Avoimet työpaikat

Energiatekniikan Yliopistonlehtori / Yliopisto-opettaja

Aalto-yliopistossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Rakennamme kestävää tulevaisuutta, innostamme tulevaisuuden muutoksentekijöitä ja luomme ratkaisuja yhteiskuntien suuriin haasteisiin. Yliopistoyhteisöömme kuuluu 13000 opiskelijaa ja yli 4500 työntekijää, joista 400 on professoreita. Kampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä. Monimuotoisuus on osa meitä, ja teemme jatkuvaa työtä yhteisömme monimuotoisuuden ja syrjimättömyyden varmistamiseksi. Siksi kannustammekin päteviä hakijoita taustasta riippumatta liittymään yhteisöömme.

Aalto-yliopiston insinööritieteiden korkeakoulun konetekniikan laitoksella on haettavana 

ENERGIATEKNIIKAN YLIOPISTONLEHTORIN / YLIOPISTO-OPETTAJAN TEHTÄVÄ  

Tehtävä tullaan täyttämään Aalto-yliopiston lehtorien urajärjestelmän (ks. https://www.aalto.fi/fi/tutkimus-ja-taide/lehtorien-urajarjestelma) mukaisesti joko yliopisto-opettajan tai yliopistonlehtorin tasolle riippuen hakijan pätevyydestä ja kokemuksesta.

Tehtävänkuvaus

Tehtävä sijoittuu insinööritieteiden korkeakoulun konetekniikan laitokselle (ME) Energiakonversion ja -järjestelmien tutkimusryhmään, https://www.aalto.fi/en/department-of-mechanical-engineering/energy-conversion-and-systems.

Konversioprosessien osalta keskitymme termodynamiikan, virtausmekaniikan, lämmönsiirron, energian varastoinnin, CO2 talteenoton, vedyn tuotannon ja konversion teknologioihin, jätteiden hyötykäytön ja kierrätyksen, bioenergian, lämpötekniikan ja palamistekniikan sekä näissä tarvittavien materiaalien sovellutusten aloilla. Järjestelmien osalta teemme tutkimusta ja opetusta liittyen mm. LVI tekniikkaan, rakennetun ympäristön ratkaisuihin ja energiajärjestelmien mallinnukseen. Ryhmällä on aktiivista kansainvälistä yhteistyötä sekä tutkimuksessa että opetuksessa. Ryhmä osallistuu insinööritieteiden korkeakoulun energia- ja konetekniikan kandidaattiohjelman opetukseen sekä tarjoaa yhdessä muiden Aalto-yliopiston korkeakoulujen kanssa englanninkielisen maisteriohjelman Advanced Energy Solutions (AAE). Ryhmä vetää aktiivisesti kahta kansainvälisistä maisteriohjelmaa. Tällä hetkellä ryhmässä työskentelee yhteensä noin 120 henkeä, 9 professoria (11 professoria vuonna 2025), tutkijatohtoreita, tohtorikoulutettavia (51 henkeä 2024) ja teknistä henkilöstöä n. 10 henkilöä. Ryhmässä on 3 lehtoria.

Energiatekniikan lehtori tulee opettamaan pääosin kandidaattivaiheen kursseja. Haettavalta henkilöltä edellytetään hyvät tiedot ja osaaminen teknillisestä ja kemiallisesta termodynamiikasta, lämmönsiirrosta sekä virtauskoneista. Sovelluksina opetus kattaa termiset voimalaitosprosessit (höyry- ja kaasuturbiini- ja kombivoimalat) jotka käyttävät uusiutuvista energialähteistä saatavaa lämpöä (esim. bioenergia, jätteet, CSP ja geoterminen lämpö).

Toivomme aktiivista ja innostunutta asennetta uuden oppimiseen. Tehtävään kuuluu myös osallistuminen maisteriohjelman opetuksen suunnitteluun ja toteutukseen. Lisäksi lehtorin tehtäviin kuuluu verkko-opetuksen kehittämien, opiskelijoiden akateeminen ohjaus, opinnäytetöiden ohjaus, opiskelijavalintoihin sekä kansainvälisten opetusverkostojen toimintaan osallistuminen sekä yhteydenpito alan teollisuuteen. Lehtorin odotetaan tekevän tutkimusta ja seuraavan oman alansa kehitystä. 

Edellytykset

Yliopisto-opettajalta vaaditaan vähintään ylempi yliopistotutkinto ja pedagogiset opinnot katsotaan eduksi. Yliopistonlehtorin tehtävään vaaditaan tohtorintutkinto ja pedagogisia opintoja. Lisäksi häneltä odotetaan kokemusta yliopistotason kurssien toteuttamisesta sekä tehtävän edellyttämät tieteelliset ansiot. Lisäansioksi luetaan kiinnostus opetuksen kehittämiseen koulutusalan kansallisten ja kansainvälisten yhteistyötahojen kanssa sekä monipuolinen kielitaito. Koska tehtävään kuuluu energiatekniikan opetus kandidaattivaiheessa, tehtävään valittavan tulee kyetä opettamaan ja kirjoittamaan sujuvasti suomen kielellä.

Kielitaitovaatimukset

Hakijoilta edellytetään tehtävän vaatimaa hyvää suullista ja kirjallista suomen ja englannin kielen taitoa. 

Palkkaus

Palkkaus perustuu yliopistojen henkilöstön palkkausjärjestelmään. 

Työaika

Opetushenkilöstön työaika määräytyy kokonaistyöaikana, joka on 1612 tuntia vuodessa. 

Hakemusasiakirjat ja hakuaika

Aalto-yliopiston Insinööritieteiden korkeakoulun dekaanille osoitettuun hakemukseen tulee liittää

Englanninkielinen hakemus liitteineen toimitetaan sähköisen rekrytointijärjestelmän kautta (”hae nyt” linkki alla) viimeistään 13.10.2024

Laitoksen työryhmä varaa itselleen oikeuden pyytää hakijoilta tarvittaessa lisämateriaalia. 

Hakuaikaa voidaan jatkaa, mikäli edellytykset täyttäviä hakijoita ei varsinaisessa haussa löydy. Aalto-yliopisto varaa itselleen mahdollisuuden ottaa huomioon myös muita mahdollisia ehdokkaita. 

Hakuprosessi

Laitoksen työryhmä valitsee hakijoiden joukosta ne, joita pyydetään antamaan opetusnäyte. Hakijoita arvioidaan seuraavien osa-alueiden perusteella: tieteelliset ansiot, opetustaito ja yhteiskunnallinen vaikuttavuus. Laitoksen työryhmä haastattelee jatkoon valitut hakijat. 

Lisätiedot

Lisätietoja antaa professori Mika Järvinen, puh. +358 50 4142593. Hakemusteknisissä asioissa lisätietoja antaa HR Advisor Kirsi Kärkkäinen. Sähköpostit: [email protected].

Kiinnostuitko?
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: