Avoimet työpaikat

Väitöskirjatutkija tekoälyavusteiseen tuotekehitykseen

Aalto-yliopisto on rohkeiden ajattelijoiden yhteisö, jossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Tunnistamme ja ratkaisemme yhteiskunnan suuria haasteita ja rakennamme innovatiivista tulevaisuutta. Yliopistossa on kuusi korkeakoulua, lähes 11 000 opiskelijaa ja henkilöstöä noin 4000, joista lähes 400 on professoreita. Pääkampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä.

Insinööritieteiden korkeakoulu on yksi Aalto-yliopiston kuudesta koulusta. Insinööritieteiden korkeakoulun päätehtävä on uudistaa tekniikan teollisuuteen ja rakennettuun ympäristöön liittyviä teknologioita tieteellisen tutkimuksen, teknologisen innovoinnin ja inspiroivan koulutuksen kautta. Tavoitteenamme on tuottaa uutta tietoa ja ratkaisuja kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseksi. Tutkimusaiheemme ovat erittäin merkityksellisiä ympäröivälle yhteiskunnalle, yhdistäen teorian ja käytännön. Yhteistyöprojektit teknologiateollisuuden ja ympäröivän yhteiskunnan kanssa ovat olleet tavaramerkkimme vuosikymmenien ajan. Tutkimuksen painopistealueitamme ovat monitieteiset energiateknologiat, kestävä rakennettu ympäristö, meri- ja arktinen teknologia, mekaniikka ja materiaalit sekä järjestelmien suunnittelu ja tuotanto.

Aalto-yliopiston insinööritieteiden korkeakoulun konetekniikan laitos hakee

Väitöskirjatutkijaa tekoälyavusteiseen tuotekehitykseen

Tuotekehitysprosessit ovat pääasiassa ihmisen ohjaamia. Oletko koskaan miettinyt, voiko tekoäly (eli koneoppiminen) auttaa meitä suunnittelemaan innovatiivisia ja kestäviä tuotteita, jotka todella tyydyttävät kriittisiä asiakastarpeita?

Materiaaleista tuotteiksi -tutkimusryhmä (Materials to Products research group) (https://www.aalto.fi/en/department-of-mechanical-engineering/materials-to-products), jota johtaa prof. Jouni Partanen, etsii nyt väitöskirjatutkijaa (“tohtoriopiskelijaa”) tekoälyavusteiseen tuotekehitykseen.

Työ alkaa AI-assisted 3D-printing for Zero Defect and Zero Waste Manufacturing (AIM-Zero) -projektissa, jonka tavoitteena on tehostaa käyttäjälähtöistä suunnittelua uusien tuotekehitysprosessien ja kestävän kehityksen mahdollistamiseksi. Projektin tarkoituksena on kehittää uusi prosessi in-situ-vikojen tunnistamiseen ja itseparantamiseen metallien materiaalia lisäävässä valmistuksessa käyttämällä esimerkiksi röntgen-tietokonekerroskuvausta, infrapuna-optista tomografiaa ja koneoppimismenetelmiä. Tässä tehtävässä sinulla on mahdollisuus vaikuttaa eturintamassa uuden tuotesuunnittelun ja –kehityksen suorituskykyyn. Tämä projekti toteutetaan yhteistyössä Electro Optical Systems (EOS) Finland Oy:n kanssa (maailman johtava teknologian toimittaja teollisen 3D-tulostuksen alalla).

Teollisuutemme ovat ihmisen ja tekoälyn yhteistyön äärellä, keskittyen minimaalisiin toteuttamiskelpoisiin tietoihin koneoppimisalgoritmien kouluttamiseksi, jotka mahdollistavat ennennäkemättömän mallin ja säännönmukaisuuden havaitsemisen auttaaksemme meitä ymmärtämään prosessia tai tuottoennusteita. Tässä tehtävässä pääset hyödyntämään koneoppimista mm. tarpeiden kartoittamisessa, ideoinnissa, prototyyppien luomisessa ja testausvaiheessa. Tehtävä mahdollistaa sinulle aitiopaikan paradigman muutoksen eturintamassa, millä on suuri merkitys teollisuudelle relevanttien uusien innovaatioiden esittelyn ja resurssihukan vähentämisen osalta.

Roolisi ja tavoitteesi

Tohtorin tutkinnon suorittaminen Aalto-yliopistossa on odotetaan kestävän neljä vuotta. Tohtorin tutkinto myönnetään onnistuneesti suoritettujen jatkokurssien (40 op), tohtorin väitöskirjan kirjoittamisen (perustuu vertaisarvioituihin julkaisuihin) ja väitöskirjan puolustamisen julkisessa väitöksessä. Tässä tehtävässä väitöskirjatutkija odotetaan tekevän itsenäistä tutkimusta, esittelevän tuloksia tieteellisissä konferensseissa, julkaisevan akateemisissa lehdissä, hakevan tutkimusrahoitusta, osallistuvan tutkimusryhmän toimintaan ja avustavan opetustoiminnassa (max 5% työajasta).

Verkostosi ja tiimisi

Valittu hakija liittyy Aalto-yliopiston insinööritieteiden korkeakoulun maailmanluokan tutkijaryhmään. Konetekniikan laitoksella noin 300 henkilökunnan jäsentä, joista 28 on tenure track -professoria, jotka tutkivat, opettavat, kehittävät ja luovat ratkaisuja, jotka vastaavat sosiaalisiin tarpeisiin ja muovaavat turvallista ja tehokasta tulevaisuuden sukupolvea materiaalien, valmistuksen, rakenteiden, koneiden, alusten, energiavirtojen ja järjestelmien osalta. Laitoksen monitieteinen tutkimus keskittyy arktiseen teknologiaan, kestävään energianmuotoon ja digitaalinen kaksosmaailmaan. Koulutuksen painopistealueet ovat mekaniikassa ja energiatieteessä ja -tekniikassa. Laitoksella on vahvat yhteydet teollisuuteen ja kasvava vaikutus, jonka voi nähdä liike-elämässä ja yhteiskunnassa. Suomen talouden demografiset tekijät ajavat teollisuutta etsimään kasvua innovaatioilla globaalilla markkinalla. (https://www.aalto.fi/en/department-of-mechanical-engineering) Paikka täytetään Materiaaleista tuotteiksi (Materials to Products, M2P) -tutkimusryhmässä (https://www.aalto.fi/en/department-of-mechanical-engineering/materials-to-products). Liityt tuotekehityksen professori Jan Akmalin tutkimusryhmään. Sinua tukee infrastruktuuri ja asiantuntijat, esim. machine shop, electro shop, and print shop sekä Design Factoryn, Aalto Digital Design Laboratoryn, Aalto K2 -konepajan, Aalto House of AI:n ja mahdollisten teollisuuskumppanien joustavat oppimistilat.

Kokemuksesi ja tavoitteesi

Haku on avoinna ehdokkaille, joilla on aikaisempaa kokemusta tietokoneavusteisesta suunnittelusta, äärellisten elementtien analyysistä, generatiivisesta suunnittelusta, tekoälystä/koneoppimisesta, materiaalia lisäävistä valmistustekniikoista (esim. metallien jauhepetisulatus laserilla), Pythonista (esim. TensorFlow, PyTorch, Scikit-learn jne.), tilastotieteestä, käyttäjälähtöisestä tuotekehityksestä (esim. design thinking) tai muusta relevantista alasta. Kokemus tulisi osoittaa opintotodistuksilla ja mieluiten myös julkaisuhistorialla. Myös muut ansiot, jotka osoittavat sopivuuden tohtorikoulutettavan tehtävään, voidaan ottaa huomioon. Kokemus tutkimusehdotusten kirjoittamisesta rahoituksen hankkimiseksi on etu. Ehdokkaiden tulisi olla aloitteellisia, kiinnittää huomiota yksityiskohtiin, olla innokkaita jatkuvaan oppimiseen ja heillä tulisi olla kokemusta tai halua tehdä yhteistyötä teollisuuden kanssa. Ehdokkaiden tulisi olla, tai olla pian saamassa, maisterin tutkinto hyvin arvosanoin relevantilla alalla. Tutkinnon tulisi mieluiten olla suoritettu ennen työsuhteen alkua.

Yleiset kelpoisuusvaatimukset ovat:

  • Maisterin tutkinto koneenrakennustekniikassa, materiaalitieteissä, tietojenkäsittelytieteissä, tilastotieteessä tai muulla relevantilla alalla (suoritettu opinto-oikeuden hakemisen aikana)
  • Erinomaiset kirjalliset ja suulliset taidot englannin kielessä
  • Suomen kielen taito katsotaan eduksi
  • Hakijoiden on pystyttävä työskentelemään kokopäiväisesti ja täyttämään Aalto-yliopiston tekniikan tohtoriohjelman viralliset kelpoisuus- ja pääsyvaatimukset 6 kuukauden koeajan aikana, kuten määritelty osoitteessa https://www.aalto.fi/en/study-options/aalto-doctoral-programme-in-engineering

Mitä tarjoamme

Väitöskirjatutkijan aloituspalkka on noin 2700 €/kk (brutto), ja palkkaa voidaan mahdollisesti korottaa saavutuksien perusteella. Vuotuinen työmäärä on tällä hetkellä 1612 tuntia. Työsopimukseen sisältyy työterveyshuolto, ja Suomessa on kattava sosiaaliturvajärjestelmä. Ensimmäinen sopimus tehdään 1 tai 2 vuodeksi, minkä jälkeen tehdään virallinen väliarviointi. Jos väliarviointi on onnistunut, työsopimusta jatketaan niin, että tohtorintutkinnon kokonaisaika on neljä vuotta.

Aalto-yliopiston pääkampus sijaitsee Espoossa, noin 15 minuutin metromatkan päässä Helsingin keskustasta. Helsinki on turvallinen, puhdas, vihreä pääkaupunki, jossa elämänlaatu on erittäin korkea. Useimmat suomalaiset puhuvat sujuvasti englantia. Lisätietoa asumisesta ja työskentelystä Suomessa löydät osoitteesta https://www.aalto.fi/aalto-university/international-staff-information-package.

Valmis hakemaan?

Jos haluat liittyä yhteisöömme, lähetä hakemuksesi rekrytointijärjestelmämme kautta 30.09.2024 klo 23:59 mennessä Suomen aikaa (UTC +2). Paikka täytetään heti, kun sopiva ehdokas on löytynyt.

Hakiessasi, jaa kanssamme seuraavat hakemusmateriaalit:

  • Motivaatiokirje, jossa on hakijan yhteystiedot ja ilmoitus suositellusta aloituspäivämäärästä (enintään 1 sivu)
  • Ansioluettelo, johon sisältyy tiedot kaikista akateemisista ansioista (mukaan lukien julkaisut, jos sellaisia on), sekä kahden henkilön yhteystiedot, joihin voidaan ottaa yhteyttä suosituksia varten (enintään 3 sivua)
  • Yhteenveto hakijan maisterin tutkielmasta (enintään 1 sivu)
  • Hakijan maisterin tutkintotodistuksen kopio ja opintojen selostus (selkeä selitys arviointiskaalasta)

Kaikki materiaalit tulee toimittaa englanniksi yhtenä pdf-tiedostona (koostettuna yllä määritellyssä järjestyksessä).

Huomaa: Aalto-yliopiston työntekijöiden ja vierailijoiden tulee hakea paikkaa sisäisen HR-järjestelmämme Workdayn (Internal Jobs) kautta käyttäen olemassa olevaa Workday-käyttäjätiliään (ei ulkoisen avoimien työpaikkojen verkkosivun kautta). Aalto-yliopiston opiskelijoiden ja vierailijoiden tulee hakea ulkoisina hakijoina henkilökohtaisella (ei aalto) sähköpostilla.

Sähköpostilla lähetettyjä hakemuksia ei hyväksytä. Aalto-yliopisto pidättää oikeuden jättää tehtävä avoimeksi, pidentää hakuaikaa, avata hakuprosessi uudelleen ja harkita ehdokkaita, jotka eivät ole jättäneet hakemuksia hakuaikana.

Lisätietoja

Lisätietoja saat ottamalla yhteyttä apulaisprofessori Jan Akmaliin (sähköposti: [email protected]). Kysymyksiä rekrytointijärjestelmään liittyen voit lähettää osoitteeseen [email protected] .

Haluatko tietää enemmän meistä ja tulevista kollegoistasi? Voit katsoa nämä videot: https://www.youtube.com/watch?v=5k_og_6zUJQ ja https://www.youtube.com/watch?v=dUfEGVM-ZP8&feature=youtu.be. Lue lisää työskentelystä Aallossa: https://www.aalto.fi/en/careers-at-aalto

Tee virtuaalinen kampuskierros tästä: https://virtualtour.aalto.fi/

Tietoa Suomesta

Suomi on loistava paikka asua, myös perheellisenä. Suomi on turvallinen, poliittisesti vakaa ja hyvin järjestäytynyt pohjoismainen yhteiskunta. Suomi sijoittuu jatkuvasti korkealle elämänlaadun mittauksissa ja on jälleen valittu maailman onnellisimmaksi maaksi: https://worldhappiness.report/news/its-a-three-peat-finland-keeps-top-spot-as-happiest-country-in-world/. Lisätietoa asumisesta Suomessa: https://www.aalto.fi/services/about-finland

Lisää Aalto-yliopistosta:

Aalto.fi
twitter.com/aaltouniversity
facebook.com/aaltouniversity
instagram.com/aaltouniversity

Aalto-yliopisto on saanut Euroopan komissiolta HR Excellence in Research -laatumerkin, mikä takaa, että noudatamme korkealaatuisia HR-käytäntöjä sekä rekrytoinnissa että työsuhteissa.

Kiinnostuitko?
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: