Uutiset

Älykkäitä digitaalisia maailmoja

Aalto Online Learning -hankkeessa radikaali luovuus näkyy siinä, miten keskitymme yhteisön rakentamiseen ja osallistavan median suunnitteluun, sanoo Tomi Kauppinen.
a man smiling, wearing a dark red pullover
"On innostavaa olla tekemisissä erilaisten oppimista tukevien medioiden ja työkalujen kanssa – se avaa uusia ajattelutapoja, sanoo Tomi Kauppinen, kuva: Jennifer Greb

Suuret haasteet ja maailmantilanteen epävarmuus vaativat suuria ideoita. Jotta voi ymmärtää, mitä ympärillämme todella tapahtuu, ja tehdä tietoon perustuvia päätöksiä, käytössä täytyy olla supervoimia – tai radikaalia luovuutta.

Opetan Aallossa tutkivan tiedon visualisoinnin kurssia, jolla keräämme dataa, kehitämme visualisointi-ideoita ja opettelemme tapoja luoda visuaalisia tarinoita, joiden avulla pystymme hahmottamaan maailmaa.

Hyvä visualisointi-idea edellyttää psykologian ja käytettävissä olevien menetelmien ymmärtämistä sekä innostavia esimerkkejä. 

Aalto online learning themes. Visualisation: Parvati Pillai and Lisa Staudinger
Aalto Online Learning -hankkeen työkalut. Visualisointi: Parvati Pillai ja Lisa Staudinger

Ketterä ja joustava kehittäminen sekä toistuva ja perusteltu palaute kollegoilta ja kouluttajalta auttavat opiskelijaa paitsi oppimaan toisilta, myös pitämään kiinni omasta näkemyksestään työn eri vaiheissa. 

Aalto Online Learning -hankkeessa radikaali luovuus näkyy siinä, miten keskitymme yhteisön rakentamiseen ja osallistavan median suunnitteluun. Monimuotoisten yhteisöjen verkostomainen työskentely mahdollistaa ainutlaatuisten, hyödyllisten ja älykkäiden digitaalisten ratkaisujen suunnittelun. Lisäksi on innostavaa olla tekemisissä erilaisten oppimista tukevien medioiden ja työkalujen kanssa – se avaa uusia ajattelutapoja.

Tuomme eri alojen ihmisiä yhteen, jolloin he luovat poikkeuksellisia, mutta hyvin perusteltuja suunnitelmia.”

Tomi Kauppinen

Hyödynnämme rohkeasti monipuolisia, koulujen rajat ylittäviä verkko-oppimisen teknologioita, kuten lisättyä todellisuutta ja virtuaalitodellisuutta, pelejä ja pelillistämistä, videotuotantoa, sulautuvaa oppimista, verkko-oppikirjoja ja automaattista arviointia.

Suurten haasteiden ratkomisen voi aloittaa antamalla itselleen aluksi jonkun tehtävän. Itse haastoin itseni vastikään tekemään podcastin, jossa keskustellaan tiedon visualisoinnista ja oppimisen tulevaisuudesta. Millainen haaste voisi käynnistää oman radikaalin luovuutesi?

Radikaali luovuus alkaa unelmasta, ideasta ja innostuksesta.

Tomi Kauppinen
Hankkeen johtaja
Aalto Online Learning
Dosentti
Perustieteiden korkeakoulu 

Tomi Kauppisen vinkit radikaaliin luovuuteen:
 

  • Varhaiset ideat 

  • Avoimuus 

  • Luottamus 

  • Tiimin monimuotoisuus 

  • Vapaus luoda 

  • Suuret unelmat 

  • Yhteiskunnallisen vaikuttavuuden pohtiminen 

  • Toiminnan ketteryys ja iteratiivisuus 

Radikaali luovuus

Rakennamme vahvan, luovan yhteisön tukemaan uutta ajattelua.

Lue lisää
Radical creativity illustration: Anna Muchenikova
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Professor Riikka Puurunen, Professor Patrick Rinke and IT Application Owner Lara Ejtehadian holding sunflowers and diplomas
Palkinnot ja tunnustukset, Kampus, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aallon avoimen tieteen palkintojuhla toi aaltolaisia yhteen keskustelemaan avoimesta tieteestä

Viime viikolla kokoonnuimme A Gridiin juhlimaan Aallon avoimen tieteen palkinnon 2023 saajia ja keskustelemaan avoimesta tieteestä aaltolaisten kanssa.
Three female students studying
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Hae siemenrahoitusta Aallon, KU Leuvenin ja Helsingin yliopiston yhteisille tutkimusprojekteille

Aalto-yliopisto, KU Leuven (Belgia) ja Helsingin yliopisto avaavat tutkimusyhteistyön käynnistämistä tukevan siemenrahoitushaun. Rahoitushaku on käynnissä 10. syyskuuta 2024 asti.
White A! logo standing on the ground with A-bloc and Väre in the background.
Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:
Nainen lukemassa tabletilla
Opinnot Julkaistu:

Aalto EE julkaisee Alex-oppimisalustan: Uusi alusta muuttaa elämänlaajuista oppimista

Aalto University Executive Education (Aalto EE) lanseeraa kesäkuussa ensimmäisen version Alex-oppimisalustasta, joka on suunniteltu elämänlaajuiseen oppimiseen ja jatkuvaan ammatilliseen kehittymiseen. Alex tarjoaa yksilöllisiä oppimispolkuja, pieniä osaamiskokonaisuuksia ja ammatillisen kehittymisen ohjelmia, jotka sovittavat taidot yhteen alan tarpeiden kanssa. Alusta, joka kehittyy jatkuvasti uusilla ominaisuuksilla, kuten mobiilisovelluksella ja tekoälyn integroinnilla, asettaa uuden standardin ammatilliselle kehittymiselle Suomessa.