Information Systems Science
Vår forskning berör hur ICT tas i bruk, används av och påverkar konsumenter och samhället i stort. Vi närmar oss frågorna genom ett multidisciplinärt angreppssätt och applicerar teorier från en mängd olika discipliner, bland andra förvaltning, organisationsvetenskaper, marknadsföring och ekonomiska vetenskaper. Både kvantitativa och kvalitativa metoder används och trianguleras ofta. Vi uppmuntrar till forskningsteam och projekt. De flesta projekt har både nationella och internationella partners och våra forskningsresultat riktar sig till akademiska tidskrifter av högsta rang.
Aktuella forskningsämnen
Forskningen inriktar sig främst på användar- och affärsaspekterna av självkörande fordon. Att förstå användarna är nyckeln till att konstruera hållbara affärsmodeller som drar nytta av dessa teknologier.
En forskningshelhet som består av enkäter och tester vars syfte är att förstå spelupplevelserna i först och främst mobilspelens värld. De här undersökningarna gynnar företag, som gör mobilspel i planerandet av spel och affärsmodeller.
Forskningen, som baserar sig på Big data, har som målsättning att klargöra hur mobilteknologi påverkar användarnas vanor och beteende när det gäller att skriva recensioner.
Drar nytta av avancerad textutvinning och visualiseringsverktyg för att bedriva litteraturutvärdering i stor skala. Ämnena som undersöks sträcker sig från systemvetenskapens kärnämnen till nära besläktade forskningsfält såsom digital humaniora.
Avslutade och pågående forskningsprojekt
ManETEI sammanförde de ledande europeiska handelshögskolorna, forskningsinstituten, och en varierad grupp av industriella partners från olika industrier, sektorer, teknologier och länder för att skapa en rigorös forskningsagenda med fokus på det mångfacetterade fenomenet som är att hantera nya teknologier för maximalt ekonomiskt och socialt inflytande.
SWITCH-projektet går ut på att empiriskt studera konsumenters beteendeväxling när det gäller mobiltelefoner och mobila plattformer
Creative Use-projektet klargör hur ICT är till nytta på nya sätt i problemlösning i databaserat arbete i såväl individuella som kooperativa sammanhang.
ENACT-projektet studerade empiriskt hur ERP-system utvecklades. Till forskningen hörde observationen av kommunikation och informationsutbyte mellan identifierade ERP-operatörer.
Matti Rossi
Professor
Timo Saarinen
Professor, Associate Dean
Virpi Tuunainen
Professor
Esko Penttinen
Professor of Practice
Yong Liu
Assistant Professor
Riitta Hekkala
Assistant Professor
Johanna Bragge
Senior University Lecturer
Henri Tirri
Executive in Residence
Kalle Lyytinen
Visiting Distinguished Professor
Hannu Kivijärvi
Professor (Emeritus)
Niina Mallat
Postdoctoral Researcher
Negin Banaeianjahromi
Project Assistant
Sanna Tiilikainen
Postdoctoral Researcher
Maryam Roshan
PostDoctoral Researcher
Elena Mazurova
Doctoral Candidate
Yong Ding
Doctoral Candidate
Yanging Lin
Doctoral Candidate
Venkata Marella
Doctoral Candidate
Wenjie Fan
Doctoral Candidate