Uutiset

Yritysyhteydet Aallon vahvuutena Times Higher Educationin rankingissä

Arvostettu yliopistovertailu sijoitti Aalto-yliopiston 250 parhaan joukkoon maailmassa.
Ylhäältä otetussa kuvassa opiskelijat istuvat pöydän ääressä Oppimiskeskuksen värikkäissä tiloissa
Kuva: Aalto-yliopisto / Unto Rautio

Aalto-yliopisto säilytti sijoituksensa välillä 201–250 maailmassa Times Higher Educationin (THE) tämän vuoden yliopistovertailussa. Aalto oli vahvimmillaan osa-alueella, joka tarkastelee yrityksiltä saatavan tutkimusrahoituksen ja patenttien määrää.

THE World University Ranking -yleisvertailu mittaa yliopistojen menestystä kaikkiaan 18 eri mittarilla kansainvälisyyden, tutkimuksen, viittausten, opetuksen ja yrityksiltä saatavan tutkimusrahoituksen alueilla.

Tänä vuonna vertailussa oli mukana 1 900 yliopistoa 108 eri maasta. Listan ykkössijaa piti hallussaan jo kahdeksatta vuotta peräkkäin brittiläinen Oxfordin yliopisto.

THE julkaisee myös nuorten yliopistojen ranking-listaa. Aalto-yliopisto sijoittui kesällä julkaistussa listauksessa 40:nneksi maailman alle 50-vuotiaista yliopistoista.

Tekniikkaan, talouteen ja taiteeseen erikoistuneelle Aallolle merkittävämpiä ovat yleisvertailujen sijaan ala- tai aihekohtaiset rankingit, joita myös THE julkaisee myöhemmin tänä vuonna.

Lue lisää:

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Aalto-yliopisto valittiin Suomen parhaaksi yliopistoksi QS-vertailussa.
Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopisto säilytti paikkansa Suomen ykkösenä QS:n yliopistovertailussa

Aalto-yliopisto jatkoi menestystään kansainvälisessä QS World University ranking-vertailussa ja säilytti paikkansa Suomen parhaana yliopistona.
Hymyilevä nainen kutomassa kangaspuilla värikästä mattoa tai ryijyä
Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Lahjoittajatarina – Helena Hyvönen: ”Maailma rakentuu yhteisesti, ilman siiloja”

Pitkän uran Taideteollisen korkeakoulun ja sittemmin Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun tekstiilitaiteen professorina, rehtorina ja dekaanina tehnyt Hyvönen pitää tärkeänä alan yhteisön elävyyttä. Muotoilun alan osaajilla on annettavaa myös korkeakouluyhteisön eteen.
Yksityiskohta kvanttipiirijäähdyttimestä, kuva Kuan Yen Tan, Aalto-yliopisto
Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston vararehtorit: Radikaalit innovaatiot syntyvät vain, kun yliopistot kukoistavat

Julkisen vallan tehtävä on panostaa uutta luovaan tutkimukseen ilman pikavoittojen odottamista, kirjoittavat Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston innovaatioista vastaavat vararehtorit.
Catwalkilla kävelevä malli esittelee muotisuunnittelijan luomaa asua, katsojat istuvat katsomassa näytöstä
Palkinnot ja tunnustukset, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Näytös24 oli luovuuden ja persoonallisuuden juhlaa

Aalto-yliopiston vuosittaisessa muotinäytöksessä jaettiin kaikkiaan seitsemän palkintoa muodin opiskelijoiden mallistoille ja projekteille. Palkintoperusteluissa korostuivat etenkin innovatiivisuus, korkea tekninen taso ja kestävyysarvot.