Studentguide

Nyheter

Studentledda projekt utsågs till Campus hållbarhetshjältar

I år valdes två studentledda projekt till Campus hållbarhetshjältar. Priserna delades ut vid den årliga ACRE-dagen den 9.10.2024.
Campus Sustainability Champion 2024 voittajat
På bild: Pauli Lehto, Lukas Junghanns, Thekla Weisskopf, Meeri Karvinen och Katri Pulkkinen. Framme Ronja Tammenpää, Regina Kazanjian, Elina Kähkönen Tatu Marttila.

I år utsågs Aalto Foodsharing och Aalto Repair&Rewear-projekten till hållbarhetshjältar på campus. Båda projekten har skapats genom studentinitiativ och främjar både gemenskap och hållbar utveckling på campus. Årets tävlingstema var sammanhållning och gemenskap på campus. Hedersomnämnanden i tävlingen tilldelades biämnet Hållbar användning av naturresurser samt Staff Scientist Pauli Lehto. När det gäller hedersomnämnandena betonades nya perspektiv och tillvägagångssätt för att främja hållbar utveckling.

”Inom Aalto Foodsharing är våra viktigaste aktiviteter att dela ut mat på campus via två gemenskapskylskåp, hämtning av mat från samarbetspartners och utbildning i att undvika matsvinn. Tack till ACRE för detta erkännande! Vi vill också tacka TOKYO och AYY för att de tillhandahåller utrymmen för våra gemenskapskylskåp, våra samarbetspartners för att dela med sig av matsvinnet, och alla som har deltagit i genomförandet av detta initiativ. Gemensam verksamhet är trots allt inte möjlig utan ett gemenskap. Alla inom Aalto är därför välkomna att delta, inte bara studenter utan även personal," säger Ronja Tammenpää från Aalto Foodsharing.

Duc Shu

Teamet för ett hållbart campus, som är ett samarbete mellan Aalto-universitetet, AYY och ACRE, väljer årligen en hållbarhetshjälte för campus utifrån förslag som inkommit från gemenskapen. Förra året vann campusets välmåenderutt och The Test Site -nätverket priset. Duc Chu från The Test Site deltog på ACRE-dagen för att berätta om projektet och dess verksamhet.

Hållbarhetshjälten för campus kan vara en person, ett initiativ, ett projekt eller en annan åtgärd som är kopplad till exempelvis undervisning, forskning eller konst, mångkultur eller biologisk mångfald på campus. Priset har delats ut sedan 2017.

Aalto-universitetets unika bidrag, Sustainability Action Booster, stöder gemenskapsbaserade, studentdrivna hållbarhetsåtgärder på och utanför vårt campus. Till exempel har Aalto Repair & Rewear fått bidrag för sin verksamhet två gånger, 2023 och 2024, och Aalto Foodsharing för att skala upp sin verksamhet vidare under 2024. Endast huvudsökanden behöver vara en student vid Aalto, vilket möjliggör även gemensamma insatser mellan personal och studenter, samt tvärvetenskapliga och organisationsövergripande projekt. Läs mer om Sustainability Action Booster nedan.

Sustainability Action Booster

Målet med konstnadsstipendiet Sustainability Action Booster är att främja hållbarhetskulturen bland de studerande vid Aalto genom att stöda deras hållbarhetsidéer.

Läs mer
A banner photo with sustainability action booster logo

Läs mer om Teamet för ett hållbart campus samt Campus Sustainability Champion -priset

Teamet för ett hållbart campus

Teamet för ett hållbart campus vid Aalto-universitetet har som främsta mål att främja hållbar utveckling av campus med hänsyn till ekologiskt, socialt och ekonomiskt ansvar.

Aalto Lush Greenery

Something new and something old as Campus Sustainability Champions

This year, numerous community-submitted proposals vied for the title of Campus Sustainability Champion.

Campus Sustainability Champion logo

Submit your nomination for the Campus Sustainability Champion 2024!

The search for Campus Sustainability Champion is on again, submit your nomination!

Campus Sustainability Champion 2024

Ge respons på sidan

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:

Läs fler nyheter

Aalto_University_Squad_students_May-2023_by_Aleksi_Poutanen_4754.jpg
Campus, Studier, Universitetet Publicerat:

HRT-kortet slutar fungera som passerkort på Otnäs campus 15.11.2024

Från och med den 15 november 2024 kommer HRT-kortet inte längre att fungera som passerkort på Otnäs campus.
Poikkeustilanne-kuvitus
Campus, Undantagssituationer, Universitetet Publicerat:

Förändringar under sommaren och hösten på Aalto-universitetets metrostation

Aalto-universitetets metrostations renoveringsarbete kommer att stänga ingångar under sommaren 2024.
Kampuskysely
Campus Publicerat:

Svara på campusenkäten, påverka och vinn presentkort för välbefinnande!

Den årliga campusenkäten kartlägger återigen campusets funktion och trivsel, dvs campusupplevelsen. Enkäten är öppen under perioden 9.10-31.10.2024.
Sekajätekasa Ämmässuon jätteenkäsittelylaitoksella.
Campus, Samarbete, Universitetet Publicerat:

Återvinningskampanj inleds på Otnäs campus

I början av oktober inleder vi en kampanj för återvinning av avfall på Otnäs campus. Målet är att öka återvinningsgraden och minska mängden blandat avfall.