Avoimet työpaikat

Väitöskirjatutkija biomassakemian alalta

Aalto-yliopistossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Rakennamme kestävää tulevaisuutta saavuttamalla läpimurtoja avainalueillamme ja niiden yhtymäkohdissa. Samalla innostamme tulevaisuuden muutoksentekijöitä ja luomme ratkaisuja maailman suuriin haasteisiin. Yliopistoyhteisöömme kuuluu 13 000 opiskelijaa ja yli 4500 työntekijää, joista 400 on professoreita. Kampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä. Monimuotoisuus on osa meitä, ja teemme jatkuvaa työtä yhteisömme monimuotoisuuden ja syrjimättömyyden varmistamiseksi. Siksi kannustammekin päteviä hakijoita taustasta riippumatta liittymään yhteisöömme.

Circular Materials Bioeconomy Network (CIMANET) on monitieteinen tohtorikoulutusverkosto, jonka tavoitteena on edistää kestävää kasvua tukemalla biopohjaisen teollisuuden uusiutumista. Verkosto on osa Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa tohtorinkoulutuspilottia, jonka tarkoitus on lisätä huippuosaajia monipuolisesti yhteiskuntamme eri sektoreille. CIMANET tähtää uusiin innovatiivisiin materiaaliratkaisuihin, jotka mahdollistavat biomassan täyden potentiaalin hyödyntämisen teollisissa ratkaisuissa. Verkostossa on mukana yhdeksän yliopistoa: Aalto-yliopisto, Helsingin yliopisto, Jyväskylän yliopisto, Kauppakorkeakoulu Hanken, LUT-yliopisto, Oulun yliopisto, Tampereen yliopisto, Turun yliopisto ja Åbo Akademi. Aalto-yliopistossa CIMANETin toiminta keskittyy Kemian tekniikan korkeakoululle.

CIMANET tekee tiivistä yhteistyötä teollisuuden, tutkimuslaitosten ja muiden sidosryhmien kanssa lisätäkseen tutkimuksen vaikuttavuutta. Verkoston tutkimus vastaa esimerkiksi ilmastonmuutokseen, raaka-aineiden riittävyyteen ja puhtaan veden saatavuuteen liittyviin globaaleihin haasteisiin. CIMANETin toiminta alkaa vuonna 2024, ja se tarjoaa rahoitusta yhteensä 67 väitöskirjatutkijalle kolmeksi vuodeksi. Tällä hetkellä avoimet paikat löydät CIMANET-pilotin verkkosivuilta.

Etsimme nyt väitöskirjatutkijaa biomassakemian alalta

Etsimme väitöskirjatutkijaa Aalto-yliopiston Circular Biobased Materials -tutkimusryhmään. Tässä tehtävässä sinulla on mahdollisuus tehdä vaikuttavaa tutkimusta uusiojalostamalla metsätalouden sivuvirtoja (kuorta) kehittyneiksi pakkausmateriaaleiksi ja siten lisätä metsäteollisuuden saantoa sekä tuotteiden hyödyntämistä materiaalisovelluksissa. Tulet hyödyntämään biomassakemian, analyysimenetelmien, kasvirakenteiden ja kuitutieteen perustietouttasi kehittäessäsi menetelmiä komposiittikuitujen erottamiseksi kuoribiomassasta. Työ tehdään tiiviissä yhteistyössä teollisen kumppanin kanssa.

Tieteellinen ympäristö

Circular Biobased Materials -ryhmä (www.aalto.fi/en/department-of-bioproducts-and-biosystems/circular-biobased-materials) on omistautunut edistämään kestäviä ratkaisuja materiaalien kehittämiseen, tuotantoon ja käyttöön. Päätavoitteemme on valjastaa hyödyntämättömien biopohjaisten resurssien potentiaali ja luoda materiaaleja, jotka noudattavat kierto- ja biotalouden periaatteita. Kehitämme entistä parempia strategioita biopohjaisten raaka-aineiden muuntamiseen materiaaleiksi siten, että otamme huomioon materiaalien koko elinkaaren.

Työ tehdään tiiviissä yhteistyössä Prof. Monika Österbergin ja Bioproduct Chemistry -tutkimusryhmän kanssa (https://www.aalto.fi/en/department-of-bioproducts-and-biosystems/bioproduct-chemistry). Bioproduct Chemistry -tutkimusryhmä keskittyy uusiutumattomista luonnonvaroista valmistettujen materiaalien korvaamiseen uusiutuvilla biopohjaisilla materiaaleilla. Ryhmässä tehdään monitieteistä tutkimusta materiaalitieteiden ja lignoselluloosan pintakemian parissa. Tutkimus keskittyy keskeisimpien kasvipolymeerien (selluloosan, ligniinin ja hemiselluloosan) uusien sovellusmahdollisuuksien löytämiseen. Näiden kahden tutkimusryhmän kautta sinulla on mahdollisuus päästä käsiksi laajaan yhteistyöverkostoon Euroopassa ja Amerikassa.

Aalto-yliopistolla on työhön erinomaisesti soveltuvia tutkimusinfrastruktuureja, joista moni on osa kansallista tutkimusinfrastruktuurien ekosysteemiä, kuten Bioeconomy (bioeconomyinfra.fi), Raw Materials (rami-firi.fi), sekä huipputason Nanomicroscopy Center (http://nmc.aalto.fi/en/).

Ensimmäisinä viikkoina sinulle nimetään perehdytyskummi, joka auttaa sinua työn aloittamisessa.

Roolisi ja tavoitteesi

Kehität prosesseja tuottaaksesi toiminnallisia selluloosakuituja kuoribiomassasta, menetelmiä kuidun laadun analysoimiseksi ja kevyitä materiaaleja. Tulet asiantuntijaksi biomassan jalostuksessa ja kuitupohjaisissa materiaaleissa. Tätä varten opit laajan perustiedot biomassakemiasta ja biomassan rakenteesta sekä niiden vaikutuksesta uuttoprosesseihin. Kehityt kuitujen ominaisuuksien ja käytön asiantuntijaksi. Käytät myös useita analyyttisiä tekniikoita, mukaan lukien GPC, NMR, erilaiset spektroskopiat, reologia sekä kuitujen ja tuotteiden mekaaninen karakterisointi.

Kokemuksesi ja tavoitteesi

  • Kokemus laboratorioympäristössä työskentelystä, kiinnostus suorittaa omia kokeita ja analysoida tuloksia.

  • Erinomainen opintomenestys.

  • Kokemus (tai kiinnostus) yhteistyössä tehtävästä monitieteellisestä työstä.

  • Intohimo soveltavaa tiedettä kohtaan.

  • Yleinen uteliaisuus ymmärtää sovelluksiin liittyviä perustavanlaatuisia ilmiöitä.

Hakijalla on oltava suoritettuna 31.12.2024 mennessä tai mieluiten aiemmin

  • yliopiston myöntämä maisterin tutkinto, tai

  • koulutusohjelma, joka myöntävässä maassa antaa oikeuden tohtorintutkintoon

kemian tekniikan, kemian, materiaalitieteen tai läheisesti liittyvällä alalla. Maisterin tutkinto fysikaalisesta kemiasta ja/tai nanomateriaaleista ja lignoselluloosan komponenttien tuntemus katsotaan eduksi. Hyvä englannin kielen taito vaaditaan, suomen kielen taito ei ole välttämätön.

Hakijoiden tulee täyttää Aalto-yliopiston tohtoriohjelman valintakriteerit ja, mikäli tulee valituksi tehtävään, hakea, saada ja vastaanottaa oikeus tohtoriopintoihin Aalto-yliopistossa.

Lisätietoa tohtoriopintojen yleisistä vaatimuksista ja hakuprosessista löytyy osoitteesta https://www.aalto.fi/fi/tohtorinkoulutus/miten-tohtorinkoulutukseen-haetaan.

Tarjoamme

  • Mahdollisuuden työskennellä dynaamisessa maailmanluokan tutkijoiden ja ammattilaisten yhteisössä, jossa opiskelijat ovat tarkasti valittuja ja erittäin motivoituneita. Tämä johtaa siihen, että Aallossa on poikkeuksellisen vuorovaikutteinen ja älyllisesti haastava ilmapiiri.

  • Meillä on joustava moderni työkulttuuri. Arvostamme työn ja vapaa-ajan tasapainoa ja hyvinvointia kaikilla elämän osa-alueilla.

  • Tarjoamme sinulle mielenkiintoisen työn inspiroivassa työympäristössä. Pääset työskentelemään yhteisössä, jossa edistämme yhteiskunnallisesti merkittäviä tavoitteita tieteen ja koulutuksen saralla. Perehdytämme sinut tehtäviisi ja pääset osaksi mukavaa ja osaavaa tiimiä, joka tarjoaa sinulle tuen työtehtäviisi myös jatkossa. Kannustamme ja tarjoamme mahdollisuuksia jatkuvaan oman osaamisesi kehittämiseen.

  • Aloituspäivä tehtävässä on 1. tammikuuta 2025. Työ tehdään Suomessa sopimuksen keston ajan.

  • Työsopimus tehdään 3 vuodeksi Opetusministeriön rahoituksella. Työsopimuksen ehtona on tohtoriopinto-oikeuden hakeminen, saaminen ja vastaanottaminen ensimmäisen 6 kuukauden eli koeajan puitteissa. https://www.aalto.fi/fi/tohtorinkoulutus/miten-tohtorinkoulutukseen-haetaan

  • Aalto-yliopiston tutkimus- ja opetushenkilöstön vuosittainen työmäärä on 1612 tuntia.

  • Aalto-yliopisto noudattaa suomalaisten yliopistojen palkkausjärjestelmää. Aloituspalkka on noin 3000 €/kk (brutto), ja se kasvaa tutkijatohtorin edetessä tutkimuksessa ja opinnoissa.

  • Sopimus sisältää Aalto-yliopiston työterveyshuollon. Aalto-yliopisto tarjoaa erinomaiset oppimis- ja kehitysmahdollisuudet sekä lähiliikenteen lippuedun.  Unisport tarjoaa monipuoliset liikuntatilat ja liikuntapalvelut henkilöstöalennuksella.

  • Toimimme hybridimallin mukaisesti, ja ensisijainen työpaikka on Espoon Otaniemi. Otaniemen kampus on kukoistava ja verkottunut yhteisö, johon kuuluu 100 kansallisuutta, 13 000 opiskelijaa ja 4 500 työntekijää. Elämä kampuksella on vilkasta ja täynnä hämmästyttävää arkkitehtuuria, rauhoittavaa luontoa sekä erilaisia kahviloita, ravintoloita, palveluita ja hyviä yhteyksiä metro- ja kaupunkijunalinjoilla. Katso miltä kampus näyttää virtuaalikierroksellamme: https://virtualtour.aalto.fi/

Kiinnostuitko?

Hakeaksesi lähetä seuraavat hakumateriaalit aalto.fi-rekrytointisivuston kautta maanantaihin 28.10.2024 mennessä. Klikkaa "Hae nyt".

Huom: Aalto-yliopiston työntekijöiden tulee hakea paikkaa sisäisen HR-järjestelmämme Workdayn (Internal Jobs/sisäiset työpaikat) kautta käyttämällä olemassa olevaa Workday-käyttäjätiliään (ei ulkoisen verkkosivun kautta avoimiin tehtäviin). Aalto-yliopiston opiskelijoiden ja vierailijoiden tulee hakea ulkopuolisina ehdokkaina henkilökohtaisella (ei Aallon) sähköpostilla.

Kaikki aineisto tulee toimittaa englanniksi ja pdf-tiedostona. Hakemusmateriaalin tulee sisältää:

1. Motivaatiokirje (max. yksi sivu). Kuvaile taustaasi ja tulevaisuuden suunnitelmiasi, ja erityisesti syyt, miksi haet tähän projektiin.

2. Ansioluettelo ja mahdollinen luettelo julkaisuista, joissa on täydellinen opinto- ja työhistoria, sekä yhteystiedot kahdelta (2) meritoituneelta akateemiselta suosittelijalta. Otamme yhteyttä suosittelijoihin, jos suosituskirjeitä tarvitaan. Ansioluettelomalli: Tutkijan ansioluettelomalli. Tutkimuseettisen neuvottelukunnan suositus 2020 (tenk.fi)

3. Hakijan yliopiston toimittama opintosuoritusote, jossa luetellaan suoritetut opinnot ja saavutetut arvosanat.

4. Kopio diplomi-insinöörin tutkintotodistuksesta (virallisesti käännetty suomeksi, englanniksi tai ruotsiksi). Suomalaisessa yliopistojärjestelmässä henkilöllä on oltava maisterin tutkinto, jotta hän voi ilmoittautua tohtoriopintoihin.

5. Jos tutkinto on vielä kesken, on toimitettava suunnitelma sen suorittamisesta. Suunnitelma mahdollisen tohtoriopinto-oikeuden hakemista varten vaadittavan englannin/suomen/ruotsin kielen kielitodistuksen hankkimisesta (katso lisää osoitteesta https://www.aalto.fi/fi/tohtorinkoulutus/miten-tohtorinkoulutukseen-haetaan, eri ohjelmissa on hieman eri vaatimukset)

Käymme hakemukset läpi ja saatamme kutsua sopivia hakijoita haastatteluun jo hakuaikana. Tehtävä täytetään heti, kun sopiva ehdokas on löytynyt. Valitun hakijan tulee hakea tohtoriopinto-oikeutta heti otettuaan tehtävän vastaan.

Heräsikö kysymyksiä?

Lisätietoja antaa Senior Scientist Bruno Mattos (etunimi.sukunimi(at)aalto.fi). Aalto-yliopisto pidättää oikeuden jättää paikka auki, pidentää hakuaikaa, avata hakuprosessi uudelleen ja ottaa huomioon hakijat, jotka eivät ole jättäneet hakemuksia hakuaikana.

Hakemiseen liittyvissä kysymyksissä auttaa HR Partner Noora Katisko, jonka tavoittaa sähköpostitse osoitteesta [email protected].

Haluatko tietää lisää meistä ja tulevista kollegoistasi? Voit katsoa nämä videot: Aalto University – Towards a better worldAalto People , ja Shaping a Sustainable Future.

Lue lisää työskentelystä Aallossa: https://www.aalto.fi/fi/toihin-aaltoon

Kiinnostuitko?
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: