Uutiset

Aalto Digital Creatives -ohjelmaan valittiin 14 ideaa

Aalto-yliopiston viides luovien alojen esihautomo-ohjelma alkoi Aalto Startup Centerissä 12.3.2024.
Aalto Digital Creatives Batch 5 Kickoff iWing/Agrid/Aalto 12032024
Aalto Digital Creatives Batch 5 Kickoff A Gridin iWing-salissa 12.3.2024. Kuva Kalle Kataila.

Viides Aalto Digital Creatives -esihautomo-ohjelma käynnistyi tällä viikolla. Ohjelmaan saapui yhteensä 39 hakemusta, joista valittiin 14 ideaa kesän alkuun asti kestävälle matkalle. Mukaan valitut luovat ideat liittyvät niin audio-, musiikki- ja esitysteknologiaan ja tekoälyyn kuin sosiaalisen mediaan ja sisustussuunnittelun. 

“Ilahduttavaa on ollut nähdä Aalto-lähtöisten hakemusten määrän tasaisesti kasvavan kausi kaudelta. ADC:n tarjoama yrittäjän urapolku on todettu tärkeäksi suomalaiseen yhteiskuntaan integroitumisen väyläksi. Niinpä nytkin meillä aloittaa peräti 11 ulkomaalaistaustaista henkilöä tai tiimiä”, toteaa Ari Kivimäki Aalto Studiosista. 

Tiimit saavat intensiivistä valmennusta Aalto Startup Centerin ja Aalto Studiosin asiantuntijoilta sekä ulkopuolisilta mentoreilta. Ohjelman keskeisenä tavoitteena on tarjota kullekin tiimille räätälöityä valmennusta heidän projektinsa tarpeisiin. Ohjelmaan kuuluu mm. yrittäjyystyöpajoja, kahdenkeskistä sparrausta, idean kirkastamiseen tähtäävää narratiivikoulutusta ja pitsausharjoittelua aidoissa esintymistilanteissa. 

Ohjelma tarjoaa esihautomotiimeille myös hyviä verkostoitumismahdollisuuksia tekemällä yhteistyötä useiden tapahtumien ja korkeakoulujen sekä yritysten kanssa. 

Aalto Digital Creatives -esihautomo-ohjelma perustettiin vuonna 2022 tarjoamaan innovaatiopalveluja luovien alojen opiskelijoille, tutkijoille ja ammattilaisille. Monet Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun opiskelijoista suuntaavat yrittäjiksi valmistumisen jälkeen. Aalto Digital Creatives -ohjelma on lähentänyt yliopiston innovaatiopalveluja luovien alojen toimijoihin tarjoamalla alkuvaiheen tukea ja valmennusta yrittäjyyteen. 

Ohjelma on osa Helsingin kaupungin Kampusinkubaattorit-ohjelmaa. Aalto-yliopistossa sitä koordinoivat Aalto Startup Center ja Aalto Studios. 

Aalto Digital Creatives logo image

Aalto Digital Creatives (ulkoinen linkki)

Aalto Digital Creatives pre-incubator program aims to help creative industry students, researchers and practitioners on their path towards entrepreneurship.. The program is supported by the City of Helsinki and it’s part of Helsinki-based higher education institutions’ campus incubators network. Aalto Digital Creatives program is coordinated by Aalto Startup Center and Aalto Studios.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Students sitting together on stairs.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Teamwork First-Aid Kit tukee projektikurssien opiskelijoita

Verkkosivusto tarjoaa työkaluja opiskelijatiimien tukemiseen koko projektikurssin ajan.
Vidha Saumyan teos, jossa groteskeja ihmishahmoja
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto ARTSin alumni Vidha Samyan teos esillä Venetsian biennaalissa 2024

Suomen paviljongissa Venetsian 60. kansainvälisessä taidebiennaalissa nähdään näyttely The pleasures we choose. Näyttely on esillä 24.11.2024 asti.
Mikkelin IB-ohjelma 35 vuotta
Yliopisto Julkaistu:

Mikkelin kampuksen alumnit juhlistivat International Business -ohjelman 35-vuotista olemassaoloa

Yli 200 BBA-/BScBA-ohjelman alumnia saapui juhliin Kauppakorkeakoululle Otaniemeen.
Kuvassa Tuli ja Savu -runouslehden ilmettä
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Vuoden Huiput-palkintoja visuaalisen viestinnän muotoilijoille

Visuaalisen viestinnän muotoilun opiskelijat ja professori palkittiin Vuoden Huiput -gaalassa, jossa juhlittiin parasta suomalaista luovaa suunnittelua.