Studentguide

Nyheter

Stöd för välbefinnande i studierna, oktober 2024

Hej student! Aalto erbjuder självstudiematerial, vägledning och stöd för välbefinnande i studierna. Nedan hittar du mer om information om tjänster och länkar till användbart material.
Grupparställning

Huvudsidan för Aaltos vägledning och stöd

På denna sida hittar du information om tjänster, personer och material som stöder dig i din studieplanering, ditt välbefinnande och dina karriärreflektioner.

Starting Point of Wellbeing erbjuder drop-in vägledning i frågor som rör välbefinnande och studieförmåga

Starting Point of Wellbeing erbjuder dig vägledning i frågor som rör välbefinnande och studieförmåga. Du kan träffa studiepsykologer, speciallärare, Aalto-präster och karriärpsykologer utan tidsbokning – kolla in drop-in-tiderna på webbplatsen och kom och träffa oss!

Grupper, värkstäder och självstudiematerial

Här hittar du grupper, workshoppar och webbaserat material som stöder ditt välbefinnande, din studieförmåga och din ork. Sidan administreras av Starting Point of Wellbeing vid Aalto. Grupperna och workshopparna ordnas på finska eller engelska. Ändra webbplatsens språk för att hitta grupper på finska eller engelska.

Mind & Study: skaffa kunskaper för välmående på en nätkurs med 3sp

Studiepsykologerna i Aalto har kombinerat sina kunskaper och erfarenheter och skapat en nätkurs som hanterar mångsidiga teman inom välmående. Du har nytta av kunskaperna både genast under studietiden och också senare i arbetslivet. Kursen erbjuds under höstterminen 2024 på finska, engelska och svenska.

Starta studierna med hjälp av Pomodoro

Kan du inte komma igång med studierna? Har du svårt att hitta rutiner? Känns det ensamt att studera? Vill du studera tillsammans med andra i samma situation? Kom med och studera med vägledning och få tips för effektivare arbete under Pomodoro-sessioner! Kolla en video på engelska och läs mera information från länken i rubriken. 

Personal Impact kursutbudet för 2024-2025

Personal Impact samlar ihop kurser som ges vid Aalto om till exempel självledarskap, värden, känsla av betydelse samt om välbefinnande. Kurserna ger studiepoäng.

Paras hetki päivässä - Dagens bästa ögonblick | Aalto-universitetet

Paras hetki päivässä - Dagens bästa ögonblick är en psykologipodcast som publiceras på finska av Aalto Universitets psykologer.

SHVS – Tjänster, grupper och stödprogram på webben

Under terminerna erbjuder Studenternas hälsovårdsstiftelse SHVS mångsidiga förebyggande och vårdgruppsaktiviteter både på distans och på våra serviceställen. Du kan få stöd för din hälsa och livshantering. Se mer information om grupper här och läs mer om SHVS-tjänster här.

Nyyti rf:s verksamhet för studerande

Nyyti rf är en organisation som fokuserar på arbete med mental hälsa för studerande. På den här sidan hittar du en sammanfattning av Nyyti rf:s svenskspråkiga verksamhet för studerande.

Mjuka axlar -pausgymnastikstunder på campus och som streams

UniSport erbjuder Mjuka axlar -pausgymnastikstunder som är gratis och öppna för alla på campus och via MyWellness. Dessa avslappnande stunder är ett perfekt tillfälle att slappna av och ta hand om din kropp mitt i en hektisk dag. Alla intresserade kan delta i Mjuka axlar -stunderna, och man behöver inte anmäla sig till dem. Se tidtabeller för alla campus och mer information om Mjuka axlar -pausgymnastikstunderna här (på finska).

Ge respons på sidan

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:

Läs fler nyheter

Studentguide nyhet, illustrering
Studier Publicerat:

Nätundervisning, kontaktundervisning eller flerformsundervisning? Aalto provanvänder ett nytt sätt att kategorisera kurser i Sisu

I Sisu inleds provanvändningen av nya undervisningstyper som anger om kursen ges som nätundervisning eller kontaktundervisning. Provanvändningen gäller endast en del av kurserbjudandet.
Studentguide nyhet, illustrering
Studier Publicerat:

Du kan nu lämna anonym respons om tillgänglighet i Sisu

Du kan nu lämna anonym respons om tillgänglighet i Sisu.
Studentguide nyhet, illustrering
Studier Publicerat:

Ingångssidan för studerande förnyas i Sisu

Ingångssidan för studerande i Sisu har förnyats för att tjäna olika målgrupper och användarnas behov.
Students studying in a study room. Photo by Unto Rautio.
Studier, Universitetet Publicerat:

Principerna för tillgodoräknande av studier ändras från och med 1.1.2025

De nya ändringarna i principerna för tillgodoräknande tillämpas på ansökningar om tillgodoräknande som görs efter att de trätt i kraft.