Nyheter

Ett rekordantal ansökningar till magisterprogram

Mer än 12 000 ansökningar från 117 olika länder till Aalto-universitetets magisterprogram.
Two women reading in the library
Foto: Aalto-universitetet / Unto Rautio.

Ansökningstiden till Aalto-universitetets magisterprogram gick ut 2.1.2023. Aalto fick sammanlagt 12 197 ansökningar, varav 8 446 var till området för teknik, 2 247 till området för konst och 1 504 till ekonomi. Det totala antalet ansökningar steg med 44 % jämfört med fjolåret. Antalet sökande var 7 965.

”Vi är glada att se ett så här stort intresse för Aalto-universitetet. Ett varmt tack till alla sökande! Det verkar som att arbetet som gjorts i Finland för att locka internationella experter och Aaltos arbete for att utveckla utbildning och forskning börjar synas”, säger Aalto-universitetets vicerektor Petri Suomala

Inom området för teknik var de två mest populära ansökningsalternativen computer science och machine learning, data science and artificial intelligence. Inom området för teknik var de två mest populära ansökningsalternativen collaborative and industrial design och creative sustainability. Inom ekonomi var de populäraste ansökningsalternativen business analytics och yritysjuridiikka (magisterprogrammet i företagsjuridik, ordnas på finska). Den största ökningen i antalet ansökningar skedde inom utbildningsprogrammet i biomass refining, som fick 114 % fler ansökningar än i fjol. 

I år fick Aalto ansökningar från 117 olika länder. Mest internationella ansökningar kom från Pakistan och Kina. 79 % av de sökande var internationella sökande som har avlagt kandidatexamen eller motsvarande examen utanför Finland. I fjol var motsvarande andel internationella sökande 73 %. 

Ansökan som nyligen gick ut gällde Aalto-universitetets tvååriga magisterprogram som inleds hösten 2023. Sammanlagt 71 magisterprogram var del av ansökan. Ansökningsantalen i denna artikel inkluderar inte de studerande som övergår till magisterskedet från Aalto-universitetets egna kandidatprogram. Resultaten från magisterantagningen offentliggörs tidigast 29.3.2023. 

Ansökningstiden för de engelskspråkiga kandidatprogrammen är 4–18.1.2023 och ansökningstiden för de finsk- och svenskspråkiga kandidatprogrammen är 15–30.3.2023. 

Läs mer: 

Ansökan till kandidatutbildningar Studera vid Aalto

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:

Läs fler nyheter

Kaksi opiskelijaa Aalto-yliopiston kampuksella.
Studier Publicerat:

Aalto-universitetet antog 2 027 nya studerande

Sammanlagt sökte 13 500 sökande till Aalto i vårens andra gemensamma ansökan
campus på hösten
Studier Publicerat:

Öppna universitetets höststudier 2024 har publicerats

Anmälan till höstens kurser startar tidigast i augusti.
Studentguide nyhet, illustrering
Studier Publicerat:

Blivande magister – ge respons på studierna och var med och påverka!

Svara på enkäten för utexaminerade magistrar och påverka utvecklingen av studierna inom ditt område.
Tulevaisuuden uran pohtimisessa käytetään luovuutta.
Studier Publicerat:

Kurs i karriärdesign ger dig möjlighet att sakta ner och lära känna dig själv

Career Design Lab stöder studenternas övergång till arbetslivet. Nyckeln till en hållbar framtid i arbetslivet är ett fördomsfritt och kreativt förhållningssätt till karriärdesign.