Jag har genomfört studier i det andra inhemska språket någon annanstans, hur får jag dem tillgodoräknade?
Om du har genomfört studier i det andra inhemska språket någon annanstans ska du lämna in ett studieutdrag över prestationen som bilaga till ansökningsblanketten när du ansöker om rätt att genomföra examensstudier.
Jag har studerat på finska/svenska, räcker det för att att påvisa mina språkkunskaper?
Det räcker inte att du har gått i grundskolan eller gymnasiet på finska/svenska eller har avlagt en yrkesexamen på något av språken, utan du måste i så fall också ha ett godkänt vitsord i finska/svenska som modersmål på ditt slutbetyg.
https://www.aalto.fi/fi/opiskelu-aallossa/kielitaitovaatimukset-suomen-tai-ruotsin-kielen-taidon-osoittaminen
https://www.aalto.fi/sv/studera-vid-aalto/sprakkrav-intyg-over-kunskap-i-svenska-eller-finska
Måste jag få minst 3 i alla Tekniska universitetsledens kurser för att kunna bli antagen som examensstuderande?
Nej. Det räcker om det sammanlagda medeltalet för alla dina universitetsledsstudier är minst 3. Obs: ett undantag till detta är ansökningsalternativet Datateknik, där medeltalet måste vara minst 3,8.
Vilka studier ska du börja med?
Du bör börja dina studier i matematik. I synnerhet behöver du färdigheterna i kursen Differential- och integralkalkyl 1 på många andra kurser.
Vissa kurser har samma namn och jag vet inte vilken jag skulle ta?
Det finns flera studier med samma innehåll. Till exempel betyder Matrisräkning MS-A000X att alla Matrisräkning-kurser som börjar med MS-A000 är giltiga. X står för alla tecken.
Var kan jag få stöd för mina studier?
Hjälp med räkneövningar får du i räknestugorna. Den bästa hjälpen får du av Tekniska universitetsledens tutorer och av andra universitetsledsstuderande som kan ge dig kamratstöd för studier och lärande. Du får också hjälp av Öppna universitetets personal och kursernas undervisningspersonal.
Hur tar jag kontakt med de andra universitetsledsstuderandena och med tutorerna?
Tekniska universitetsledens studerande och tutorer har en gemensam Telegram-grupp där man kan diskutera, be om råd, dela erfarenheter och komma överens om gemensamma studier med andra som deltar i leden. Du får en länk till Telegram-gruppen ett par dagar efter att du har anmält dig som studerande vid Tekniska universitetsleden.