosessi, joka tuo nämä kaksi koulua lähemmäksi toisiaan ja rakentaa siltoja laitosten välille. Mielestäni tämä on läheisesti yhteydessä taustaani, sillä olen työskennellyt sekä teknisten tieteiden että taiteellisen työn parissa.”

Tällä hetkellä Schlechtin tutkimustyön erikoisalaa on huoneakustiikka. Se, miltä huoneet kuulostavat ja miten havainnoimme tämän on olennaista myös virtuaalisten maailmojen luonnissa. Tämä tulee olemaan yksi läsnäolevista näkökohdista Schlechtin kursseilla ensi vuodesta lähtien.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Aalto-yliopisto valittiin Suomen parhaaksi yliopistoksi QS-vertailussa.
Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopisto säilytti paikkansa Suomen ykkösenä QS:n yliopistovertailussa

Aalto-yliopisto jatkoi menestystään kansainvälisessä QS World University ranking-vertailussa ja säilytti paikkansa Suomen parhaana yliopistona.
Moritz Scherleitner, School of Business
Nimitykset Julkaistu:

Apulaisprofessori Moritz Scherleitner jäseneksi Nuorten Tiedeakatemiaan

Monitieteisen Nuorten Tiedeakatemian jäsenet pyrkivät edistämään tiedettä ja vahvistamaan tieteen asemaa yhteiskunnassa.
OP-FIDA-projektiryhmä, Kauppakorkeakoulu
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Erinomaista yhteistyötä FIDA-asetuksen taloudellisten mahdollisuuksien löytämiseksi OP Ryhmälle

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu teki yhteistyötä OP Ryhmän kanssa opiskelijaprojektissa, jossa selvitettiin EU:n FIDA-sääntelyn mahdollisuuksia.
Kuva kolmesta henkilöstä keskustelemassa.
Opinnot Julkaistu:

Haku FITechin syksyn kursseille on käynnissä!

Haku FITech-verkostoyliopiston syksyn kursseille on auki! Tarjolla on yli 100 maksutonta kurssia digitalisaation ja uusiutuvan energian teemoihin liittyen. Tarjolla on kursseja, jotka soveltuvat sekä aikuis- että tutkinto-opiskelijoille.