Avoimet työpaikat

Väitöskirjatutkija, selluloosapohjaiset katalyytit liuotinvapaassa synteesissä

Aalto-yliopistossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Rakennamme kestävää tulevaisuutta saavuttamalla läpimurtoja avainalueillamme ja niiden yhtymäkohdissa. Samalla innostamme tulevaisuuden muutoksentekijöitä ja luomme ratkaisuja maailman suuriin haasteisiin. Yliopistoyhteisöömme kuuluu 13 000 opiskelijaa ja yli 4500 työntekijää, joista 400 on professoreita. Kampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä. Monimuotoisuus on osa meitä, ja teemme jatkuvaa työtä yhteisömme monimuotoisuuden ja syrjimättömyyden varmistamiseksi. Siksi kannustammekin päteviä hakijoita taustasta riippumatta liittymään yhteisöömme.

 

Kemian tekniikan korkeakoulu on yksi Aalto-yliopiston kuudesta korkeakoulusta. Se yhdistää luonnontieteet ja insinööritieteet ainutlaatuisella tavalla.

 

Etsimme nyt

 

Väitöskirjatutkija, selluloosapohjaiset katalyytit liuotinvapaassa synteesissä

 

Oletko kiinnostunut tutkimuksesta, erityisesti orgaanisen kemian ja materiaalitieteen alalla, ja innostunut tutkimaan epätavanomaisia synteesistrategioita? Etsimme nyt motivoitunutta tiimipelaajaa, joka on innokas kehittämään kestäviä materiaalisynteesitekniikoita. Tutkimuksemme keskittyy mekaanokemiallisten ja muiden kiinteän tilan synteesimenetelmien käyttöön materiaalien valmistuksessa liuotinvapaissa tai matalampien liuotinmäärien olosuhteissa. Selluloosan muuntaminen biomassasta hyödyllisiksi materiaaleiksi on tähän asti vaatinut suuret määrät myrkyllistä ja syövyttäviä liuottimia sen huonon liukoisuuden takia. Tutkit tässä tutkimusprojektissa uusia tehokkaita ja ympäristöystävällisiä menetelmiä, jolla vältetään ylimääräistä liuottimien käyttöä ja edistetään energiatehokkuutta. Tässä projektissa pyritään yhdistämään kaksi eri materiaalityyppiä: kovalenttisten orgaanisten runkojen pysyvä huokoisuus ja selluloosamatriisien hyvät mekaaniset ominaisuudet sekä saatavuus. Tämä tarjoaa uuden lähestymistavan korkean suorituskyvyn katalyyttien valmistukseen.

 

Roolisi

Työsi väitöskirjatutkijana on suorittaa tieteellistä tutkimusta orgaanisen kemian ja biomateriaalien alalla, julkaista tuloksistasi sekä suorittaa tohtorintutkinto. Tutkimuksesi keskittyy huokoisten heterogeenisten katalysaattorien syntetisointiin kiinteän tilan reaktiotekniikoissa (jauhatus, ekstruusio), erityisesti ymmärtämään:

  • Voivatko liuotinvapaat tekniikat eliminoida tarpeen myrkyllisille ja haitallisille liuottimille, joita tyypillisesti käytetään selluloosan muokkaukseen ja kovalenttisten orgaanisten kehikkojen (COFs) synteesiin? Mitkä mekaanisen kemian reaktioparametrit vaikuttavat näihin prosesseihin?

  • Mitkä ovat saatujen hybridimateriaalien materiaaliominaisuudet ja katalyyttinen aktiivisuus?

 

Tavoitteena on, että sinusta tulee asiantuntija kestävän kemiallisen käsittelyn ja biomateriaalien karakterisoinnin alalla, samalla kun luot huippuluokan bio-pohjaisia katalysaattoreita. Sinulla on mahdollisuus jakaa tuloksia vilkkaassa kansainvälisessä tutkimusyhteisössä ja samalla kehittää taitojasi orgaanisessa ja fysikaalisessa kemiassa, materiaalitieteessä ja edistyneissä analyyttisissä tekniikoissa. Tehtävään kuuluu osallistuminen laitoksen opetukseen ja opiskelijoiden ohjaukseen sekä kansainvälinen liikkuvuus (6 kuukautta).

 

Tausta ja osaaminen

Menestyäksesi tässä tehtävässä, sinulla tulisi olla:

  • Maisterin tutkinto (tai olet lähellä valmistumista) kemian, materiaalitieteen tai siihen liittyvältä alalta

  • Erinomaiset kirjalliset ja suulliset englannin kielen taidot

  • Motivaatiota työskennellä laboratoriossa, tehdä kokeita ja analysoida dataa. Aikaisempi työkokemus tutkimuslaboratoriossa katsotaan eduksi.  

Arvostamme kokemusta joltakin seuraavista aloista: kovalenttisten orgaanisten kehikkojen synteesi, selluloosakemia ja/tai mekaanokemia.

 

Tiimisi

Tulet työskentelemään Synteesiteknologiat-tutkimusryhmässä (jota johtaa apulaisprofessori Sandra Kaabel) Kemianteollisuuden ja Materiaalitieteen laitoksella (CMAT). CMAT-laitos tarjoaa monitieteellisen työympäristön, joka on keskittynyt yhdisteiden ja materiaalien mikro-, nano- ja atomiskaalan suunnitteluun ja valmistukseen. Tutkimusryhmän tavoitteena on kehittää kestäviä ja turvallisempia teknologioita biopolymeerien kemialliseen ja entsymaattiseen muuntamiseen, jotta saatavilla olevien uusiutuvien materiaalien valikoimaa voidaan laajentaa. Verkostosi sisältää myös yhteistyöryhmän, jota johtaa junioriprofessori Dr. Frederik Haase Martin-Luther-Universität Halle-Wittenbergissä, Saksassa, Biotuotteiden ja biotekniikan laitos, FinnCERES Materials cluster ja LIBER Center of Excellence.

 

Tarjoamme sinulle

Aalto-yliopisto on yksi johtavista kestävän kemian ja insinöörityön eurooppalaisista tutkimus- ja korkeakoulu-instituutioista, jotka perustuvat uusiutuvien luonnonvarojen käyttöön. Aalto-yliopistossa työskentelet maailmanluokan tiloissamme Kemian tekniikan korkeakoulussa (https://www.aalto.fi/en/school-of-chemical-engineering/research-infrastructure), Micronovassa ja Otananoissa. Työpaikkasi sijaitsee Aalto-yliopiston kampuksella Otaniemessä (lyhyen metromatkan päässä Helsingistä). Kampus ja sen lähialue ovat myös useiden korkean teknologian alojen aloittelevien yritysten ja kansainvälisten yritysten toimitiloja, tarjoten mahdollisuuksia verkostoitumiseen ja urakehitykseen. Kampuselämä on vilkasta ja täynnä upeaa arkkitehtuuria, rauhoittavaa luontoa ja monenlaisia kahviloita, ravintoloita ja palveluita.

 

Ensimmäinen työsopimus tehdään vuodeksi, jonka aikana haet opiskeluoikeutta tohtoriopintoihin Aalto-yliopiston Kemian tekniikan korkeakoulussa. Tutustu hakukriteereihin osoitteessa https://www.aalto.fi/studying-at-aalto/aalto-doctoral-programme-in-chemical-engineering. Kiinnitä erityistä huomiota vaadittuun englannin kielen taitotasoon. Tohtoriopinnot Aalto-yliopistossa kestävät noin neljä vuotta. Väitöskirjatutkijan aloituspalkka on 3000 EUR/kk, ja se nousee ajan myötä Aalto-yliopiston palkkausjärjestelmän mukaisesti. Työt voi aloittaa mahdollisimman pian ja sovimme tarkan aloituspäivän valitun kandidaatin kanssa

 

Kiinnostuitko?

Lähetä hakemuksesi rekrytointijärjestelmämme kautta mahdollisimman pian mutta viimeistään 11.8.2024. Huomaa: Jos olet Aallon työntekijä, haethan omalla työntekijäprofiilillasi Workday-järjestelmän kautta (internal jobs/sisäiset työpaikat).

Liitä seuraavat dokumentit (englanniksi) PDF-muodossa:

  • Motivaatiokirje: vapaa muotoinen kirje (1 sivu), jossa kuvaat itseäsi, miksi olet kiinnostunut tohtoriopinnoista ja erityisesti tästä paikasta.

  • CV: kuvaus koulutuksestasi ja työhistoriastasi sekä lyhyt kuvaus aikaisemmasta tutkimuskokemuksestasi (enintään 1 sivu), ja vähintään kahden suosittelijan yhteystiedot

 

Aloitamme hakemusten käsittelyn ja haastattelut välittömästi. Hakemuksia käsitellään, kunnes paikka on täytetty.

 

Jos haluat tietää enemmän paikasta, ota yhteyttä apulaisprofessori Sandra Kaabeliin (sandra.kaabel(at)aalto.fi).

 

Haluatko tietää meistä lisää? Voit katsoa seuraavat videot Aalto University – Towards a better world, Aalto People, ja Shaping a Sustainable Future tai voit tutustua virtuaalikampuskokemukseemme: https://virtualtour.aalto.fi/.

Kiinnostuitko?
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: