Uutiset

Yliopisto selvittää valmistuneiden urapolkua

Tulokset auttavat kehittämään opetusta ja vaikuttavat myös rahoitukseen. Nyt pyydämme mukaan vuoden 2014 maistereita ja vuoden 2016 tohtoreita.
Kaksi mies- ja yksi naisopiskelija seisoo Väre-rakennuksen edessä. Miehillä on polkupyörät.

Yliopistot seuraavat tarkasti, kuinka opetus ja tutkinto vastaavat työelämässä vastaan tulevia muuttuvia osaamistarpeita. Kaikkien Suomen yliopistojen ura- ja rekrytointipalvelujen muodostama Aarresaari-verkosto toteuttaa vuosittain kyselyn maisterille ja tohtoreille. Pyynnön osallistua tämän vuoden kyselyyn saavat yliopistoista vuonna 2014 maisteriksi ja vuonna 2016 tohtoriksi valmistuneet.

Aalto-yliopiston vararehtori Petri Suomala kutsuu kaikkia näinä vuosina valmistuneita vastaamaan: ”Toivomme, että innostutte runsaslukuisina mukaan. Saamme teiltä arvokasta ja ajankohtaista tietoa, joka auttaa meitä suunnittelemaan parasta opetusta myös seuraaville opiskelijapolville.”

Aalto-yliopisto hyötyy runsaslukuisista vastauksista myös rahallisesti, sillä maisterien osalta vastaukset ovat yksi peruste opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämälle rahoitukselle.

Maisterit kokevat työnantajan arvostavan tutkintoa

Vuonna 2018 vastaavaan kyselyyn vastanneista maistereista 87 % oli tyytyväisiä tutkintoonsa työuran kannalta. 85 % pystyy hyödyntämään oppimiaan tietoja ja taitoja hyvin nykyisessä työssään ja 90 % suosittelisi koulutustaan muille. Peräti 93 % Aalto-yliopistosta valmistuneista maistereista oli samaa mieltä väittämän ”työnantajat arvostavat tutkintoa” kanssa.

Tulosten perusteella Aalto-yliopistosta valmistuneet painottivat tärkeimmiksi työssä tarvittaviksi ja yliopistossa kehittyneiksi taidoiksi kyvyn oppia ja omaksua uutta, itseohjautuvuuden, ongelmanratkaisutaidot sekä yhteistyötaidot.

Yhdeksän tohtoria kymmenestä tyytyväisiä tutkintoonsa työuran kannalta

Vuonna 2015 valmistuneista tohtoreista yli puolet oli työssä yrityksessä, viidennes yliopistossa, ja alle kymmenes työskenteli yrittäjänä tai freelancerina. 66 % vastaajista kokee työtehtäviensä muuttuneen vaativammiksi ja mielenkiintoisemmiksi tutkinnon suorittamisen jälkeen. 89 % heistä oli tyytyväisiä tutkintoonsa työuran kannalta.

Aalto-yliopisto lähettää uraseurantakyselyn sähköpostilla, tekstiviestillä tai postitse kaikille vuoden 2014 maistereille ja vuoden 2016 tohtoreille. Kyselyyn voi vastata 30.11. saakka.

Lue lisää:

Maisterien sijoittuminen työelämäänTohtorien sijoittuminen työelämään

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Catwalkilla kävelevä malli esittelee muotisuunnittelijan luomaa asua, katsojat istuvat katsomassa näytöstä
Palkinnot ja tunnustukset, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Näytös24 oli luovuuden ja persoonallisuuden juhlaa

Aalto-yliopiston vuosittaisessa muotinäytöksessä jaettiin kaikkiaan seitsemän palkintoa muodin opiskelijoiden mallistoille ja projekteille. Palkintoperusteluissa korostuivat etenkin innovatiivisuus, korkea tekninen taso ja kestävyysarvot.
Noora Hautamäki
Opinnot Julkaistu:

Noora Hautamäki oli opiskelijavaihdossa Meksikossa ja kannustaa kaikkia lähtemään vaihtoon

Noora Hautamäki vietti puoli vuotta vaihdossa Meksikon Monterreyssa. Vaihtoaikansa jälkeen hän toimi vuoden Aallon vaihtoneuvojana ja toimii edelleen vapaaehtoisena vaihtojärjestössä, jonka kautta oli lukiovaihdossa.
Kuvassa näkyvät opiskelijat Anna Tran, Osama Nasir Iqbal ja Lana St t. James-Kautny Aalto-luentosalissa.
Opinnot Julkaistu:

Elämän tärkeät päätökset haltuun taloustaitojen avulla

Uusi Personal Finance -kurssi yhdistää viimeisintä tutkimustietoa käytännön esimerkkeihin, opettaa jokapäiväisessä elämässä tarvittavia taloustaitoja – ja auttaa toteuttamaan unelmia.
Viima-rakennuksen pääsisäänkäynti
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Viima - Puumiehenkuja 5 sai seikkailuun kutsuvan nimen

Rakennuksen pääkäyttäjät pohtivat uutta nimeä yhdessä.