Uutiset

Ensimmäinen YK:n innovaatio- ja teknologialaboratorio Aalto-yliopiston A Gridiin

Laboratorio keskittyy kiertotalouteen, kasvatukseen, rauhaan ja turvallisuuteen sekä terveyteen.

YK:n ensimmäisen innovaatio- ja teknologialaboratorion (UNTIL) perustaminen Suomeen julkistetaan torstaina 30.11.2017 Slushin sivutapahtumassa, jonka ovat järjestäneet yhteistyössä ulkoministeriö ja YK:n tieto- ja viestintäteknologiatoimisto. Ensimmäinen laboratorio sijoittuu Aalto-yliopiston Otaniemen kampukselle juuri avautuvaan A Grid -kasvuyrityskeskukseen. Vuonna 2017 perustetaan myös kaksi muuta laboratoriota Aasiaan ja Afrikkaan, ja globaali verkosto kasvaa vuoden 2018 aikana. 

Ensimmäisen laboratorion sijaintipaikka Suomessa valittiin yhteistyössä Suomen hallituksen kanssa. Laboratorio keskittyy kiertotalouteen, kasvatukseen, rauhaan ja turvallisuuteen sekä terveyteen. Kukin globaaleista UNTIL-laboratorioista tulee keskittymään eri teema-alueisiin kyseisen laboratorion maantieteellisestä sijainnista johtuvien keskeisten tarpeiden perusteella. UNTIL-laboratoriot luovat foorumin, jolla YK:n, yksityisen sektorin, yliopistojen ja kansalaisyhteiskunnan edustajat voivat ratkaista ongelmia start-up-yritysten tuella.

”Aalto-yliopiston vahva tutkimus- ja innovaatiokeskittymä houkuttelee luovia aloja, uusia yrityksiä ja kansainvälisiä toimijoita. Olen iloinen ja ylpeä, että myös YK:n innovaatio- ja teknologialaboratorio UNTIL haluaa osaksi yhteisöämme ja sijoittuu kampuksellemme juuri avautuvaan A Grid -kasvuyrityskeskukseen”, sanoo Aalto-yliopiston tutkimuksesta ja innovaatioista vastaava vararehtori Tuija Pulkkinen.  

Sivutapahtumassa keskustellaan teknologian roolista kehityksen edistämisessä kohti YK:n Agenda 2030 -asiakirjan tavoitteita. Tilaisuudessa on myös paneelikeskustelu ja pääpuheenvuoron pitäjinä kuullaan Suomen ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkäsen sekä työ- ja elinkeinoministeriön elinkeino- ja innovaatio-osaston osastopäällikkö Ilona Lundströmin esitykset. Aalto-yliopistosta paneeliin osallistuvat vararehtori Eero Eloranta ja Aalto Global Impactin Irena Bakic.  

Lisätiedot:

Tuija Pulkkinen
vararehtori
+358 50 5916013
[email protected]

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Ilmakuva Tietotie 2 -kiinteistöstä keväällä, näkymässä punatiilisiä rakennuksia.
Kampus Julkaistu:

Senaatti-kiinteistöt ja Aalto-yliopisto allekirjoittivat kiinteistökaupan Otaniemen kampuksella sijaitsevasta kiinteistöstä

Tietotie 2:ssa sijaitseva toimisto- ja laboratoriokiinteistö vahvistaa kampusalueen ytimeen sijoittuvia toimintoja ja palveluita.
Havainnekuva puisesta lavarakenteesta torimaisemassa
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Wood Programin 30-vuotisjuhlaprojekti nousee Kuhmon torille

Aalto-yliopiston puuarkkitehtuuriin erikoistuvat opiskelijat toteuttavat joka vuosi Wood Program -projektin. Opintokokonaisuuden 30-vuotisjuhlavuonna yhteistyökumppanina toimii Kuhmon kaupunki. Toteuttava kohde on Kuhmon torille nouseva torilava.
Two students and a professor sitting around a table, talking and looking at laptop screen.
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Tule uusien tohtoriopiskelijoiden tutoriksi kesäkuussa 2024

lmoittaudu uusien tohtoriopiskelijoiden tutoriksi kesäkuun orientaatiopäiville!
Tutkijat suunnittelivat algoritmin, joka ohjaa ilmasuuttimen suuntaa kahdella moottorilla.
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutkijat valjastivat tuulen esineiden liikuttamiseen

Tutkijoiden mukaan ilmavirtojen luova hyödyntäminen voi synnyttää uusia robottiteknologioiden muotoja.