Uutiset

Pohjoismaisen järjestelmän ytimessä

Pohjoismainen ilmainen koulutusjärjestelmä takaa sen, että opiskelijoiden opintoja ohjaavat henkilökohtaiset kiinnostuksen kohteet, eivät pelkästään ”turvalliset” ammatilliset valinnat. Tämä on luovuuden kannalta erityisen hyvä asia, sanoo Henri Weijo.
Henri Weijo Aalto
Henri Weijo

Opetan luovuutta markkinoinnin opiskelijoille, ja myös oma tutkimukseni keskittyy luovuuteen. Pohdin työssäni päivittäin sitä, mitä luovuus on ja miten se voisi hyödyttää sekä yksilöitä että yhteiskuntaa kokonaisuutena.

Se, että Aalto-yliopisto sijaitsee yhdessä tasa-arvoisista Pohjoismaista, antaa luovuudelle jo tietyt sen tarvitsemat edellytykset. Yhdenvertaisuus, toisin kuin hierarkkinen järjestys, luo hedelmällisen pohjan luovalle yhteistyölle.

Luovuuden opettaminen on ollut uskomattoman palkitsevaa – luultavasti palkitsevampaa kuin mikään muu kauppakorkeassa opettamani aihe."

Henri Weijo, apulaisprofessori

Monialaisessa yliopistossa, jossa kaikki tieteenalat toimivat (viimeinkin!) rinnakkain, luoville kohtaamisille on arjessa monia mahdollisuuksia. Pohjoismainen ilmainen koulutusjärjestelmä takaa myös sen, että opiskelijoiden opintoja ohjaavat henkilökohtaiset kiinnostuksen kohteet, eivät pelkästään ”turvalliset” ammatilliset valinnat. Tämä on luovuuden kannalta erityisen hyvä asia.

Meidän on kuitenkin pystyttävä hallitsemaan myös pohjoismaisen yhdenvertaisuuden kääntöpuolta, pyrkimystä yhdenmukaisuuteen. Radikaali luovuus keikuttaa venettä, mikä voi johtaa siihen, että luovuutta halutaan kahlita yksimielisyyden säilyttämisen turvaamiseksi.

Henri Weijo
Apulaisprofessori
Kauppakorkeakoulu 

Unfolded

Unfolded -lehti esittelee luovuuteen ja vastuullisiin muutoksiin liittyviä monialaisia hankkeita, kokeiluja ja ajattelumalleja.

Read more
Unfolded_logo

Radikaali luovuus

Rakennamme vahvan, luovan yhteisön tukemaan uutta ajattelua.

Lue lisää
Radical creativity illustration: Anna Muchenikova
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Professor Riikka Puurunen, Professor Patrick Rinke and IT Application Owner Lara Ejtehadian holding sunflowers and diplomas
Palkinnot ja tunnustukset, Kampus, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aallon avoimen tieteen palkintojuhla toi aaltolaisia yhteen keskustelemaan avoimesta tieteestä

Viime viikolla kokoonnuimme A Gridiin juhlimaan Aallon avoimen tieteen palkinnon 2023 saajia ja keskustelemaan avoimesta tieteestä aaltolaisten kanssa.
Three female students studying
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Hae siemenrahoitusta Aallon, KU Leuvenin ja Helsingin yliopiston yhteisille tutkimusprojekteille

Aalto-yliopisto, KU Leuven (Belgia) ja Helsingin yliopisto avaavat tutkimusyhteistyön käynnistämistä tukevan siemenrahoitushaun. Rahoitushaku on käynnissä 10. syyskuuta 2024 asti.
White A! logo standing on the ground with A-bloc and Väre in the background.
Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:
Nainen lukemassa tabletilla
Opinnot Julkaistu:

Aalto EE julkaisee Alex-oppimisalustan: Uusi alusta muuttaa elämänlaajuista oppimista

Aalto University Executive Education (Aalto EE) lanseeraa kesäkuussa ensimmäisen version Alex-oppimisalustasta, joka on suunniteltu elämänlaajuiseen oppimiseen ja jatkuvaan ammatilliseen kehittymiseen. Alex tarjoaa yksilöllisiä oppimispolkuja, pieniä osaamiskokonaisuuksia ja ammatillisen kehittymisen ohjelmia, jotka sovittavat taidot yhteen alan tarpeiden kanssa. Alusta, joka kehittyy jatkuvasti uusilla ominaisuuksilla, kuten mobiilisovelluksella ja tekoälyn integroinnilla, asettaa uuden standardin ammatilliselle kehittymiselle Suomessa.