Studentguide

Nyheter

Nätundervisning, kontaktundervisning eller flerformsundervisning? Aalto provanvänder ett nytt sätt att kategorisera kurser i Sisu

Aalto har inlett provanvändningen av nya undervisningstyper i Sisu: studier som erbjuds genom öppet universitetet och FITech-nätverket märks som antingen nät- eller kontaktundervisning. Provanvändningen inleds som en del av betalanseringen av Opin.fi-tjänsten. Målet är att utöka klassificeringen till hela kursutbudet under läroplanperioden som börjar 2026.

De nya undervisningstyper i Sisu är nätundervisning, kontaktundervisning, flerformsundervisning och distanstentamen. Provanvändningen gäller kurser som publiceras i betaversionen av Opin.fi tjänsten för kontinuerligt lärande, dvs. med kurser som erbjuds genom öppna universitetet och FITech-nätverket. Den mest synliga förändringen påverkar studiemomentets namn. Du kan därför märka nu och i framtiden att vissa kursnamn indikerar om det är nät-, kontakt- eller flerformsundervisning. Nätundervisning avser studier som slutföras online, kontaktundervisning avser studier som kräver närvaro på campus, och flerformsundervisning avser studier som använder både nät- och kontaktundervisning. 

Målet är att utöka klassificeringen till hela kursutbudet under läroplanperioden som börjar 2026 och underlätta upptäckbarheten av studier för alla studenter.

Betaversionen av Opin.fi har öppnats för inlärare 8.10.2024. Läs mer på aalto.fi (på finska och engelska). 

Ge respons på sidan

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:

Läs fler nyheter

Grupparställning
Studier Publicerat:

Stöd för välbefinnande i studierna, oktober 2024

Hej student! Aalto erbjuder självstudiematerial, vägledning och stöd för välbefinnande i studierna.
Studentguide nyhet, illustrering
Studier Publicerat:

Du kan nu lämna anonym respons om tillgänglighet i Sisu

Du kan nu lämna anonym respons om tillgänglighet i Sisu.
Studentguide nyhet, illustrering
Studier Publicerat:

Ingångssidan för studerande förnyas i Sisu

Ingångssidan för studerande i Sisu har förnyats för att tjäna olika målgrupper och användarnas behov.
Students studying in a study room. Photo by Unto Rautio.
Studier, Universitetet Publicerat:

Principerna för tillgodoräknande av studier ändras från och med 1.1.2025

De nya ändringarna i principerna för tillgodoräknande tillämpas på ansökningar om tillgodoräknande som görs efter att de trätt i kraft.