Uusi tekoälyn tohtorikoulutusohjelma käynnistyy vuonna 2024
Kymmenen suomalaisen yliopiston verkosto kouluttaa 100 uutta tohtoria tekoälytutkimuksessa.
Jätä yhteydenottopyyntö ja Aallon Yrityssuhteiden tiimi on yhteydessä sinuun.
Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) osoittaa yliopistoille yhteensä 255 miljoonaa euroa tohtorikoulutuksen uusien käytänteiden pilotointiin vuosina 2024–2027. Lisärahoitus suunnataan 1 000 väitöskirjatutkijalle, jotka otetaan yliopistoihin määräaikaisiin, kolmen vuoden työsuhteisiin suorittamaan tohtorin tutkintoa.
Pilotissa yliopistot tekevät alakohtaista yhteistyötä tohtorikoulutuksen kehittämiseksi ja käytäntöjen uudistamiseksi. Pilotilla tavoitellaan tohtorikoulutettujen liikkuvuuden lisäämistä yliopistojen, yritysten, tutkimuslaitosten ja muiden organisaatioiden välillä. Tavoitteena on myös ohjauksen kehittäminen ja tohtoreiden työllistymisen edistäminen yhteiskunnan eri sektoreille.
Aalto-yliopisto sai yhteensä 178 uutta tohtorikoulutuspaikkaa opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamassa tohtorikoulutuspilotissa. Suurin osa paikoista on Suomen Akatemian lippulaivahankkeiden aloilla, ja Aallossa eniten paikkoja saivat kvantti-, biotalous- ja tekoälyteemaiset lippulaivat. Kullakin pilottiin osallistuvalla konsortiolla on kehitteillä oma toimintatapansa. Uusien tohtorikoulutettavien rekrytointi alkaa Aalto-yliopistossa mahdollisimman pian, ja ensimmäiset uudet väitöskirjatutkijat aloittavat työsuhteensa joko 1.8.2024 tai 1.1.2025.
Palkkaamme 178 uutta väitöskirjatutkijaa tohtorikoulutuspilotissa, jonka rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö.
Jos olet kiinnostunut hakemaan väitöskirjatutkijaksi pilottiin, lue lisää jatko-opinnoista Aallossa ja tutustu avoimiin hakuilmoituksiin.
Lue lisää tohtoripiloteista, joissa Aalto on mukana. Lista ja sivut täydentyvät lähiaikoina.
Kymmenen suomalaisen yliopiston verkosto kouluttaa 100 uutta tohtoria tekoälytutkimuksessa.
Circular Materials Bioeconomy Network (CIMANET) on monitieteinen tohtorikoulutusverkosto, jonka tavoitteena on edistää kestävää kasvua tukemalla biopohjaisen teollisuuden uusiutumista. CIMANET tähtää uusiin innovatiivisiin materiaaliratkaisuihin, jotka mahdollistavat biomassan täyden potentiaalin hyödyntämisen teollisissa ratkaisuissa.
Kohti kvanttitieteen ja -teknologian kansallista tutkijakoulua (in English)