Uutiset

Business Intelligence -kurssin kilpailussa keskityttiin maailman lasten hyvinvointiin

Kymmenen opiskelijaryhmää analysoi dataa maailman lapsista ja esitteli tuloksensa tuomaristolle.
winners of the BI competition, Aalto BIZ
Joel Liukkonen (vas.), Rose Rusanen ja Oskari Lamberg

Tieto- ja palvelujohtamisen laitos järjesti 23. huhtikuuta Kauppakorkeakoululla innostavan Tableau – Turun yliopisto – Aalto-yliopisto -kilpailutapahtuman, joka toi yhteen sekä Aallon Business Intelligence -kurssin että Turun kauppakorkeakoulun vastaavan kurssin opiskelijat. Kymmenen joukkuetta, jotka valittiin huolellisesti yli 250 kurssin opiskelijan joukosta, tarttui samaan haasteeseen: tehtävänä oli analysoida dataa maailman lapsista ja lopuksi esitellä tulokset. 

Haasteessa pyrittiin saamaan tietoa lasten elämänlaadun parantamisesta analysoimalla UNICEFin laajoja tietokokonaisuuksia. Tableau Analytics Challenge -kilpailun tietokokonaisuus käsitti lasten hyvinvointia koskevia maailmanlaajuisia tilastoja, jotka kattoivat yli 100 maata. Se käsitteli kriittisiä tekijöitä, kuten lapsikuolleisuutta, puhtaan veden saatavuutta, koulutusta ja lapsityövoimaa. Tiimien tavoitteena oli saada tietoa alle 5-vuotiaiden lasten nykytilasta maailmanlaajuisesti, tunnistaa heidän pääasialliset haasteensa ja tutkia ilmastonmuutoksen vaikutusta näiden lasten elämään.

Hyvää yhteistyötä ja reilua kilpailua

Onnittelut parhaalle joukkueelle, joka tuli tällä kertaa Aallosta. Voittajajoukkueeseen kuuluivat Rose Marie Rusanen, Oskari Lamberg, Joel Liukkonen, Emma Ignatius ja Ali Amaan. Tuomarit korostivat tiimin erinomaista analyysiprosessia ja esitystaitoja. Onnittelut myös Vilho Saarelalle, Sami Tuurille, Iiro Alestalolle, Saga Kreulalle ja Veeti Timoselle, joiden muodostaman tiimin Aallon opiskelijat valitsivat Turun yliopiston parhaaksi joukkueeksi.

”Kiitän lämpimästi tapahtuman järjestäjää ja seremoniamestaria Janne Lindiä Tableausta, joka hoiti kaikki tekniset seikat saumattoman kokemuksen varmistamiseksi. Hänen omistautumisensa tapahtumaan viimeksi kuluneiden seitsemän vuoden aikana on ollut korvaamatonta, ja se on hyödyttänyt yli 300 maisteriopiskelijaa ja vaikuttanut merkittävästi Suomen BI-alaan”, sanoo professori Yong Liu

Yong Liu järjesti kurssin yhdessä Turun yliopiston vastaavan opettajan Timo Leinon kanssa. Timo Leino orkestroi tapahtumaa Turun kauppakorkeakoulun puolelta ja ohjasi opiskelijat läpi yllättävien haasteiden, kuten tapahtumapäivän lumimyrskyn. ”Timon kanssa on ollut ilo tehdä yhteistyötä jo seitsemän vuoden ajan. Erityiskiitos myös kollegalleni, johtavalle yliopistonlehtorille Johanna Braggelle jatkuvasta tuesta tapahtuman järjestämisessä!” 

”Lopuksi kiitän lämpimästi arvostettuja tuomareitamme, viestintäpäällikkö Terhi Bruunia ja digitaalisen markkinoinnin päällikkö Minna Kingiä UNICEFista sekä With-securen liiketoiminta-analytiikan ja operatiivisen toiminnan johtajaa Robin Wikströmiä. Heidän panoksensa tapahtuman tuomareina oli korvaamaton, ja opiskelijoiden tuomareilta saama palaute erittäin ammattimaista. Olen todella kiitollinen siitä, että olette toimittaneet UNICEFin tietoja lasten hyvinvoinnista maailmassa haastetapahtumaa varten. Lopuksi suuri kiitos kaikille tapahtumaan osallistuneille. Opiskelijoiden innostus ja omistautuminen tekivät tapahtumasta menestyksen”, Yong Liu sanoo. 

Lisätietoa:

Tieto- ja palvelujohtamisen laitos

Tieto- ja palvelujohtamisella viitataan tiedon ja digitaaliteknologian luovaan hyödyntämiseen liiketoiminnassa ja siirryttäessä teollisesta tuotannosta palveluvoittoiseen tuotantoon.

Lue lisää
Two business students, one is holding a laptop, discussing with the Professor after his lecture. Another group of students talk in the background.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Skanskan kehitysjohtaja Jan Elfving esiintyy Rakennustekniikan päivässä 2024
Yhteistyö Julkaistu:

Rakennustekniikka kutsuu yrityksiä mukaan tulevaisuuden kehitystyöhön

Jo keväiseksi perinteeksi muodostunut rakennustekniikan laitoksen järjestämä sidosryhmätapahtuma Rakennustekniikan päivä pidettiin 25.4.2024 Dipolissa Otaniemessä.
Three female students studying
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Hae siemenrahoitusta Aallon, KU Leuvenin ja Helsingin yliopiston yhteisille tutkimusprojekteille

Aalto-yliopisto, KU Leuven (Belgia) ja Helsingin yliopisto avaavat tutkimusyhteistyön käynnistämistä tukevan siemenrahoitushaun. Rahoitushaku on käynnissä 10. syyskuuta 2024 asti.
Aalto-wide sustainability minor logo
Opinnot Julkaistu:

Uusi monialainen sivuaine Luonnonvarojen kestävä käyttö käynnistyy Aallossa

Aalto tarjoaa uuden monitieteisen sivuaineen, Luonnonvarojen kestävä käyttö, joka on nyt valmis lisättäväksi opintosuunnitelmaasi!
Nainen lukemassa tabletilla
Opinnot Julkaistu:

Aalto EE julkaisee Alex-oppimisalustan: Uusi alusta muuttaa elämänlaajuista oppimista

Aalto University Executive Education (Aalto EE) lanseeraa kesäkuussa ensimmäisen version Alex-oppimisalustasta, joka on suunniteltu elämänlaajuiseen oppimiseen ja jatkuvaan ammatilliseen kehittymiseen. Alex tarjoaa yksilöllisiä oppimispolkuja, pieniä osaamiskokonaisuuksia ja ammatillisen kehittymisen ohjelmia, jotka sovittavat taidot yhteen alan tarpeiden kanssa. Alusta, joka kehittyy jatkuvasti uusilla ominaisuuksilla, kuten mobiilisovelluksella ja tekoälyn integroinnilla, asettaa uuden standardin ammatilliselle kehittymiselle Suomessa.