Nyheter

Aalto-universitetet håller sin första plats i Finland i QS universitetsrankningen 

Aalto-universitetet har fortsatt framgång i den internationella QS världsuniversitetsrankningen och håller sin plats som bästa universitet i Finland. Globalt rankades universitetet den här gången på 113:e plats. 
Aalto-yliopisto valittiin Suomen parhaaksi yliopistoksi QS-vertailussa.

Aalto-universitetet har fortsatt framgång i den internationella QS världsuniversitetsrankningen och håller sin plats som bästa universitet i Finland. Globalt rankades universitetet den här gången på 113:e plats. Förra året placerade sig Aalto på 109:e plats globalt och första plats i Finland.   

QS-rankningen utvärderar universiteten som en helhet med hjälp av nio indikatorer som var och en har lite olika vikt. Universiteten bedöms utifrån forskningsreferenser, akademiskt anseende, arbetsgivarimage, andelen internationell akademisk personal, anställbarhet för utexaminerade, hållbarhet, internationella forskningsnätverk, relationstalet student–lärare och det relativa antalet internationella studenter.

Aalto-universitetet klarade sig bäst inom de delområden som mäter anställningsbarhet för utexaminerade (52:a internationellt) och hållbarhet (53:e). Inom fem områden rankades Aalto-universitetet som nummer ett i Finland.  

Till QS-rankningslistan kvalificerar sig de 1 500 bästa universiteten i världen, och också i år intar det amerikanska MIT-universitetet första plats. Beroende på hur man räknar finns det uppskattningsvis mellan 17 000 och 22 000 universitet i världen.  

QS (Quacquarelli Symonds) hör till de viktigaste universitetsrankningarna. Förutom allmänna rankningar tar QS fram disciplinspecifika och regionala rankningar. För Aalto-universitet är de disciplin- och ämnesspecifika rankningarna mer relevanta än de allmänna, eftersom universitetet är specialiserat på teknik, ekonomi och konst.  

Läs mer:
QS-rankningens webbplats (topuniversities.com)
Rankningar (aalto.fi)
 

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:

Läs fler nyheter

Kaksi mieshenkilöä juhlapuvuissa kiltalippujen edessä
Pris och utmärkelser, Universitetet Publicerat:

68 doktorer och fem hedersdoktorer – se bilderna från doktorspromotionen vid de tekniska högskolorna

Doktorspromotionen vid de tekniska högskolorna för 2024 ordnades fredagen den 14 juni i Dipoli.
Aalto Space mockup ravintolatarjonnasta
Campus, Universitetet Publicerat:

Restaurangtjänster till Aalto Space - testa och vinn!

Testa om du kan hitta campusets restauranger i Aalto Space-appen och vinn sommarpriser.
Tredelad bild: gul blomma och texten Marsio till vänster, bild av Aino-Marsio-Aalto i mitten, Aalto-logotypen till höger
Campus, Universitetet Publicerat:

Marsio, Aalto-universitetets nya mötesplats för alla, slår upp dörrarna i september

Öppningsutställningarna kring temat Vi gör det omöjliga möjligt presenterar Aalto-gemenskapens lösningar för att skapa en hållbar framtid.
Poikkeustilanne-kuvitus
Campus, Undantagssituationer, Universitetet Publicerat:

Förändringar under sommaren på Aalto-universitetets metrostation

Aalto-universitetets metrostations renoveringsarbete kommer att stänga ingångar under sommaren 2024.