Sähköistyvä yhteiskunta
Sähköistymisen haasteiden ratkaiseminen ei ole pelkästään luonnontieteellinen kysymys, vaan se vaatii laajaa yhteiskunnallista keskustelua: tähän Aalto-yliopiston kemian tekniikan korkeakoulu tuottaa tietoa.
Laitoksemme keskittyy raaka-aineiden kestävään hyödyntämiseen sekä tehokkaampien prosessien suunnitteluun ja kehittämiseen uusien materiaalien ja tuotteiden valmistamiseksi. Me kemian tekniikan insinööreinä edistämme tulevaisuuden yhteiskuntaa ympäristöystävällisillä prosesseilla, jotka mahdollistavat kiertotalouden ja biotalouden.
Laitoksemme on avainasemassa kemian tekniikkaan, materiaalitekniikkaan, metallien jalostamiseen, tehokkaisiin energiateknologioihin ja näiden digitalisointiin liittyvässä tutkimuksessa. Ydinosaamistamme ovat yksikköoperaatiot ja prosessit, hydro- ja pyrometallurgia, katalyyttiset prosessit ja materiaalit, polymeeritekniikka, prosessinohjaus ja prosessisysteemitekniikka.
Laitos on avainasemassa kemian tekniikan, materiaaliteknologian, metallien jalostuksen, tehokkaiden energiateknologioiden ja niiden digitalisoinnin tutkimuksessa.
Ydinosaamiseemme kuuluvat kemian tekniikan yksikköoperaatiot ja -prosessit, hydro- ja pyrometallurgia, katalyytti- ja polymeerimateriaalit, uudet katalyyttiset prosessit, prosessinhallinta ja prosessijärjestelmien suunnittelu.
Prof. Mari Lundströmin johtama tutkimusryhmä
Professori Riikka Puurusen johtama tutkimusryhmä
Prof. Ville Alopaeuksen johtama tutkimusryhmä
Prof. Marjatta Louhi-Kultasen johtama tutkimusryhmä
Professori Michael Gasikin johtama tutkimusryhmä
Prof. Daniel Lindbergin johtama tutkimusryhmä
Professori Rodrigo Sernan johtama tutkimusryhmä
Prof. Coronan ja Harjunkosken johtama ryhmä
Professori Pekka Oinaksen johtama tutkimusryhmä
Professori Yongdan Lin johtama tutkimusryhmä
Professori Ari Jokilaakson johtama tutkimusryhmä joka keskittyy metallien valmistukseen korkeaissa lämpötiloissa, tutkimus ja opetus.
Professori Jukka Seppälän johtama tutkimusryhmä
Kemian tekniikan korkeakoulun tutkimusinfrastruktuuri kuuluu joko biotalousinfrastruktuuriin tai RAMI-infrastruktuuriin.
AALTOLAB on Aalto-yliopistossa kehitetty virtuaalinen laboratorioturvallisuuden koulutusympäristö. AALTOLAB sisältää turvallista laboratoriotyöskentelyä tukevaa koulutusmateriaalia sekä opiskelijoille ja henkilökunnalle.
Täältä löydät laitoksen tutkimusryhmien yhteystiedot
Kontaktinformation för undervisande personal
Aalto-yliopiston johtaman BATCircle-konsortion päätavoite on synnyttää lisäarvoa akkumetalleja ja -kemikaaleja tuottaville aloille sekä niiden kiertotalouteen.
Tutustu kaikkiin Kemian tekniikan korkeakoulun hakukohteisiin
Circular economy is key.
Reimain in good spirits after bad results and don't give up!
Apulaisprofessori Rodrigo Sernan tavoitteena on löytää uusia tapoja tuottaa riittävästi raaka-aineita nyky-yhteiskunnallemme.
”Hauskinta tässä yhteistyössä on se, että kaikki voittavat”, sanoo metallurgian professori Ari Jokilaakso.
Metallurgian professori Ari Jokilaakso tutkii mm. alkuaineiden käyttäytymistä korkeissa lämpötiloissa. Opiskelijoilleen hän opettaa ilmiöiden ymmärtämistä.
There is no electricity without metals
Tutkijoiden biomateriaaleihin liittyvä löytö voi mahdollisesti auttaa kehittämään uusia hoitoja.
Suomi valittiin vetämään Euroopan akkukierrätyksen strategista suunnittelua. Siitä on kiittäminen kovatasoista tutkimusta ja alan toimijoiden tiivistä yhteistyötä.
Mari Lundström haluaa saada metallit talteen ja uusiokäyttöön. Tehtäväänsä hän suhtautuu rautaisella intohimolla.
Dr. Iiro Harjunkoski has been appointed Adjunt Professor at the School of Chemical Engineering.
Dekaani Janne Laine on nimittänyt TkT Mari Lundströmin Aalto-yliopiston urajärjestelmän mukaiseen neljän vuoden määräaikaiseen Assistant Professor (2.kausi) -tehtävään 1.12.2017 alkaen.
Ben Wilson, Aalto CHEMin tutkija
Professori Daniel Lindberg, geologi ja kemisti, kannustaa opiskelijoitaan yhdistelemään eri aineita ja tieteenaloja opinnoissaan.
Vihreyden tulisi olla erottamaton osa insinöörikoulutusta, sanoo Tapani Järvisen ympäristöteknologiarahaston apurahalla palkittu Ville Alopaeus.
Sähköistymisen haasteiden ratkaiseminen ei ole pelkästään luonnontieteellinen kysymys, vaan se vaatii laajaa yhteiskunnallista keskustelua: tähän Aalto-yliopiston kemian tekniikan korkeakoulu tuottaa tietoa.
Materiaalitekniikan opinnot Kemian tekniikan korkeakoulussa johtivat työhön akkumetallien ja mineraalien pariin. Teknologiapäällikkönä Iita pääsee vaikuttamaan koko autoalan vastuullisuuden kehittymiseen.
Akkuihin soveltuvan litiumin tarve nousee 42-kertaiseksi vuoteen 2040 mennessä. Siksi liikenteen sähköistyminen vaatii tehokasta kierrätystä - mutta myös lisää kaivoksia.
Kemistintie 1