Uutiset

Uusi Osaamisen Aalloilla -podcast avaa vieraidensa tärkeimmät oivallukset ja opit elämän varrelta

Aalto-yliopiston uudessa Osaamisen Aalloilla -podcastissa eri aloilta tunnetut vieraat jakavat kokemuksiaan oivalluksista ja tärkeimmistä opeista elämänsä käännekohdissa. Ensimmäisessä jaksossa on vieraana kuuluttajana ja puhujana työskentelevä triathlonisti Robson Lindberg.
Kaksi ihmistä istuu nojatuoleissa vastakkain ja keskustelee puhuen mikrofoneihin. Käynnissä on podcast-nauhoitus.

Podcastin ensimmäisen tuotantokauden vieraina kuullaan muun muassa kuuluttajana ja puhujana työskentelevää triathlonistia Robson Lindbergiä, Vaarnii-huonekaluyrityksen perustajaa Antti Hirvosta sekä Pääomasijoittajien toimitusjohtajaa Anne Horttanaista. Yhdessä podcastin juontajan, Aalto-yliopiston elämänlaajuisen oppimisen liiketoimintajohtaja Laura Sivulan kanssa vieraat pohtivat muun muassa miten he voivat omalla uteliaisuudellaan kehittää osaamistaan ja pysyä mukana muutoksissa sekä mitä he haluaisivat seuraavaksi oppia.

Ensimmäinen tuotantokausi käsittää yhteensä kuusi jaksoa, joista kolme ensimmäistä on nyt julkaistu suosituimmilla podcast-alustoilla sekä Youtubessa. Lisää jaksoja on luvassa vielä tämän vuoden puolella.

Kun sä opit pieniä asioita tai kun teet pieniä asioita joka päivä, sit yhtäkkii katot taaksepäin ja huomaat miten jättiharppauksen sä oot tehny.

Robson Lindberg

Pilottijakson vieraana on intohimoinen triathlonisti, puhuja, kuuluttaja sekä ”maailman paras aivovammapotilas” Robson Lindberg.

Jaksossa Laura Sivula keskustelee Robsonin kanssa henkisestä voimasta, intohimosta ja elämän haasteista. Robson jakaa henkilökohtaisen tarinansa häntä kohdanneesta onnettomuudesta ja siitä, mitä fyysiset vammat ovat opettaneet hänelle mielen voimasta ja resilienssistä. Hän korostaa tekemisen ja toiminnan merkitystä sekä virheistä oppimisen tärkeyttä.

Laura ja Robson pohtivat myös nykyelämän haasteita, kuten informaatiotulvaa ja jatkuvaa uuden oppimisen tarvetta.

Kuuntele koko jakso Aallon Spotify-tililtä!

Lue lisää Aallon elämänlaajuisesta oppimisesta

Osaamisen Aalloilla yellow logo

Osaamisen Aalloilla -podcast

Osaamisen Aalloilla on Aalto-yliopiston elämänlaajuiseen oppimiseen liittyvä podcast.

Elämänlaajuinen oppiminen
Henkilö istuu merinäkoalan edessä kuulokkeet päässä ja selaa tablettia hymyillen

Elämänlaajuinen oppiminen

Aalto-yliopiston elämänlaajuisen oppimisen tarjonta auttaa sinua kehittämään osaamistasi alati muuttuvassa ympäristössä.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Neljä iloista henkilöä juo kahvia ulkona ja heiluttaa kameralle.j
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Kahvia kiltahuoneella ja chattia Telegramissa – Pienet teot voivat auttaa psykologisesti turvallisen ilmapiirin luomisessa

Psykologisen turvallisuuden luominen ei ole pelkästään hyödyllistä – se on elintärkeää.
palkalaskija
Yliopisto Julkaistu:

Nokian Renkaat lahjoittaa 200 000 euroa Kauppakorkeakoululle

Lahjoitus on kohdennettu käytettäväksi Nokian Renkaiden ja Jukka Moision stipendeinä ulkomaisiin vaihto-ohjelmiin lähteville maisteriopiskelijoille.
Two students watching measurements from a computer
Opinnot Julkaistu:

Health Technology Engineering -ohjelma antaa valmiudet kehittää innovatiivisia teknisiä ratkaisuja terveyteen liittyviin ongelmiin

Uudessa maisteriohjelmassa yhdistyvät tekninen osaaminen ja käytännön ymmärrys terveyteen liittyvissä kysymyksissä.
Liituraitapukuinen mies seisoo betoniseinän edessä kädet taskuissa
Yliopisto Julkaistu:

Vesa Kemppainen: ”Työelämässä tärkeä ominaisuus on mielenkiinto uusia asioita kohtaan”

Alumnitarina: Fiskars Groupin Art Director Vesa Kemppainen pitää tärkeänä työelämätaitona luovuutta ja kykyä luovaan päätöksentekoon. Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun alumnilla on tapana sanoa uusille asioille mieluummin kyllä kuin ei.