Nyheter

Teemu Leinonen vald till ledamot i Cumulus styrelse

Teemu Leinonen vald till ledamot i Cumulus styrelse
Cumulus association

Associate professor Teemu Leinonen vid institutionen för medier och Aalto Media Lab blev vald till ledamot i Cumulus styrelse för perioden 2019-2022. Omröstningarna ägde rum under generalförsamlingen i Rovaniemi den 30 maj 2019. 

Cumulus är den enda globala föreningen som har som syfte att gynna utbildning och forskning inom konst och design. Det är ett forum för partnerskap och överförandet av kunskap och god praxis. Cumulus består för närvarande av 286 medlemmar från 57 länder. Initiativet till nätverket Cumulus togs 1990 av Konstindustriella högskolan i Helsingfors (nuvarande Aalto-universitetets högskola för konst, design och arkitektur) och Royal college of Art i London, i samarbete med Danmarks Designskole, Gerrit Rietvelt Academy, Universität Gesamthochschule Essen och Hochschule für Angewandte Kunst i Wien. De delade en gemensam önskan att höja utbildningskvaliteten genom samarbeten samt studerande- och lärarutbyten inom Europeiska unionens Erasmusprogram.

2001 omvandlades nätverket till Cumulus Association. Cumulus var en pionjär i att utveckla samorganiserade magisterprogram, intensivkurser, projekt och konferenser vartannat år. Andra åtgärder har varit publiceringen av Cumulus arbetsdokument där diskussioner och sammanträden från varje konferens dokumenteras, samt utvecklingen av verktyg och handböcker för att hjälpa studerande, professorer och administrativ personal med internationalisering. Cumulus mål är fortfarande att bygga och förvalta ett dynamiskt och flexibelt akademiskt forum som kan samla utbildningsinstitutioner på högsta nivå från världens alla hörn. Cumulus samarbetar inte bara med institutioner och organisationer inom konst, design och media; samarbete med industrin och företag uppmuntras också. 

Professor Mariana Amatullo från Parsons School of Design nominerades till ordförande för Cumulus styrelse.

För mer information: 

Cumulus Association

The Executive Board of Cumulus Association  

Photo: Anni Hanén

Associate professor Teemu Leinonen vid institutionen för medier valdes till ledamot i Cumulus styrelse för perioden 2019-2022. 

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:

Läs fler nyheter

Kaksi opiskelijaa Aalto-yliopiston kampuksella.
Studier Publicerat:

Aalto-universitetet antog 2 027 nya studerande

Sammanlagt sökte 13 500 sökande till Aalto i vårens andra gemensamma ansökan
Kaksi mieshenkilöä juhlapuvuissa kiltalippujen edessä
Pris och utmärkelser, Universitetet Publicerat:

68 doktorer och fem hedersdoktorer – se bilderna från doktorspromotionen vid de tekniska högskolorna

Doktorspromotionen vid de tekniska högskolorna för 2024 ordnades fredagen den 14 juni i Dipoli.
Tulevaisuuden uran pohtimisessa käytetään luovuutta.
Studier Publicerat:

Kurs i karriärdesign ger dig möjlighet att sakta ner och lära känna dig själv

Career Design Lab stöder studenternas övergång till arbetslivet. Nyckeln till en hållbar framtid i arbetslivet är ett fördomsfritt och kreativt förhållningssätt till karriärdesign.
Tredelad bild: gul blomma och texten Marsio till vänster, bild av Aino-Marsio-Aalto i mitten, Aalto-logotypen till höger
Campus, Universitetet Publicerat:

Marsio, Aalto-universitetets nya mötesplats för alla, slår upp dörrarna i september

Öppningsutställningarna kring temat Vi gör det omöjliga möjligt presenterar Aalto-gemenskapens lösningar för att skapa en hållbar framtid.