Uutiset

Liiketaloustiede ja meritekniikka nousivat 20 parhaan joukkoon maailmassa

Tuore yliopistojen ShanghaiRanking-vertailu sijoitti kaikkiaan kahdeksan alaa sadan parhaan joukkoon maailmassa.
Number 17 highlighted as infographics

Aalto-yliopisto saavutti jälleen erinomaisia sijoituksia maailman yliopistoja vertailevan arvostetun ShanghaiRankingin alakohtaisissa listauksissa. Yhteensä kahdeksan Aallon tutkimusalaa ylsi sadan parhaan yliopiston joukkoon maailmassa. 

Liiketaloustiede nousi upeasti sijalle 17 maailmassa, viime vuonna sijoitus oli 24. Myös meritekniikka jatkoi nousuaan ja oli sijalla 19, viime vuoden sijoitus oli 21. Tekstiilitiede ja -tekniikka nousi uutena alueena sijalle 41, ja kirjastotiede ja informaatiotutkimus oli sijalla 49 (viime vuonna 46).

Sadan parhaan joukkoon maailmassa mahtui lisäksi neljä Aalto-yliopiston tutkimusalaa. Johtaminen ja tietoliikennetekniikka sijoittuivat välille 51–75 ja sähkötekniikka sekä kaivos- ja mineraalitekniikka välille 76–100.

Parhaiten maailman yliopistoista pärjäsi yhdysvaltalainen Harvard, joka nappasi ykköspaikan 11 alalla. 

ShanghaiRankingin alakohtaiset vertailut perustuvat yliopistojen tieteellisten julkaisujen ja niiden keräämien viittausten alakohtaiseen analyysiin sekä yliopiston henkilöstölle myönnettyihin kansainvälisiin palkintoihin. Tänä vuonna 1 900 yliopiston vertailussa oli mukana kaikkiaan 55 alaa. Aalto-yliopistolle tärkeät design- ja taidealat eivät olleet mukana vertailussa.

Lue lisää:

ShanghaiRanking - Global Ranking of Academic Subjects 2023

Rankingit

Aalto-yliopisto on saavuttanut vahvoja sijoituksia kansainvälisillä yliopistoja vertailevilla ranking-listoilla. Paras alakohtainen sijoituksemme on 8. sija maailmassa taiteen ja muotoilun alalla, ja olemme sadan parhaan joukossa myös monilla muilla aloilla eri rankingien mukaan. Tältä sivulta löydät tietoa sijoittumisestamme tunnetuimmissa yliopistorankingeissä.

Lue lisää vertailuista
Aalto University students enjoying sunny weather
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Neljä iloista henkilöä juo kahvia ulkona ja heiluttaa kameralle.j
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Kahvia kiltahuoneella ja chattia Telegramissa – Pienet teot voivat auttaa psykologisesti turvallisen ilmapiirin luomisessa

Psykologisen turvallisuuden luominen ei ole pelkästään hyödyllistä – se on elintärkeää.
palkalaskija
Yliopisto Julkaistu:

Nokian Renkaat lahjoittaa 200 000 euroa Kauppakorkeakoululle

Lahjoitus on kohdennettu käytettäväksi Nokian Renkaiden ja Jukka Moision stipendeinä ulkomaisiin vaihto-ohjelmiin lähteville maisteriopiskelijoille.
Liituraitapukuinen mies seisoo betoniseinän edessä kädet taskuissa
Yliopisto Julkaistu:

Vesa Kemppainen: ”Työelämässä tärkeä ominaisuus on mielenkiinto uusia asioita kohtaan”

Alumnitarina: Fiskars Groupin Art Director Vesa Kemppainen pitää tärkeänä työelämätaitona luovuutta ja kykyä luovaan päätöksentekoon.
Mikkelin IB-ohjelma 35 vuotta
Yliopisto Julkaistu:

Mikkelin kampuksen alumnit juhlistivat International Business -ohjelman 35-vuotista olemassaoloa

Yli 200 BBA-/BScBA-ohjelman alumnia saapui juhliin Kauppakorkeakoululle Otaniemeen.