Avoimet työpaikat

Väitöskirjatutkija tutkimaan pehmeän märkäadheesion dynamiikkaa

Aalto-yliopistossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Rakennamme kestävää tulevaisuutta tekemällä tutkimuksen läpimurtoja tieteenaloillamme ja niiden välillä, käynnistämällä huomisen muutoksentekijöitä ja luomalla uusia ratkaisuja suuriin globaaleihin haasteisiin. Yhteisömme koostuu 13 000 opiskelijasta, 400 professorista ja lähes 4 500 muusta tiedekunnasta ja henkilökunnasta, jotka työskentelevät dynaamisella kampuksellamme Espoossa. Monimuotoisuus on osa sitä, keitä olemme, ja työskentelemme aktiivisesti varmistaaksemme yhteisömme monimuotoisuuden ja inklusiivisuuden. Siksi kannustamme lämpimästi päteviä ehdokkaita kaikista taustoista liittymään yhteisöömme.

Teknillisen fysiikan laitoksella uraauurtava fysikaalisten tieteiden tutkimuksemme luo tärkeitä teollisia sovelluksia, joilla on suuri teknologinen potentiaali. Tutkimuksemme keskittyy materiaalifysiikkaan, kvanttiteknologiaan, pehmeään ja elävään aineeseen sekä kehittyneisiin energiaratkaisuihin. Aiheet ulottuvat perustutkimuksesta tärkeisiin sovelluksiin. Koulutamme tulevia sukupolvia tutkimuksen ja kehityksen ammattilaisia, data-asiantuntijoita, teknologia-asiantuntijoita, keksijöitä ja tutkijoita teollisuudelle ja yhteiskunnalle.

Teknillisen fysiikan laitos etsii nyt

Väitöskirjatutkijaa tutkimaan pehmeän märkäadheesion dynamiikkaa

Meillä on avoinna 4-vuotinen väitöskirjatutkijan tehtävä, joka rahoitetaan kokonaan Suomen Akatemian ADHERE-projektista. Projekti keskittyy kehittämään uutta huipputekniikkaa kahden pehmeän materiaalin adheesiodynamiikan tutkimiseen märässä ympäristössä (upotettuna newtonilaiseen ja ei-newtonilaiseen nesteeseen). Tutkimus tehdään teknillisen fysiikan laitoksen Soft Matter and Wetting -tutkimusryhmässä tohtori Maja Vuckovacin ohjauksessa. Tutkimuksemme on monitieteistä ja uteliaisuuteen perustuvaa, ja työskentelemme osallistavasti ja yhteistyössä.

Roolisi ja tavoitteesi

Työskentelet pehmeän aineen fysiikan alalla. Projektissasi keskityt optiikan käyttöönottoon voimapohjaisessa mikroskoopissa, näytteiden valmisteluun ja adheesiodynamiikkaa koskevien kokeiden suorittamiseen. Kehität myös kehittyneitä kuva-analyysityökaluja kokeellisten tietojen analysoimiseksi. Samalla kehität ymmärrystä vuorovaikutusvoimista, joihin vaikuttavat epävakaudet ja muodonmuutokset rajapinnoilla, sekä hydrodynamiikasta selittääksesi kokeellisia havaintojamme.

Odotamme sinulta

  • Maisterin tutkinto (tai pian suoritettu) fysiikan, biofysiikan tai tekniikan alalta
  • Edellytyksenä on aiempi kokemus jostakin ohjelmointikielestä (esim. MATLAB, Python)
  • Kokemus koejärjestelyjen käytöstä tai koejärjestelyjen kehittämisestä ja testaamisesta katsotaan eduksi

Valituksi tulleen hakijan on osoitettava kykynsä ja halunsa oppia uusia menetelmiä sekä kykynsä työskennellä niin itsenäisesti kuin myös ryhmässä. Edellytyksenä on lisäksi hyvät englannin kielen kirjalliset ja suulliset taidot (suomen kielen taitoa ei vaadita). Lisäksi hakijalta edellytetään hyviä vuorovaikutustaitoja ja omatoimisuutta.

Valitun hakijan tulee hakea opinto-oikeutta Aalto-yliopiston Perustieteiden korkeakoulun tohtoriopintoihin. Tutustu opiskelijatietoihin ja valintaperusteisiin https://www.aalto.fi/en/study-options/aalto-doctoral-programme-in-science-0 . Kiinnitä huomiota erityisesti vaadittuun kielitaitoon (englannin kieli).

Mitä tarjoamme

Tarjoamme monitieteisen ja dynaamisen työympäristön, jossa keskitytään uteliaisuuteen perustuvaan perustutkimukseen. Sinut perehdytetään edistyneiden kokeellisten tutkimusten tekemiseen ja teoreettisien mallien kehittämiseen. Kannustamme sinua rakentamaan omaa tieteellistä mainettasi verkostoitumalla kansallisten ja kansainvälisten yhteistyökumppaneidemme kanssa ja osallistumalla konferensseihin, joissa esittelet tuloksiasi. Tehtävässä kehittyvät myös yleisemmät taidot, kuten kriittinen ajattelu ja ongelmanratkaisu. Opit kommunikoimaan monimutkaisia aiheita selkeällä ja kiehtovalla tavalla. Soft Matter and Wetting-ryhmän ydinarvoja ovat osallisuus, tasa-arvo ja yhteistyö. Arvostamme työn ja vapaa-ajan tasapainoa ja kaikkien tiimin jäsenten hyvinvointia.

Määräaikainen sopimus tehdään aluksi 2 vuodeksi, ja sitä voidaan jatkaa vielä 2 vuodella onnistuneen väliarvioinnin jälkeen. Aalto-yliopiston tutkimus- ja opetushenkilöstön vuosittainen työmäärä on 1612 tuntia. Aalto-yliopisto noudattaa suomalaisten yliopistojen palkkausjärjestelmää. Väitöskirjatutkijan aloituspalkka on noin 2700 € kuukaudessa (brutto), ja se nousee tutkimuksen ja opintojen edetessä. Sopimus sisältää Aalto-yliopiston työterveyshuollon.

Aloitusajankohta on syksyllä 2024. Tarkasta ajankohdasta voidaan neuvotella valitun ehdokkaan kanssa (mieluiten syys-lokakuu).

Kuinka haen tehtävää?

Lähetä hakemuksesi ja alla olevat liitteet sähköisen rekrytointijärjestelmämme kautta (klikkaa "Apply Now!") englanninkielisenä ja yhtenä PDF-tiedostona:

  • Motivaatiokirje (kuvaile selvästi, miten täytät yllä luetellut vaatimukset)
  • CV
  • Tutkintotodistukset ja opintosuoritusotteet
  • Vähintään kahden suosittelijan yhteystiedot

Hakuaika päättyy 15.8.2024. Tehtävä täytetään heti sopivan henkilön löydyttyä. Lisätietoja antaa Maja Vuckovac (maja.vuckovac(at)aalto.fi). Aalto-yliopisto pidättää oikeuden jättää tehtävän avoimeksi, pidentää hakuaikaa, avata hakuprosessin uudelleen ja ottaa huomioon hakijat, jotka eivät ole jättäneet hakemusta hakuaikana.

Käymme hakemukset läpi ja saatamme kutsua sopivia hakijoita haastatteluun jo hakuaikana. Kuulet meistä viimeistään elokuun kolmannella viikolla. Tavoitteenamme on läpinäkyvä ja tasapuolinen rekrytointiprosessi, joten kysy rohkeasti palautetta.

Huom.: Aalto-yliopiston työntekijöiden tulee hakea tehtävää sisäisen HR-järjestelmämme Workdayn (sisäiset työpaikat) kautta käyttämällä olemassa olevaa Workday-käyttäjätiliään (ei ulkoisen verkkosivun kautta). Aalto-yliopiston opiskelijoiden ja vierailijoiden tulee hakea ulkopuolisina hakijoina henkilökohtaisella sähköpostiosoitteella (ei Aalto-sähköpostilla).

Haluatko tietää lisää meistä ja tulevista kollegoistasi? Voit katsoa videot: Aalto University – Towards a better world, Aalto People ja Shaping a Sustainable Future. Lue lisää työskentelystä Aallossa: https://www.aalto.fi/en/careers-at-aalto

Tutustu virtuaaliseen kampuskokemukseemme: https://virtualtour.aalto.fi/

Kiinnostuitko?
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: