Opiskelijan opas

Uutiset

Opiskelijavetoiset hankkeet Kestävän kampuksen sankareiksi

Tänä vuonna Kampuksen kestävän kehityksen sankareiksi valittiin kaksi opiskelijavetoista hanketta. Palkinnot jaettiin vuosittain järjestettävänä ACRE-päivänä 9.10.2024.
Campus Sustainability Champion 2024 voittajat
Kuvassa: Pauli Lehto, Lukas Junghanns, Thekla Weisskopf, Meeri Karvinen ja Katri Pulkkinen. Edessä Ronja Tammenpää, Regina Kazanjian, Elina Kähkönen ja Tatu Marttila.

Tänä vuonna Kampuksen kestävän kehityksen sankareiksi valittiin Aalto Foodsharing sekä Aalto Repair&Rewear -hankkeet. Molemmat hankkeet ovat syntyneet opiskelijalähtöisesti ja edistävät sekä yhteisöllisyyttä että kestävää kehitystä kampuksella. Tänä vuonna kilpailun teemana olikin yhteishenki ja yhteisöllisyys kampuksella. Kunniamaininnat kilpailussa saivat Luonnonvarojen kestävä käyttö -sivuaine sekä Staff Scientist Pauli Lehto. Kunniamainintojen osalta painotettiin uutta näkökulmaa ja lähestymistapaa kestävän kehityksen edistämisessä.

”Aalto Foodsharingissa tärkeimpiä toimintojamme ovat ruoan jakaminen kampuksella kahdessa yhteisöjääkaapissa, ruoan nouto yhteistyökumppaneilta sekä koulutus ruokahävikin välttämiseen. Kiitos ACRElle tästä tunnustuksesta! Haluamme kiittää myös TOKYOa ja AYY:tä tilojen tarjoamisesta yhteisöjääkaapeillemme, yhteistyökumppaneitamme ruokahävikin jakamisesta ja kaikkia, jotka ovat osallistuneet tämän aloitteen toteuttamiseen. Yhteisöllinen toiminta ei loppujen lopuksi ole mahdollista ilman yhteisöä. Kaikki aaltolaiset ovatkin tervetulleita mukaan, opiskelijoiden lisäksi myös henkilökunta", sanoo Ronja Tammenpää Aalto Foodsharingista. 

Duc Shu

Aalto-yliopiston, AYY:n ja ACREn yhteistyönä toimiva Kestävän kampuksen tiimi valitsee yhteisöltä tulleista ehdotuksista vuosittain Kampuksen kestävän kehityksen sankarin. Viime vuonna palkinnon voitti kampuksen hyvinvointireitti sekä The Test Site -verkosto. Duc Chu Test Siteltä oli mukana ACRE-päivänä kertomassa hankkeesta ja sen toiminnasta.

Kampuksen kestävän kehityksen sankari voi olla henkilö, aloite, projekti tai muu toimi, joka liittyy esimerkiksi opetukseen, tutkimukseen tai taiteeseen, monikulttuurisuuteen tai luonnon monimuotoisuuteen kampuksella. Palkinto on jaettu vuodesta 2017 lähtien.

Sustainability Action Booster opiskelijaprojektien tukena

Aalto-yliopiston uniikki kuluapuraha, Sustainability Action Booster, tukee yhteisöllistä, opiskelijaomistesta kestävän kehityksen toimintaa kampuksellamme ja sen yli. Esimerkiksi Aalto Repair & Rewear on saanut apurahaa toiminnalleen kahdesti vuosina 2023 ja 2024, ja Aalto Foodsharing toimintansa jatkoskaalaamiseen vuonna 2024. Vain päähakijan tulee olla Aallon opiskelija, joten apuraha mahdollistaa myös henkilökunnan ja opiskelijoiden yhteisölliset toimet sekä monialaiset ja organisaatiorajaiset ylittävät projektit. Lue lisää Sustainability Action Boosterista.

Lue lisää

Kestävä kampus -tiimi

Aalto-yhteisön eri toimintojen edustajista koostuvan Kestävä kampus -tiimin päätehtävänä on edistää kampuksen kestävää kehitystä niin ekologisen, sosiaalisen kuin taloudellisen vastuun näkökulmista.

Aalto Lush Greenery

Jotain uutta ja jotain vanhaa Kestävän kampuksen sankareiksi

Tänä vuonna Kestävän kampuksen sankaruutta tavoitteli useat erilaiset yhteisöltä saadut ehdotukset.

Campus Sustainability Champion logo

Ehdota Kampuksen kestävän kehityksen sankaria 2024!

Kestävän kampuksen sankaria etsitään jälleen, jätä ehdotuksesi!

Campus Sustainability Champion 2024

Sustainability Action Booster

Sustainability Action Booster -kuluapurahan tavoitteena on vauhdittaa opiskelijaomisteista kestävyyskulttuuria Aallossa tukemalla opiskelijoiden kestävyysideoita!

A banner photo with sustainability action booster logo

Anna palautetta sivusta

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Aalto_University_Squad_students_May-2023_by_Aleksi_Poutanen_4754.jpg
Kampus, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

HSL-kortti lakkaa toimimasta kulkutunnisteena Otaniemen kampuksella 15.11.2024

Otaniemen kampuksella HSL-kortti poistuu käytöstä kulkutunnisteena 15.11.2024 alkaen.
Kampuskysely
Kampus Julkaistu:

Vastaa kampuskyselyyn, vaikuta ja voita hyvinvointilahjakortteja!

Vuosittaisella kampuskyselyllä mitataan jälleen kampuksen toimivuutta ja viihtyisyyttä, eli kampuskokemusta. Kysely on auki 9.10.-31.10.2024.
Poikkeustilanne-kuvitus
Kampus, Poikkeustilanteet, Yliopisto Julkaistu:

Kesä ja syksy tuo muutoksia Aalto-yliopiston metroasemalle

Aalto-yliopiston metroaseman muutostyöt sulkevat sisäänkäyntejä kesällä ja syksyllä 2024.
Sekajätekasa Ämmässuon jätteenkäsittelylaitoksella.
Kampus, Yhteistyö, Yliopisto Julkaistu:

Kierrätyskampanja käynnistyy Otaniemen kampuksella

Käynnistämme Otaniemen kampuksella jätteiden kierrätyskampanjan lokakuun alussa. Tavoitteena on lisätä kierrätysastetta ja vähentää sekajätteen määrää.