Fabian ja Jaakko Ahvenaisen rahasto
Fabian ja Jaakko Ahvenaisen rahastosta jaetaan vuosittain apurahoja ja tunnustuspalkintoja Aalto-yliopiston sillanrakennuksen ja talonrakennuksen alan opiskelijoille, nuorille tutkijoille ja vastavalmistuneille.
Rakennustekniikan laitoksen tavoitteena on rakentaa tulevaisuuden ratkaisuja tutkimuksen, koulutuksen ja yhteistyön keinoin. Laitoksen vahvuuksia ovat systeeminen tieto, laskenta, mallintaminen ja tietämyksenhallinta.
Laitoksella tehdään sekä tieteellistä perustutkimusta että soveltavaa tutkimusta, joita kumpaakin tarvitaan perustutkinto- ja jatko-opintojen korkeatasoisessa koulutuksessa.
Rakennustekniikan laitoksen asiantuntijuuden pohjalta kehitetään monitieteisiä, ratkaisukeskeisiä lähestymistapoja ja ratkaisumalleja yhteistyössä eri toimialoja edustavien kansallisten ja kansainvälisten kumppaneiden kanssa.
Laitoksella on erittäin monipuoliset ja kattavat työskentelymahdollisuudet ja -tilat, ja tutkimus keskittyy rakennussuunnitteluun ja rakentamiseen sekä mineraalipohjaisiin materiaaleihin ja mekaniikkaan. Laitos tekee yhteistyötä teollisuuden kanssa lukuisilla merkittävillä aloilla, kuten projektinjohto, betonitekniikka, sisäilman laadun tutkimus ja siinä käytettävä teknologia sekä pohjarakentaminen.
Tavoitteenamme on tutkimuksen keinoin tuoda tekniikan ja prosessien kehityksen hyödyt rakennus- ja kiinteistöalalle.
Kehitämme uusia teollisia ratkaisuja ja innovaatioita, joita tarvitaan mineraalipohjaisia materiaaleja hyödyntävien maa- ja vesirakentamisen kohteiden suunnittelussa, valmistuksessa ja kunnossapidossa.
Tutkimme erilaisten rakenteiden ja rakennusmateriaalien suorituskykyä ja kehitämme älykkäitä ja kestäviä ratkaisuja rakennustekniikkaan.
Laitoksen tutkimuksella on merkittävä rooli sen tarjoamassa opetuksessa. Tutustu koulutustarjontaamme:
Rakentaminen ei lopu koskaan, joten uusia rakennustekniikan diplomi-insinöörejä tarvitaan jatkuvasti lisää. Rakennustekniikan asiantuntijana pääset osaltasi vaikuttamaan ihmisen ja ympäristön hyvinvointiin. Voit perehtyä esimerkiksi geotekniikkaan, eri rakennusmateriaaleihin ja niiden käyttöön, hyvän sisäilman tekijöihin ja rakennusten sopivaan lämpötilaan, paloturvallisuustekniikkaan, ja rakennusten esteettisyyteen.
Computational Engineering -pääaineessa opit simuloimaan fyysisten esineiden, nesteiden ja kaasujen käyttäytymistä ratkaistaksesi tosimaailman ongelmia.
Aalto-yliopiston georakentamisen maisteriohjelma tarjoaa maailmanluokan koulutusta geotekniikassa, tienrakentamisessa ja kalliotekniikassa. Oman alansa huippuihin kuuluva ohjelmamme antaa selkeän polun työelämään, jossa georakentamiseen erikoistunut diplomi-insinööri voi osallistua ratkaisemaan kaupungistumisen ja kiertotalouden tulevaisuuden haasteita.
Rakennustekniikalla on keskeinen asema kestävän kehityksen mukaisesti rakennettujen turvallisten ja terveellisten tulevaisuuden asuin- ja elinympäristöjen rakentamisessa ja suunnittelussa.
Mineraalipohjaisten materiaalien tarve kasvaa maailmanlaajuisesti, liittyen osittain uuteen vihreään tekniikkaan. Tuulivoimaloiden ja sähköajoneuvojen kaltaiset sovellukset tarvitsevat perinteisiä metalleja, mutta myös monia high-tech-metalleja, jotka tukevat ympäristöystävällistä tulevaisuutta. Metallien uudelleenkäyttö on tärkeä osa materiaalisykliä, mutta se ei tyydytä metallien kasvavaa kysyntää. Mineraaleja on louhittava maan kuoresta pitkälle tulevaisuuteen. European Mining Course-ohjelman tavoitteena on kouluttaa asiantuntijoita, joilla on laaja-alaiset taidot sekä kyvyt vastata tähän tarpeeseen.
Fabian ja Jaakko Ahvenaisen rahastosta jaetaan vuosittain apurahoja ja tunnustuspalkintoja Aalto-yliopiston sillanrakennuksen ja talonrakennuksen alan opiskelijoille, nuorille tutkijoille ja vastavalmistuneille.
Rakennustekniikan laitos tekee yritysyhteistyötä kaikilla tutkimuksen osa-alueilla.
Rakennustekniikan laitoksen yhteystietoja.
Rakennustekniikka, Aalto-yliopistokiinteistöt Oy (ACRE)