Organisation
Ledning
Dekanus Tuomas Auvinen
Tuomas Auvinen har en mångsidig erfarenhet av krävande ledningsuppdrag inom området konst. Han har varit dekanus för Konstuniversitetets Sibelius-Akademi och rektor för Sibelius-Akademin samt bland annat förvaltningsdirektör för Finlands nationalteater och verkställande direktör för Finlands Teaterförbund. Auvinen har disputerat inom konstpolitik och -ledarskap vid London City University och har en Executive MBA-examen från Helsingfors handelshögskola.
Prodekan Laura Beloff
Konstnärlig och kreativ verksamhet
Laura Beloff är konstnär och professor vid institutionen för konst och media. Hon är intresserad av skärningspunkten mellan konst, biovetenskap och teknik. I synnerhet frågor om framtiden för den av människan förändrade miljön och organismerna, och de föränderliga och överlappande definitionerna av termerna biologi, teknik, artificiell och autentisk. I sitt arbete anlägger han ofta ett kritiskt perspektiv på de föränderliga kopplingarna mellan människor, icke-mänskliga aktörer och samhället. Beloff är aktiv både på den internationella konstscenen och inom den akademiska världen.
Prodekanus Turkka Keinonen
Forskning och inverkan (på sabbatsår)
Professor, design Turkka Keinonen har tidigare arbetat vid Nokias forskningscenter och vid National University of Singapore. Han har publicerat över 100 artiklar, konferensartiklar, publikationer och patent. Hans forskningsintressen är användarcentrerad design, design av produktkoncept och design ur ett rättsperspektiv.
Prodekanus Tuuli Mattelmäki
Forskning och påverkan (ställföreträdande)
Tuuli Mattelmäki är expert på co-design och servicedesign. Hon är docent vid Aalto-universitetet och chef för institutionen för design. Hennes forskning bygger på empatiska och utforskande metoder för människocentrerad design. Hon är intresserad av frågor som rör offentlig sektor och tjänstedesign, och på senare tid även av kreativa metoder och transformativa framtider.
Prodekanus Rasmus Vuori
Undervisning
Rasmus Vuori har undervisat inom programmet New Media Design and Production vid Media Lab sedan år 2001. I sitt arbete som prodekanus är han ansvarig för undervisningen. Vuori är mediakonstnär och forskare och har arbetat med interaktiv och generativ teknologi sedan 1980-talet, då han började hacka datorer och nätverk. Tonvikten i hans konstnärliga arbete ligger på kommunikation, utbildning, kulturell aktivism och konstnärligt uttryck.
Rasmus Vuori har genom en lång rad kreativa projekt globalt designat beteende och interaktion, ofta i tvärvetenskapliga grupper där konceptuellt tänkande kombinerats med praktiska implementeringar - i konstutställningar, operor, teaterföreställningar samt för företag och utbildningsinstitutioner. Inriktningen på teknik har alltid varit i centrum, med betoning på konst och kultur. Generativt historieberättande, interaktiv konst samt experience design är hans huvudintressen professionellt.
- Publicerat:
- Uppdaterad: