Nyheter

Ett rekordantal sökande till Aalto-universitetets magisterprogram

Aalto fick ansökningar från representanter för 132 olika nationaliteter.
Student sitting in the Learning Centre reading room.
Foto: Aalto-universitetet / Aleksi Poutanen.

Aalto-universitetet tog emot 17 632 ansökningar i ansökan till magisterprogram som gick ut 2.1.2024. Det totala antalet sökande var 11 390. Den största andelen ansökningar, 12 021, var till utbildningsprogram inom området för teknik. Programmen inom området för konst fick 3 651 ansökningar och området för ekonomi 1 960. Jämfört med magisteransökan i fjol ökade antalet ansökningar med 46 %. 

87 % av de sökande var internationella studerande med annat än finländskt medborgarskap. Sammanlagt fick Aalto ansökningar från representanter för 132 olika nationaliteter. 

Inom teknik var de populäraste ansökningsalternativet denna ansökningsomgång Computer Science och Machine Learning, Data Science and Artificial Intelligence. Inom området för konst kom det mest ansökningar till Architecture och Collaborative and Industrial Design medan de populäraste områdena inom ekonomi var Business Analytics och Accounting. I år växte i synnerhet Speech and Language Technology vars ansökningsantal växte med 178 % jämfört med i fjol. 

Ansökan som gick ut i januari gällde Aalto-universitetets tvååriga magisterprogram som inleds hösten 2024. Talen i artikeln inkluderar inte studerande från Aalto-universitetets egna kandidatprogram som fortsätter direkt till magisterprogrammen. Resultaten från magisterantagningen offentliggörs tidigast 5.4.2024.  

Ansökningstiden för internationella gemensamma examensprogr/sv/ansokningsservice/internationella-program-som-leder-till-gemensam-examen  am skiljer sig från ansökningsförfarandet för de övriga magisterprogrammen. Nästa ansökan är till engelskspråkiga kandidatprogram och ordnas 3–17.1.2024. Ansökningstiden till de finsk- och svenskspråkiga kandidatprogrammen är /fi/elamanlaajuinen-oppiminen  13–27.3.2024.  

Läs mer: 

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:

Läs fler nyheter

Kaksi opiskelijaa Aalto-yliopiston kampuksella.
Studier Publicerat:

Aalto-universitetet antog 2 027 nya studerande

Sammanlagt sökte 13 500 sökande till Aalto i vårens andra gemensamma ansökan
campus på hösten
Studier Publicerat:

Öppna universitetets höststudier 2024 har publicerats

Anmälan till höstens kurser startar tidigast i augusti.
Studentguide nyhet, illustrering
Studier Publicerat:

Blivande magister – ge respons på studierna och var med och påverka!

Svara på enkäten för utexaminerade magistrar och påverka utvecklingen av studierna inom ditt område.
Tulevaisuuden uran pohtimisessa käytetään luovuutta.
Studier Publicerat:

Kurs i karriärdesign ger dig möjlighet att sakta ner och lära känna dig själv

Career Design Lab stöder studenternas övergång till arbetslivet. Nyckeln till en hållbar framtid i arbetslivet är ett fördomsfritt och kreativt förhållningssätt till karriärdesign.