Entä jos yrittäjyysopinnot olisivat avoimia kaikille?
Viime vuosina startup-yhteisö on keskittynyt innostamaan ja inspiroimaan seuraavan sukupolven yrittäjiä. Nyt on aika kääriä hihat ja ryhtyä hommiin.
Vuonna 2020 kaikki oli toisin, ja Slush-tapahtuma järjestettiin virtuaalisten kokoontumisten sarjana verkkoon rakennetulla Node by Slush -alustalla. Aalto-yliopisto oli mukana yhtenä Slushin pääyhteistyökumppaneista. Tänä vuonna Aalto halusi tänä vuonna erityisesti havainnollistaa yrittäjähenkiseen ajattelutapaan kannustavaa tutkimus- ja opiskeluympäristöä. Tällä voi olla kauaskantoisia vaikutuksia, ja hyvänä esimerkkinä on juuri Slush.
Startup-yritysten kyky vastata muuttuvan maailman haasteisiin ketterästi on korvaamaton voimavara. Siksi on tärkeää, että Aalto-yliopiston innovaatio- ja yrittäjyysekosysteemi on yksi Euroopan vilkkaimmista. Aalto-yliopiston piirissä perustetaan vuosittain jopa 100 yritystä, ja jo puolet suomalaisista yliopistoista peräisin olevista startup-yrityksistä tulee Aalto-yhteisöstä.
Aalto-yliopisto nosti syksyn mittaan Slushin yhteydessä esiin erityisesti tarinoita tutkimuspohjaisesta yrittäjyydestä ja niistä monista poluista, jotka voivat johtaa vaikuttavaan yrittäjyyteen. Monet näistä tarinoista alkavat Aalto-yliopistosta.
Lue lisää Aalto-yliopiston palvelutarjonnasta startupeille
Kun on kyse parhaan mahdollisen perustan luomisesta menestyksekkäälle kasvuyrittämiselle – oli kyseessä sitten uutta ideoiva tutkija tai innostunut opiskelijayhteisömme jäsen – Aallosta voi löytyä niin inspiraatiota, käytännön työkaluja kuin ehkä myös tuleva yhtiökumppani.
Soaked by Slush -verkkomedian juttusarjan ensimmäisessä osassa haastateltiin Aalto-yliopiston alumneja, joiden yrittäjän urapolkuun yliopisto-opinnot ovat vaikuttaneet ratkaisevasti.
Toisessa jutussa pureuduttiin tutkimuslähtöisiin startup-yrityksiin. Miten Aalto-yliopisto voi parhaiten edesauttaa tutkimusinnovaatioiden matkaa kohti menestyksekästä kaupallistamista ja yrittäjyyttä?
When Research Turns Into Business: Three Stories from Aalto University
Vuosi 2020 oli yrittäjähenkisyyden, monimuotoisuuden sekä sopeutumiskyvyn vuosi.
Viime vuosina startup-yhteisö on keskittynyt innostamaan ja inspiroimaan seuraavan sukupolven yrittäjiä. Nyt on aika kääriä hihat ja ryhtyä hommiin.
Aalto Startup Center tarjoaa valmiiksi räätälöidyn ohjelman startup-yritysten tarpeisiin.
Kokemussuunnittelu on ajattelutapa, joka tutkii mitä käyttäjä todella tarvitsee ja odottaa.
Parhaat käytännöt kestävän tulevaisuuden rakentamiseen leviävät tehokkaammin, jos ne ovat järkeviä myös taloudellisesti.
Kokonaisvaltaisesti ymmärrettynä muotoilu on tehokas liiketoiminnan vauhdittaja.
Oppitunteja koronakriisistä suomalaisissa ruoka- ja juomastartupeissa.
Parhaiten menestyvissä tiimeissä on usein ihmisiä monenlaisista eri taustoista, eikä se ole vain sattumaa.
Tapahtumassa pääsivät esiin myös useat Aalto-yliopiston ekosysteemissä syntyneet tutkimuspohjaiset projektit ja startup-yritykset.
Reaktor Space Lab on piensatelliittien valmistamiseen erikoistunut yritys.
Hokema kehittää teknologiaa kielten oppimista varten.
VIS (Vacuum Insulation System) on täysin uusi teknologinen innovaatio, jossa puurunkoisen rakennuselementin sisälle luodaan alipaine. Alipaineistaminen mahdollistaa kaksi tärkeää ominaisuutta: tyhjiökuivauksen ja erittäin tehokkaan lämmöneristävyyden.
Contiot auttaa teollisuutta varmistamaan heidän datansa tarkkuuden sekä tietoturvan.
CleanDet kehittää automaattista näkymättömän lian havaitsemisjärjestelmää sairaaloille, elintarviketeollisuudelle ja julkisille tiloille.
SpectroCor kehittää uutta tekniikkaa sydänlihaksen hapetuksen seuraamiseksi avosydänleikkauksen aikana.