Nyheter

Marsios dörrar öppnas den 26 augusti – invigningen firas i samband med inskriptionsceremonin

Campusets nya mötesplats bjuder in till besök. Kom som en av de första och ät lunch, besök Aalto-universitetets butik och ta del av offentlig konst från och med den 26 augusti. Den 6 september öppnas utställningar som presenterar forskning, och den 3 september firas invigningen av Marsio i samband med inskriptionsceremonin för läsåret.
Bild av Marsio-byggnaden i mitten av campus, Marsio-text på solros
Marsio är en för alla öppen mötesplats på Aalto-universitetets campus alldeles intill metrostationen och snabbspårvagnshållplatsen på adressen Otsvängen 2.

Marsio är en för alla öppen mötesplats på Aalto-universitetets campus alldeles intill metrostationen och snabbspårvagnshållplatsen på adressen Otsvängen 2. Ingången är mittemot huvudentrén vid Otsvägen 1, på andra sidan Högskoleplatsen. Stig in när som helst och upplev universitetets forskning och verksamhet via utställningar och evenemang, öppna föreläsningar, filmer, restaurang och shopping i Aalto-universitetets butik. 

Program för öppningsveckan

Måndag 26.8

  • Marsios dörrar öppnas för allmänheten. Öppettiderna är måndag–torsdag 8–21 och fredag 8–20. Den offentliga konsten i byggnadens bottenvåning och trapphus kan ses under öppettiderna. 
  • Restaurangen Middle of Otaniemi, eller MOO oss vänner emellan, serverar frukost från kl. 8 och lunch mellan kl. 11–14.  After work-tider på torsdagar fram till kl. 19 från och med början av september. Restaurangen informerar närmare om sin verksamhet under hösten. 
  • Aalto University Shop flyttar till Marsio och är öppen måndag–fredag kl. 9–17. 

Lördag 31.8

  • Marsios dörrar är öppna kl. 11.00–15.00 för att fira Esbodagen! Kom förbi restaurangen i områdets nyaste byggnad för en kopp kaffe och utforska utbudet i Aalto Shop. Under Esbodagen erbjuder vi även rundturer på campus (1,5 timmar) på finska och engelska. 

Läs mer om Esbodagens program i Otnäs

Måndag 2.9 

  • Utlåningstjänsten Takeout flyttar till Marsio och kan användas under byggnadens öppettider.  
  • Alla allmänna undervisningslokaler öppnas för undervisning från och med den 2 september (vissa planerade undervisningspiloter genomförs redan tidigare).

Tisdag 3.9 

  • Invigningen av Marsio firas i samband med Aalto Day One, där utdelningen och mottagningen av Aalto-priserna ordnas i Marsio från kl. 14.15. Se hela programmet för läsårets inskriptionsdag och anmäl dig
  • Utställningen “Makers of the Impossible” i nedre lobbyn öppnas för allmänheten. Utforska Finlands första satellit, revolutionen av hållbart mode och många andra av Aaltos forskningsgenombrott under de senaste 15 åren. Utställningen kan ses fram till slutet av år 2025. 
  • Produktions- och evenemangslokalerna i nedre våningen öppnas.

Fredag 6.9

  • Huvudutställningen för festivalen Designs for a Cooler Planet äger rum i Marsio i år. Evenemang och satellitutställningar hålls även runtom på Otnäs campus 6.9–3.10.2024.  Upptäck Aalto-gemenskapens kreativa experiment och prestationer som förändrar tänkandet och världen till att bli mer hållbar: förnybara material, cirkulär ekonomi, rymdteknologi och hållbar lyx. Festivalen är en del av evenemanget Helsinki Design Week. 
  • Under festivalen ordnas till exempel två gratisvisningar av dokumentärfilmen Radical Creatives, regisserad av Emilia Hernesniemi, samt guidade rundturer bland den offentliga konsten i Marsio. Bekanta dig med programmet för evenemanget och boka din plats för rundturerna (programmet bara på finska och på engelska).

Måndag 9.9

  • Lokaler avsedda för digitalisering av undervisningen öppnas: A pod, Podcast-studio, Ministudio och Self-service studio. Observera att undervisningsstudion öppnar först från och med den 30 september 2024.
     

Information om de guidade rundturerna i Marsio ges senare när verksamheten börjar etableras efter invigningen. 
 

Vi ber er vänligen ha tålamod och observera att det kan förekomma små förseningar i tidtabellerna. Det pågår fortfarande flytt, installations- och byggarbeten under invigningsveckan.

Vi ses i Marsio!


Kontaktpersoner och mer information (på finska/engelska)

 

Colorful hands on white background.

Events programme – Designs for a Cooler Planet 2024

Attend over thirty open seminars, talks, tours, film screenings and workshops.

Events
Aalto Shop items

Aalto University Shop (extern länk)

Aalto University Shop brings together all Aalto-branded goods, our Aalto ARTS Books publications and our student-designed goods into one space. A mix of cool hoodies, beautifully designed books and our students' gorgeous work including limited-edition prints, glassware and ceramics.

Linko

Aalto Studios

Aalto Studios vid Aalto-universitetet väver samman aktörerna i en kreativ ekonomi: designers, filmskapare, YouTubers, spelutvecklare, scenkonstnärer, utbildare, affärsänglar, den offentliga sektorn - med flera i såväl Finland, Skandinavien, Europa och världen runt.

Infrastrukturer för forskning och lärande
  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Läs fler nyheter

Kulkue tummiin pukeutuneita ihmisiä
Studier, Universitetet Publicerat:

Aalto-universitetet firade starten på det 15:e läsåret

Aalto-universitetets nya läsår inleddes den 3 september. I talen vid inskriptionsceremonin betonades kontakterna till det finländska arbetslivet och känslan av samhörighet.
Kuva wellbeing weekin logosta jossa keltaisia kuvioita
Studier, Universitetet Publicerat:

Anmälan är nu öppen för Aalto Wellbeing week 2024 evenemanga

Under veckan ordnas många olika tillställningar för att stödja ditt välbefinnande.
Studier, Universitetet Publicerat:

Vicerektor Petri Suomalas hälsning till de nya studerandena

Vicerektor Petri Suomala välkomnar nya studerande till Aaltogemenskapen.
Metsähovi 50 vuotta
Campus, Universitetet Publicerat:

Tähtitiistai-evenemangsserien tar astronomin nära allas vardag

Välkommen att lära dig om astronomi i Aalto-universitetets nya Marsio-byggnad, som öppnades hösten 2024! Aalto-universitetets Metsähovi Radioobservatorium firar sitt 50-årsjubileum i år. För att fira jubileet kommer en öppen föreläsningsserie "Tähtitiistait" att hållas i den nya Marsio-byggnaden hösten 2024. Tähtitiistait-evenemangsserien är en del av jubileumsprogrammet som syftar till att ta astronomin nära vardagen för var och en av oss.