Uutiset

TkT Mari Lundström materiaalitekniikan Assistant Professor -tehtävään

Dekaani Janne Laine on nimittänyt TkT Mari Lundströmin Aalto-yliopiston urajärjestelmän mukaiseen neljän vuoden määräaikaiseen Assistant Professor (2.kausi) -tehtävään 1.12.2017 alkaen.
Lundström Mari Professori akkujen kiertotalous

Professori Mari Lundströmin tutkimusryhmä Kemian tekniikan ja metallurgian laitoksella etsii sekundäärisistä raaka-aineista metalleja ja kehittää menetelmiä ja prosesseja, joilla metallit saataisiin paremmin talteen ja kierrätykseen. Tutkimusta motivoi pyrkimys kestävään kehitykseen.

”Tuotteet esimerkiksi elektronisissa ja energiasovelluksissa ovat entistä monimutkaisempia. Jotta metallien riittävyys voidaan taata, täytyy kehittää uusia metallien kierrätys- ja talteenottoteknologioita", professori Lundström sanoo. "Hydrometallurgia on välttämätön työkalu, joka mahdollistaa selektiivisen metallien talteenoton kompleksisista kierrätysraaka-aineista”, hän jatkaa.

Professori Lundströmin tutkimusryhmän työ on suureksi osaksi kokeellista toimintaa ja mallinnusta, sisältäen paljon esimerkiksi sähkökemiallisia kokeita, liuotuskokeita, analyyseja ja prosessimallinnusta, mutta myös metallurgisen tiedon mallinnusta.

Mari Lundström aloitti professorin tehtävässä Aalto-yliopistossa helmikuussa 2015. Sitä ennen hän työskenteli useita vuosia teollisuudessa Outotecin palveluksessa.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Tutkijoita Dipolin edustalla lumisessa maisemassa Otaniemessä
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Immersiiviset laajennetun todellisuuden kokemukset apuna aineettoman kulttuuriperinnön säilyttämisessä

Aalto-yliopiston taiteen ja median laitos koordinoi Euroopan-laajuista hanketta, jonka tavoitteena on paitsi tallentaa aineetonta kulttuuriperintöä myös hyödyntää sitä yhteiskunnallisten haasteiden ratkaisemisessa. Apuna ovat immersiiviset laajennetun todellisuuden (XR) ympäristöt.
In leaf-like bubbles, different icons refering to e.g. books, gardening, and bicycling
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Löydä tohtorinkoulutuksemme yhteisö Aalto Socialissa

Seuraa ja osallistu keskusteluun tohtorinkoulutuksesta Aalto Socialissa.
Ville Miikkulainen
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutustu meihin: Apulaisprofessori Ville Miikkulainen

Ville Miikkulainen siirtyy professoriksi Aalto-yliopiston yliopistonlehtorin tehtävästä.
Havainnekuva puisesta lavarakenteesta torimaisemassa
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Wood Programin 30-vuotisjuhlaprojekti nousee Kuhmon torille

Aalto-yliopiston puuarkkitehtuuriin erikoistuvat opiskelijat toteuttavat joka vuosi Wood Program -projektin. Opintokokonaisuuden 30-vuotisjuhlavuonna yhteistyökumppanina toimii Kuhmon kaupunki. Toteuttava kohde on Kuhmon torille nouseva torilava.