Uutiset

Euroopan suurin hackathon Junction täyttää Dipolin

Aalto-yliopiston päärakennus muuttuu valtavaksi hackathon-yhteisöksi 24.–26.11., kun yli 1400 koodaria ja suunnittelijaa ympäri maailmaa saapuu ratkomaan tosielämän haasteita.
junction_hackathon_aalto_fi_fi.jpg

Tekoälystä liikkuvuuteen, peleistä ja viihteestä terveydenhuoltoon – yli 60 yritystä ja yhteisöä tarjoaa Junctionin osallistujille ratkottavaksi tosielämän haasteitaan. Koodarit työskentelevät joukkueina viikonlopun ajan yritysten omilla teknologioilla, datalla ja rajapinnoilla.

Nyt kolmatta kertaa järjestettävän Junctionin takana on vapaaehtoisten opiskelijoiden yhteisö. Alun perin Junction on syntynyt Aalto Entrepreneurship Societyn tapahtumana.

“Junctionin tarina lähti liikkeelle halusta tuoda tekijät esille: koodarit, suunnittelijat ja kaikki, jotka konkreettisesti rakentavat seuraavat menestystarinat. Maailmaa muuttavat läpimurrot syntyvät, kun innostuneet ihmiset leikkivät teknologialla, tekevät sitä mitä rakastavat ja rakentavat siistejä projekteja itseään varten. Juuri sitä me Junctionissa teemme”, kertoo Ville Leppälä, Junctionin päävetäjä ja Aalto-yliopiston opiskelija.

Viime vuonna Junctionin voitti Aallon opiskelijoiden tiimi “suju.online”, joka kehitti reittioptimointipalvelun robottibusseille. Tänä vuonna haasteita on tarjolla yhteensä 13 teemasta.

“Tämän vuoden haasteet liittyvät muun muassa avaruus-, terveys-, ja peliteknologiaan. Yksi suosituimmista teemoista on ollut tekoäly. Koneoppimisen avulla ratkottavia haasteita ovat esimerkiksi toimivan uutisotsikko-botin rakentaminen ja mainonnan personointi digimaailmassa. Lisäksi osallistujat pääsevät myös työskentelemään aidon robotin kanssa ja kehittämään sen toimintaa”, Leppälä kertoo.

Aalto-yliopisto on yksi Junctionin kumppaneista ja haastaa Dipoliin saapuvat hakkerit yhdessä VTT:n, Tampereen yliopiston ja Tampereen teknillisen yliopiston kanssa. Joukkueet pääsevät luomaan matkustajille interaktiiivista ja viihdyttävää sisältöä aidosta, reaaliaikaisesta ja varastoidusta datasta, jota Helsingin seudun liikenteen sähköbussit keräävät.

“Junctionista tekee erityisen se, että tapahtuman aikana osallistujat, sijoittajat ja partnerit tapaavat toisiaan erilaisten matchmaking-työkalujen avulla. Junction on kotimaisille yrityksille uniikki paikka rekrytoida todella kovia teknologiaosaajia. Osallistujille tapahtuma on taas tilaisuus uuteen työpaikkaan tai oman projektin kehittämiseen sijoittajien neuvojen avulla”, Leppälä kuvailee.

Lisätietoja:

Anna Brchisky

[email protected]

puh. 041 545 8441

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Nainen lukemassa tabletilla
Opinnot Julkaistu:

Aalto EE julkaisee Alex-oppimisalustan: Uusi alusta muuttaa elämänlaajuista oppimista

Aalto University Executive Education (Aalto EE) lanseeraa kesäkuussa Alex-oppimisalustan, joka on suunniteltu elämänlaajuiseen oppimiseen ja jatkuvaan ammatilliseen kehittymiseen. Alex tarjoaa yksilöllisiä oppimispolkuja, pieniä osaamiskokonaisuuksia ja ammatillisen kehittymisen ohjelmia, jotka sovittavat taidot yhteen alan tarpeiden kanssa. Alusta, joka kehittyy jatkuvasti uusilla ominaisuuksilla, kuten mobiilisovelluksella ja tekoälyn integroinnilla, asettaa uuden standardin ammatilliselle kehittymiselle Suomessa.
Yhdeksän suurta jäälohkaretta muodostivat taideinstallaation Kansalaistorilla Helsingissä 2021
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Aalto ARTS -kesäkoulu tutkii veden merkitystä taiteen linssien läpi

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun kesäkoulun teema on tänä vuonna vesi, jonka merkitystä käsitellään monialaisesti taiteen, elokuvan ja digitaalisuuden näkökulmista.
4G-5G-antenneja kampuksella
Kampus Julkaistu:

Valkohattuhakkerit pistävät taitonsa testiin Hack the Networks -tapahtumassa Otaniemessä

Aalto-yliopisto tarjoaa tapahtumaan harvinaislaatuisen 5G-testiverkon ja on mukana järjestämässä yhtä haastetta.
tekoälyohjelma käynnistyy
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutkimus paljastaa ihmisten sokean luottamuksen tekoälyyn

Pelkkä usko tekoälyn apuun saa ihmiset suoriutumaan tehtävistä paremmin. Vaikutus ei katoa edes silloin, kun kuvitteellisen tekoälyn kerrotaan heikentävän suoritusta.