Tohtorikoulutuspilotti
Palkkaamme 178 uutta väitöskirjatutkijaa – valmistu tohtoriksi Aallosta.
Tietotekniikan hakukohde on vuodesta toiseen yksi Aalto-yliopiston Perustieteiden korkeakoulun suosituimmista kohteista. Alalle hakeutuu monenlaisia ihmisiä: tietokoneisiin keskittyviä ammattilaisia, luovia taiteilijasieluja ja laaja-alaisia, ihmisten tarpeista, tiimityöstä ja liiketoiminnasta kiinnostuneita tekijöitä. Tietotekniikan opiskelijana pääset luovimaan muuttuvan maailman haasteissa – tutkimaan esimerkiksi ihmisen ja koneen välistä vuorovaikutusta sekä ymmärtämään tekoälyn rajoja ja mahdollisuuksia.
Laadukkaat koulutusohjelmamme tarjoavat opiskelijoille vankat tietotekniikan perusteet, monipuolisia suuntautumisvaihtoehtoja ja halutuimpia taitoja tulevaisuuden työmarkkinoille. Tiivis yhteistyö laitoksen ja Aallon muiden tutkimusalojen välillä luo inspiroivan oppimisympäristön ja mahdollistaa osaamisen kehittämisen laaja-alaisesti.
Tietotekniikan opiskelijat voivat hyötyä laitoksen laajasta yritysyhteistyöstä ja saada opintojensa aikana kokemusta erilaisten organisaatioiden kanssa työskentelystä. Alalla on paljon harjoitteluvaihtoehtoja, ja monet opiskelijat työskentelevät osa-aikaisesti opintojensa aikana. Usein opiskelijat tekevät diplomityönsä teollisuudessa, mikä parantaa heidän mahdollisuuksiaan löytää työpaikka opintojen päätyttyä.
Laitoksen päätehtävä on kouluttaa tietotekniikan alalle uusia huippuosaajia ja asiantuntijoita, mutta opetamme tietotekniikan perusteita myös muiden alojen opiskelijoille ja osallistumme kansainväliseen opetusyhteistyöhön. Edistämme tietotekniikan elämänlaajuisten oppimismahdollisuuksien saatavuutta suomalaisessa yhteiskunnassa muun muassa tuottamalla korkeatasoisia verkko-opintokokonaisuuksia ja MOOC-kursseja.
Aalto-yliopiston opiskelijoilla on käytettävissään lähes koko Aallon kurssitarjonta, ja halutessaan Tietotekniikan hakukohteeseen valittu opiskelija voi valita kursseja vaikka Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta tai muista Aallon korkeakouluista. Opiskelija voi sisällyttää opintoihinsa myös muiden yliopistojen tarjoamia kursseja yliopistoyhteistyön puitteissa. Eloisa kampus ja vapaavalintaiset kurssit inspiroivat opiskelijoita uusien ideoiden ja ystävyyssuhteiden äärelle – eikä ole epätavallista, että monialaisessa ympäristössä syntyy lopulta uusia innovatiivisia yrityksiä.
Tietotekniikan laitos osallistuu seuraavien tekniikan kandidaatti- ja diplomi-insinööri-koulutuslinjojen opetuksen toteuttamiseen:
Kaksivuotiset englanninkieliset maisteriohjelmat tarjoavat useita eri suuntautumisvaihtoehtoja:
Master’s Programme in Computer, Communication and Information Sciences (CCIS) ohjelma koostuu yhdeksästä pääaineesta. Ohjelman järjestävät yhdessä Perustieteiden korkeakoulu (SCI) ja Sähkötekniikan korkeakoulu (ELEC). Tietotekniikan laitos vastaa seuraavien pääaineiden opetuksesta:
Master’s Programme in Life Science Technologies -maisteriohjelma kouluttaa uuden sukupolven insinöörejä, tutkijoita ja yrittäjiä, jotka ovat sitoutuneet parantamaan ihmisten terveyttä ja lisäämään hyvinvointia kehittämällä innovatiivisia tieteellisiä ja teknisiä ratkaisuja. Ohjelma keskittyy life science -alan teknisiin näkökulmiin ja on kiinteästi yhteydessä Aalto-yliopiston huippututkimukseen seuraavilla aloilla: biologisen datan analysointi ja mallintaminen, bioinformatiikka, bioelektroniikka ja bioanturit, biolääketieteen tekniikka, neurotieteet ja -teknologia, biomateriaalitekniikka ja synteettinen biologia. Ohjelman järjestävät yhdessä Perustieteiden korkeakoulu (SCI), Kemiantekniikan korkeakoulu (CHEM) ja Sähkötekniikan korkeakoulu (ELEC).
Tietotekniikan laitos vastaa seuraavien pääaineiden opetuksesta: Bioinformatics and Digital Health; Complex Systems
Master’s Programme in Information Networks -maisteriohjelmassa koulutetaan poikkitieteellisiä ajattelijoita ja tekijöitä, joiden teknisen osaamisen ytimessä on yhteiskunnallinen vaikuttaminen sekä ihmislähtöisyys. Opiskelijat oppivat ymmärtämään ihmisten ja digitaalisten teknologioiden vuorovaikutusta niin yksilön, ryhmien, organisaatioiden kuin yhteiskunnankin tasolla. Ohjelman järjestää Perustieteiden korkeakoulu (SCI).
Tietotekniikan laitos vastaa seuraavien pääaineiden opetuksesta: Software Engineering and Architectures; Digital Ethics, Society and Policy; User, Data and Design
Kansainväliset yhteistutkinto-ohjelmat ovat kaksivuotisia englanninkielisiä maisteriohjelmia, joissa opiskellaan kahdessa tai useammassa yliopistossa. Ohjelmien hakuajat ja valintamenettelyt poikkeavat muista Aallon maisteriohjelmista. Tietotekniikan laitos osallistuu seuraavien kansaivälisten yhteistutkinto-ohjelmien toteuttamiseen:
Monitieteisessä perustieteiden tohtoriohjelmassa yhdistyy ainutlaatuisesti tiede, teknologia ja liiketalous. Tohtoriohjelman tavoitteena on kouluttaa Perustieteiden korkeakoulun eri tutkimusalojen tohtoreita korkeiden kansainvälisten laatuvaatimusten mukaisesti. Nelivuotisessa tohtoriohjelmassa voi valita tutkimusalakseen fysiikan, matematiikan, lääketieteellisen tekniikan, tietotekniikan tai tuotantotalouden.
Palkkaamme 178 uutta väitöskirjatutkijaa – valmistu tohtoriksi Aallosta.
Aalto-yliopistossa on pitkiin perinteisiin nojaava eläväinen opiskelijakulttuuri ja runsaasti mahdollisuuksia vuorovaikutukseen ja yhdessä oppimiseen. Opiskelijamme voivat vaikuttaa yliopiston ja opiskelijoiden toimintaan kiltojen kautta: Tietokilta, Datakilta ja Athene-kilta. Aallonhuiput on Aalto-yliopiston jatko-opiskelijayhdistys, joka yhdistää ja edustaa Aalto-yliopiston jatko-opiskelijoita.
Heli Julkunen kehitti diplomityötään varten koneoppimismenetelmää, joka ennustaa, miten eri lääkeyhdistelmät tappavat syöpäsoluja. Valmistuttuaan hän datatieteilijänä kehitti ennakoivaa terveydenhoitoa ja nyt hän tekee väitöskirjaansa.
Maisteriopinnoissaan ohjelmisto- ja palvelusuunnitteluun perehtyvä Emmi Kranz haluaa lähestyä teknologiaa ihmisläheisesti.
Sami Nieminen valmistui alkukesästä 2022 diplomi-insinööriksi. Hän löysi itselleen kiinnostavimman pääaineen HCI-ohjelmasta, jossa keskitytään ihmisen ja tietokoneen väliseen vuorovaikutukseen.
Cichonska on palkittu väitöskirjastaan peräti kahdesti ja nyt hän auttaa kehittämään ennaltaehkäisevää lääketiedettä datatieteen avulla.
Ennen kuin Angeline Jayanegara aloitti datatieteen opintonsa Aalto-yliopistossa, hän opiskeli muotisuunnittelua. Tulevaisuudessa hän haluaisi työskennellä datatieteilijänä muotialalla.
Niina Arvila tutki diplomityössään, miten tietoisuutta joukkorahoituksesta ja siihen liittyviä taitoja voisi levittää köyhien maiden pienyhteisöjen yrittäjille. Opintojensa ohessa hän piti koodauskerhoa nuorille ja työskenteli UX Designerina teknologiatapahtuma Slushissa.
Cong harkitsi lukioikäisenä opintoja niin lääketieteellisessä kuin kauppakorkeassa. Abivuonna kypsynyt päätös hakea Aalto-yliopistoon tekniikan alalle osoittautui loistoajatukseksi.
Maailmasta paremman paikan tekeminen ei välttämättä vaadi kovaa teknologiaa vaan kontekstin ymmärtämistä.
Tohtorikoulutettava Iiris Sundinin tutkimuksissa koneoppimismalli pääsee hyödyntämään lääkärin hiljaista tietoa, joka jää yleensä kirjoittamatta ylös. Tällainen malli ennustaa paremmin, miten tietty potilas reagoi tietynlaiseen hoitoon.
Esko Evtyukov ja Salla Nicholls ovat ihka ensimmäisiä Aallon teknillisen psykologian eli tepsyn opiskelijoita, joita aloitti yhteensä parikymmentä syksyllä 2022.
FITech tarjoaa maksuttomia yliopistokursseja aikuisopiskelijoille sekä tutkinto-opiskelijoille.
Opiskele suomalaisten tekniikan alan yliopistojen kursseja maksutta. Kurssit soveltuvat niin aikuis- kuin tutkinto-opiskelijoillekin.
Aalto-yliopiston elämänlaajuisen oppimisen tarjonta auttaa sinua kehittämään osaamistasi alati muuttuvassa ympäristössä.