Avoimet työpaikat

Väitöskirjatutkija hallitsemaan suuria tietojoukkoja numeerisilla työkaluilla, varsinkin koneoppimismenetelmillä

Aalto-yliopistossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Rakennamme kestävää tulevaisuutta saavuttamalla läpimurtoja avainalueillamme ja niiden yhtymäkohdissa. Samalla innostamme tulevaisuuden muutoksentekijöitä ja luomme ratkaisuja maailman suuriin haasteisiin. Yliopistoyhteisöömme kuuluu 13 000 opiskelijaa ja yli 4500 työntekijää, joista 400 on professoreita.

Kampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä. Monimuotoisuus on osa meitä, ja teemme jatkuvaa työtä yhteisömme monimuotoisuuden ja syrjimättömyyden varmistamiseksi. Siksi kannustammekin päteviä hakijoita taustasta riippumatta liittymään yhteisöömme.

CIMANET on kierto- ja biotalouden materiaalien tohtorinkoulutusverkosto, jossa on mukana yhdeksän yliopistoa: Aalto-yliopisto, Helsingin yliopisto, Jyväskylän yliopisto, Kauppakorkeakoulu Hanken, LUT-yliopisto, Oulun yliopisto, Tampereen yliopisto, Turun yliopisto ja Åbo Akademi. Verkosto on osa Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa tohtorinkoulutuspilottia, jonka tarkoitus on lisätä huippuosaajia monipuolisesti yhteiskuntamme eri sektoreille. Verkostoa koordinoi Aalto-yliopisto.

CIMANET tarjoaa tieteellistä ja teknologista osaamista tukemaan biopohjaisen teollisuuden uudistumista uusien kestävien materiaalien ja prosessien avulla. Verkosto tekee tiivistä yhteistyötä teollisuuden, tutkimuslaitosten ja muiden sidosryhmien kanssa lisätäkseen tutkimuksen vaikuttavuutta. Tutkimuksemme vastaa esimerkiksi ilmastonmuutokseen, raaka-aineiden riittävyyteen ja puhtaan veden saatavuuteen liittyviin globaaleihin haasteisiin. CIMANETin toiminta alkaa vuonna 2024, ja se tarjoaa rahoitusta yhteensä 67 väitöskirjatutkijalle kolmeksi vuodeksi.

Aalto-yliopiston Insinööritieteiden korkeakoulun konetekniikan laitos hakee väitöskirjatutkijaa

Haemme väitöskirjatutkijaa hallitsemaan suuria tietojoukkoja numeerisilla työkaluilla, varsinkin koneoppimismenetelmillä. Tässä tehtävässä sinulla on mahdollisuus vaikuttaa kehittämällä menetelmiä ja työkaluja uusiutuvien polttoaineiden analysointiin kylmässä ilmastossa. Erityisesti analysoit uusia uusiutuvia polttoaineita lignoselluloosatähteistä ja ennustat niiden kylmäominaisuudet ML-menetelmillä. Tule mukaan muokkaamaan tulevaisuuden polttoaineita!

Roolisi
Tohtoriopiskelijan tehtävänä on kerätä suuria tietojoukkoja uusiutuvista polttoaineista ja analysoida dataa koneoppimismenetelmillä. Tavoitteena on löytää tiedoista yhteyksiä, jotka voidaan yhdistää polttoaineiden kylmäominaisuuksiin. Tämä voi johtaa läpimurtojulkaisuihin, joiden kautta työn vaikuttavuus korostuu.

Tehtävässä onnistuminen edellyttää
Hakijalla tulee olla hyvä kokemus laskennallisista menetelmistä ja lisätietoa joistakin seuraavista aiheista:

  • Matlab, Python, ja muut ohjelmointikielet

  • Kokemusta ML menetelmistä

  • Julkaisuita väitöskirjan aiheeseen liittyen

Hakijalla tulee olla 31.12.2024 mennessä tai mielellään aikaisemmin (jos työsuhteen alkamispäivä 1.1.2025):

  • korkeakoulun myöntämä maisterin tutkinto, tai

  • opinto-ohjelma, joka myöntäjämaassa antaa kelpoisuuden tohtoritason opintoihin

Tarvitaan hyvää englannin kielen taitoa. Suomen kielen taito ei ole pakollinen.

Hakijoiden tulee täyttää Aalto-yliopiston tohtoriohjelman valintakriteerit ja, mikäli tehtävään valitaan, hakea, saada ja vastaantottaa oikeus tohtoriopintoihin Aalto-yliopistossa. Lisätietoa tohtoriopintojen yleisistä vaatimuksista ja hakuprosessista löytyy osoitteesta https://www.aalto.fi/fi/tohtorinkoulutus/miten-tohtorinkoulutukseen-haetaan  .

Tarjoamme

  • Mahdollisuus työskennellä dynaamisessa maailmanluokan tutkijoiden ja ammattilaisten yhteisössä, jossa opiskelijat ovat tiukasti valittuja ja erittäin motivoituneita. Tämä johtaa siihen, että Aallossa on poikkeuksellisen vuorovaikutteinen ja älyllisesti haastava ilmapiiri.

  • Meillä on joustava moderni työkulttuuri. Arvostamme työn ja vapaa-ajan tasapainoa ja hyvinvointia kaikilla elämän osa-alueilla.

  • Tarjoamme sinulle mielenkiintoisen työn inspiroivassa työympäristössä. Pääset työskentelemään yhteisössä, jossa edistämme yhteiskunnallisesti merkittäviä tavoitteita tieteen ja koulutuksen saralla. Perehdytämme sinut tehtäviisi ja pääset osaksi mukavaa ja osaavaa tiimiä, joka tarjoaa sinulle tuen työtehtäviisi myös jatkossa. Kannustamme ja tarjoamme mahdollisuuksia jatkuvaan oman osaamisesi kehittämiseen.

  • Aloituspäivä tehtävässä on 1. tammikuuta 2025. Työ tehdään Suomessa sopimuksen keston ajan.

  • Työsopimus tehdään 3 vuodeksi Opetusministeriön rahoituksella. Työsopimuksen ehtona on tohtoriopinto-oikeuden hakeminen, saaminen ja vastaanottaminen ensimmäisen 6 kuukauden eli koeajan puitteissa. https://www.aalto.fi/fi/tohtorinkoulutus/miten-tohtorinkoulutukseen-haetaan

  • Aalto-yliopiston tutkimus- ja opetushenkilöstön vuosittainen työmäärä on 1612 tuntia. 

  • Aalto-yliopisto noudattaa suomalaisten yliopistojen palkkausjärjestelmää. Aloituspalkka on noin 3000 €/kk (brutto), ja se kasvaa tutkijatohtorin edetessä tutkimuksessa ja opinnoissa. 

  • Sopimus sisältää Aalto-yliopiston työterveyshuollon. Aalto-yliopisto tarjoaa erinomaiset oppimis- ja kehitysmahdollisuudet sekä lähiliikenteen lippuedun.  Unisport tarjoaa monipuoliset liikuntatilat ja liikuntapalvelut henkilöstöalennuksella.

  • Toimimme hybridimallin mukaisesti, ja ensisijainen työpaikka on Espoon Otaniemi. Otaniemen kampus on kukoistava ja verkottunut yhteisö, johon kuuluu 100 kansallisuutta, 13 000 opiskelijaa ja 4 500 työntekijää. Elämä muuttuneessa kampuksella on vilkasta ja täynnä hämmästyttävää arkkitehtuuria, rauhoittavaa luontoa sekä erilaisia kahviloita, ravintoloita, palveluita ja hyviä yhteyksiä metro- ja kaupunkijunalinjoilla. Katso miltä kampus näyttää virtuaalikierroksellamme: https://virtualtour.aalto.fi/ 

Kiinnostuitko? 
Hakeaksesi lähetä seuraavat hakumateriaalit aalto.fi rekrytointisivuston kautta 7 lokakuuta 2024 mennessä. Klikkaa "Hae nyt". 

Huom: Aalto-yliopiston työntekijöiden tulee hakea paikkaa sisäisen HR-järjestelmämme Workdayn (Internal Jobs/sisäiset työpaikat) kautta käyttämällä olemassa olevaa Workday-käyttäjätiliään (ei ulkoisen verkkosivun kautta avoimiin tehtäviin). Aalto-yliopiston opiskelijoiden ja vierailijoiden tulee hakea ulkopuolisina ehdokkaina henkilökohtaisella (ei aalto) sähköpostilla.

Kaikki aineisto tulee toimittaa englanniksi ja pdf-tiedostona, enintään viisi (5) tiedostoa kooltaan enintään 5mb. Hakemusmateriaalin tulee sisältää: 

  • Motivaatiokirje (max. yksi sivu). Kuvaile taustaasi ja tulevaisuuden suunnitelmiasi, ja erityisesti syyt projektin/projektien valintaan. 

  • Ansioluettelo ja mahdollinen luettelo julkaisuista, joissa on täydellinen opinto- ja työhistoria, sekä yhteystiedot kahdelta (2) meritoituneelta akateemiselta suosittelijalta. Otamme yhteyttä suosittelijoihin, jos suosituskirjeitä tarvitaan. Ansioluettelomalli: : Tutkijan ansioluettelomalli. Tutkimuseettisen neuvottelukunnan suositus 2020 (tenk.fi)

  • Hakijan yliopiston toimittama opintosuoritusote, jossa luetellaan suoritetut opinnot ja saavutetut arvosanat.

  • Kopio diplomi-insinöörin tutkintotodistuksesta. (virallisesti käännetty suomeksi, englanniksi tai ruotsiksi). Suomalaisessa yliopistojärjestelmässä henkilöllä on oltava maisterin tutkinto, jotta hän voi ilmoittautua tohtoriopintoihin. Jos tutkinto on vielä kesken, on toimitettava suunnitelma sen suorittamisesta.

  • Suunnitelma mahdollisen tohtoriopinto-oikeuden hakemista varten vaadittavan kielitodistuksen englannin/suomi/ruotsin kielen hankkimisesta (katso lisää osoitteesta https://www.aalto.fi/fi/tohtorinkoulutus/miten-tohtorinkoulutukseen-haetaan   eri ohjelmissa on hieman eri vaatimukset) 

Käymme hakemukset läpi ja saatamme kutsua sopivia hakijoita haastatteluun jo hakuaikana. Tehtävät täytetään heti, kun sopivia ehdokkaita on löytynyt. Valitun hakijan tulee hakea tohtoriopinto-oikeutta ehti kun otettuaan tehtävän vastaan.

Heräsikö kysymyksiä?
Lisätietoja antavat prof. Ossi Kaario tai prof. Annukka Santasalo-Aarnio (etunimi.sukunimi(at)aalto.fi). Aalto-yliopisto pidättää oikeuden jättää paikka auki, pidentää hakuaikaa, avata hakuprosessi uudelleen ja ottaa huomioon hakijat, jotka eivät ole jättäneet hakemuksia hakuaikana.
Hakemiseen liittyvissä kysymyksissä auttaa HR partner Anna-Maija Harju, jonka tavoittaa sähköpostitse osoitteesta [email protected].

Haluatko tietää lisää meistä ja tulevista kollegoistasi? Voit katsoa nämä videot: : Aalto University – Towards a better worldAalto People , ja Shaping a Sustainable Future.
Lue lisää työskentelystä Aallossa: https://www.aalto.fi/fi/toihin-aaltoon 

Kiinnostuitko?
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: