Uutiset

Katso Opiskelijan oppaasta ohjelmasi tutkintovaatimukset lukuvuosille 2024-2025 ja 2025-2026

Tutustu muutoksiin ja aloita ensi lukuvuoden opintojesi suunnittelu jo nyt! Opetussuunnitelmatiedot on julkaistu hakijoiden ja opiskelijoiden käyttöön opintojen suunnittelua ja ohjelmiin tutustumista varten.

Lukuvuosien 2024-2025 ja 2025-2026 opetussuunnitelmat valmisteltiin ohjelmissa ja laitoksilla ja vahvistettiin akateemisissa komiteoissa. Tutkintovaatimukset lukuvuosille 2024-2025 ja 2025-2026 on julkaistu Opiskelijan oppaassa kunkin ohjelman ja sivuaineen omilla sivuilla. Opintojaksokuvaukset on julkaistu Sisussa. Korkeakoulut ja ohjelmat tiedottavat opiskelijoitaan siitä, miten opetussuunnitelmamuutokset koskevat nykyisiä opiskelijoita.

Tutustu ohjelmasi muutoksiin ja uusiin opintojaksojen kuvauksiin jo nyt

Löydät ohjelmasi tutkintovaatimukset Opiskelijan oppaasta. Oman ohjelmasi sivuilta löydät myös ohjeita ja neuvoja opintojen suunnitteluun ja opintoasioidesi hoitamiseen. Muista myös Aallon yhteiset opiskelijan palvelut!

Seuraavan kauden opintojaksokuvaukset löydät Sisusta: opintosuunnitelmassasi voit vaihtaa opintojakson version uusimpaan klikkaamalla kurssin tiedot auki, katso tarvittaessa Sisu-ohjeet.

Ohjelmasi henkilökunta neuvoo ja auttaa sinua opintojen suunnittelussa tarpeesi mukaan. 

Vahvistettua opetussuunnitelmaa ei ole tarkoitus muuttaa

Opetussuunnitelmat ovat voimassa kaksi lukuvuotta. Tänä aikana niihin ei ole tarkoitus tehdä muutoksia. Opiskelijoilla on lähtökohtaisesti oikeus luottaa opetussuunnitelman muuttumattomuuteen, eli esimerkiksi siihen, ettei opintojaksoja lakkauteta eikä esimerkiksi opintojakson arviointiperusteita tai periodikohtaista ajoitusta muuteta opetussuunnitelman voimassaoloaikana. Samoin tutkintoon vaadittavat opinnot eivät voi kesken kauden muuttua.

Kaksi vuotta voimassa olevaan opetussuunnitelmaan, eli ohjelmien ja opintokokonaisuuksien osaamistavoitteisiin ja tutkintovaatimuksiin sekä opintojaksokuvauksiin ei siis pääsääntöisesti voi tehdä muutoksia opetussuunnitelmakauden aikana. Toisinaan muutokset ovat kuitenkin perustellusta syystä välttämättömiä. Lue täältä, mitkä muutokset ovat mahdollisia ja miten asiasta päätetään.

Opetussuunnitelmatyö Aalto-yliopistossa

Aalto-yliopiston opetussuunnitelmatyön ohjeet ja aikataulu on koottu tälle sivustolle.

Opetussuunnitelman valmistelun ohjeet ja aikataulun sekä oman yksikkösi yhteyshenkilöt löydät Opetussuunnitelmatyö Aalto-yliopistossa pääsivulta
biz students

Uutisia Opetussuunnitelmatyöstä 2024-2026

Anna palautetta sivusta

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Opiskelijan opas uutinen, kuvitus
Opinnot Julkaistu:

Kerro, millainen MyCourses työtila edistää opiskelemistasi

Kysely Moodle-työtilojen kehittämiseksi kielten opetuksessa
In leaf-like bubbles, different icons refering to e.g. books, gardening, and bicycling
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Löydä tohtorinkoulutuksemme yhteisö Aalto Socialissa

Seuraa ja osallistu keskusteluun tohtorinkoulutuksesta Aalto Socialissa.
Kuva opiskelijoista juttelemassa
Opinnot Julkaistu:

Tauolta tutkintoon - Back on track –työpajasarja 8.10. & 29.10.2024

Aallon opintopsykologit ja opinto-ohjaaja järjestävät kahden kerran mittaisen workshopsarjan opintoihin palaaville tai viimeisen vuoden aikana hyvin vähän opiskelleille syksyllä 2024 englanniksi.
Two students and a professor sitting around a table, talking and looking at laptop screen.
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Tule uusien tohtoriopiskelijoiden tutoriksi kesäkuussa 2024

lmoittaudu uusien tohtoriopiskelijoiden tutoriksi kesäkuun orientaatiopäiville!