Mobilappen Aalto Space
Appen gör det lätt för alla som använder Aalto-universitetets campusområde att hitta och reservera lediga utrymmen.
Mångfald och tillgänglighet är vägledande principer för jämställdhet vid Aalto-universitetet. Den här artikeln ger en översikt över bakgrund och riktlinjer relaterade till det tillgängliga Aalto. Dessutom ingår andra ytterligare detaljer och resurser som länkar på den här sidan.
Tillgänglighet betyder att undervisningen och forskningen samt deras stödtjänster är tillgängliga för alla individer. En tillgänglig verksamhetsmiljö är inkluderande, dvs. vår verksamhet främjar interaktion, inlärning, forskning och övrigt arbete inom hela Aalto-gemenskapen.
Aalto-universitetets tillgängliga verksamhetskultur genomförs enligt följande principer:
Begreppen tillgänglighet och barriärfritt skiljer sig åt i viss utsträckning:
Servicekartan och reseplaneraren – Alla tjänster i storstadsområdet inom räckhåll på engelska, svenska och finska.
Alla tjänster i huvudstadsregionen inom räckhåll.
För att resandet är enkelt för alla har största delen av kollektivtrafikfordon i Helsingforsregionen låggolv.
Lär känna Otnäs och dess tjänster. Kartan visar restauranger och caféer, parkeringsplatser, universitetsanläggningar och annan vardagsservice i området. Se området som en helhet eller zooma in på enskilda byggnader och visa deras våningskartor. Du kan också söka efter tjänster eller faciliteter med sökfältet och kategorierna längst ner på kartan.
Välkommen till Aalto-universitetets campus i Otnäs! Campus bildar en mötesplats för universitetet, dess partner och områdets invånare.
I den nya nättjänsten får användaren med två guider som ledsagare besöka 44 olika ställen på Aalto-universitetets campus – studielokaler, laboratorier, verkstäder, tjänster, uteområden och byggnader. Anslut dig med dator, mobilenhet eller VR-headset.
Universitetets campus finns i Otnäs, där en levande stadsdel som stöder innovationer har vuxit fram. Målet med campusutvecklingen är att blanda den värdefulla historien med nytänkande formgivning.
Otnäs och Aalto-universitets campusområde kommer att förändras i rask takt under de närmaste åren. Mycket nytt ska byggas i området. Samtidigt planerar man utemiljöerna och grönområdena på nytt för att forma stadsdelen till en lockande oas.
I AUS lokaler har fästs allt mer uppmärksamhet vid tillgänglighet. En del lokaler är nästan tillgängliga och även lokalernas förhandsguidning har förbättrats.
Projektet för att främja likabehandling av hörselskadade har varit betydande i Finland och internationellt.
Appen gör det lätt för alla som använder Aalto-universitetets campusområde att hitta och reservera lediga utrymmen.
Lär dig hur man främjar tillgängligheten för Aalto-universitetets digitala miljö.
Vägledning för digital tillgänglighet för Aaltos webbplatser, e-tjänster, mobila applikationer och dokument för att genomföra den nationella Lag om tillhandahållande av digitala tjänster (306/2019).
I Aalto-universitetets IT-tjänster övervakar vi IT-lösningarnas hela livscykel, infrastrukturen och hanteringen av tillhörande operationer samt slutanvändarnas tjänster och användarupplevelsen. Vi ansvarar för planering och genomförande av digital transformation tillsammans med våra interna och externa partner och stöder universitetets mål att vara en föregångare inom digitalisering inom studier, undervisning och forskning.
Universitets utbildningsplanerna utformas och implementeras i enlighet med universitetsstrategin och olika akademiska riktlinjer, regler och förordningar.
Här hittar du sidorna för ditt program, anvisningar för att studera vid Aalto-universitetet och mycket mer.
Stödtjänster för studerande
Här vid Aalto-universitetet tror vi på kraften hos nyfikenhet och uppmuntrar de studerande till att utforska det okända samtidigt som de lär sig och gör saker på ett helt nytt sätt.
Aalto-universitetet har flera antagningar. På den här sidan kan du hitta anvisningar för att ansöka till kandidat-, magister- och doktorandprogram.
Varje studerande vid Aalto har rätt till skäliga individuella studiearrangemang på hälsomässiga grunder. Den hälsomässiga orsaken kan vara till exempel läs- och skrivsvårigheter, sensorisk funktionsnedsättning, problem med den mentala hälsan eller inlärningssvårigheter. Individuella arrangemang är inte en orsak att göra avkall på lärandemålen, utan syftet med dem är att hjälpa den studerande att nå dessa mål.
Exempel på möjliga individuella studiearrangemang är tilläggstid (vid Aalto 1 h), separat lokal, tillgång till dator eller anpassade tidtabeller.
All vår verksamhet styrs av etik, ärlighet, jämlikhet, opartiskhet och respekt för andra.
Aalto-universitetets mål är att erbjuda alla en jämlik och likvärdig verksamhetsmiljö, där anställda och studerande av olika kön, med olika uppgifter och med olika bakgrund behandlas jämlikt.
Rasism hör inte hemma i det vetenskapliga samfundet, säger Aalto-universitetets ledning i sitt ställningstagande. Som universitet jobbar Aalto hårt för att vår gemenskap ska vara öppen och mångfaldig.
Aalto-universitetet har sex skolor med nästan 12 000 studerande och 4 000 medarbetare, varav runt 400 är professorer. Lär känna våra experter i teknik, ekonomi och konst.
Mångfald och tillgänglighet är de vägledande principerna för jämställdhet vid Aalto-universitetet. Tillgänglighet för undervisning och andra akademiska aktiviteter, campus och tjänster både fysiskt och digitalt stöder Aalto-gemenskapen i att se till att alla har möjlighet att få tillgång till universitetets kunskap, idéer och resurser. Aalto-universitetets samordningsgrupp för tillgänglighet bildas för att förbättra samordningen mellan olika domäner.
Det är en fortlöpande process att upptäcka och avlägsna olika slags hinder. Det är ett arbete som vi alla kan göra tillsammans.
Aalto-universitetet har ställt som mål att universitetet ska vara tillgängligt, hälsosamt och tryggt. Forskning, undervisning och tjänster ska vara tillgängliga för alla.